fredag, oktober 31, 2008

Halloween

Denhär dagen har verkligen inte varit speciell. For i väg till arbetsförskingringen för att tala om att jag fortfarande är arbetslös och för att höra att det ser ganska kört ut..
Tack för upplyssningen.
Sen for jag och Gustav iväg till öb, willys och jätten en sväng, jag på streetsurfern och Gustav på cykeln. Fast jag liftade en hel del.. Jag skulle ha tag på lite mer kaningodis.
Det blev uppskattat av den lilla krabbaten i alla fall.
Resten av Halloween har tillbringats framför datorn med Harry Potter och virknål. Jag fick till den andra vanten idag, betydligt bättre än den första. Gustav berömde mig med viss överraskning i rösten.. Vilket jag nu har repat upp för att göra om. Ska man göra det kan man göra det ordentligt så kanske de går att använda!
Middagen var ytterst angenäm, hamburgare och svartvinbärssaft. Den enda utsmyckningen var två av mina virkade fladdermöss, de andra råkar ligga i en rosa påse lite mer norrut i landet.. Sen hade vi ju pinnen som min syster gjorde på Innovatum. Jag har ganska besvärligt med att få Gustav att ha på sig sin...
Till efterrätt åt vi tårtrester. Senare ikväll blir det skräckfilm. Lagom sätt att fira Halloween på...
Sov så gott...

Tårta och vante

Det blev tårta idag för att fira att tentaperioden äntligen är över! Lite underlig kombination med vaniljsås, banan och annanas, en väldigt gul tårta, god var det i alla fall.
Sen tror jag att jag är klar med ena vanten nu, har gjort om den ett antal gånger. Den är väldigt väldigt lång, både vid tummen och handen så det är ju jämnt i alla fall.
Men jag tror inte att jag orkar repa upp ännu mer idag. Har hållit på med det så gott som hela dagen. Jag ska ta och börja på den andra så får vi se om den blir bättre. Då kanske jag tar upp och fixa till den första med.
Det har i alla fall varit kul att virka vantar istället för att sticka dem. Det blir troligtvis fler par i framtiden!

torsdag, oktober 30, 2008

Virka vante

Nu är snart denhär dagen förbi, den med.
Inget vettigt överhuvudtaget har jag gjort heller. Sitter och virkar på min vante. Fick hjälp av mamma igår med hur tummen skulle monteras. Det verkar kunna bli rätt bra. Fast vanten blir ganska fula, men när man tar på sig den så ser det helt okej ut. Det måste ju ändå vara det som räknas. Det är ju trots allt det första paret jag virkar, men troligtvis inte de sista. Det var riktigt roligt, dessutom går det rätt snabbt. Med undantag att jag blev tvungen att repa upp lite grann.
Jag borde nog försöka söka lite jobb idag, men jag har nästan gett upp tanken på att jag kommer att få jobba något innan jul. Med undantag för metrogrej då. Det börjar i alla fall närma sig, en vecka kvar nu bara. Men det är inte det enda som händer då. Jag har anmält mig till en helgkurs i ljudteknik. Någon ungkultursförening som arrangerar en gratis kurs för tjejer, så varför inte?
Jag kanske kommer att ha användning av det senare.
Men jag borde göra ett försök att söka lite jobb, ska ju till arbetsförmedlingen idag och meddela att jag fortfarande söker jobb, visst låter det meningsfullt. Hittills har jag då inte haft någon nytta av dem..
Jag hoppas verkligen att jag kommer in på skolan till vår. Det är helt enkelt fel tid att söka jobb, jävla idiotiska banker att gå i konkurs och ställa till det för alla och en var!

Tux verkar lite trött idag, har legat på mattan mest hela dagen, det ser faktiskt ut som om han sover. Men vem vet..

onsdag, oktober 29, 2008

Färdigstädat

Snart dags att gå ner till tvättstugan och hänga upp allting på tork och fylla dem på nytt. Jag tror aldrig att vi haft så här mycket att tvätta någonsin! Passande nog är Gustav på skolan och tränar inför morgondagens prövning. Tux har gömt sig under sängen så han är inte heller till någon nytta.
Han fick i alla fall komma ut och bli lite blöt om tassarna idag. Han skuttade omkring en massa uppe i den alltid lika tomma lekparken. Men när han började leta sig åt skogen och leran tyckte jag det var dags att gå in. Det hade mina kalla och blöta fötter gjort ett bra tag. När jag kom in fick jag ta på mig ett par tjocksockar för att återfå värmen i dem.
Jag har kommit riktigt långt på min vante nu. Så långt att det är dags att montera tummen. Dessvärre är jag inte tillräckligt smart för att förstå hur jag ska montera ihop delarna på ett snyggt sätt. Ringde mamma för att be om råd, men hon satt och åt och skulle ringa upp. Fast det var för ett bra tag sen nu, något måste ha kommit i vägen...
På tal om trollen...
Får skriva mer senare.

Så där, tillbaka.
Det blev ett kort samtal eftersom Bonde söker fru var inplanerat i mammas kväll. Men hon lovade att höra av sig så fort det var slut. Jag tog en sväng ner i tvättstugan för att köra igång maskinerna med ny smuts. Gustav kom också dit lagom i tid för att hjälpa mig hänga upp allt. Han hade tydligen blivit klar tidigare och kommit hem. Han kunde varken hitta mig eller Tux och jag hade inte telefonen med mig heller. (Tux verkar ha hittat något trevligt med att vara under vår säng.) Men han hittade åt mig i tvättstugan. Efter att ha hjälpt mig med tvätten gick han över till grannkåken och "Mia". Skulle kolla på någon annan form av Linux. Har jag sagt att jag lever i hop med en datanörd?
Jag har nu kommit en bra bit på den andra vanten så nu får Bonde söker fru ta slut så jag kan få hjälp med tummen. Under tiden lyssnar jag på den fjärde Harry Potter boken, de har än en gång bytt uppläsare. Denhär gången en tant som låter lite som en ung Astrid Lindgren, helt okej att lyssna på. Men hade föredragit Thomas Bolme, han som läste Arn för mig i somras...

Städdags

Dagen började i lagom tid. Gustav väckte mig strax efter tio, solen strålade och jag var utvilad. En perfekt start, lite synd att pappa och Josse åkt hem nu när solen äntligen behagar visa sig. Apprå på deras tågresa hem. SJ borde skjutas eller åtminstonde skärpa till sig. De fick vänta i två timmar mer än de skulle i Göteborg! Dessutom fick de bara veta att det var tio minuter försenat och sen tio till. Snacka om schyst! Då hade de också fått väntat en timme extra när de åkte ner också. Varför kan de inte meddela sina kunder i tid? Varför kan de inte ha ett fast pris på sina resor. Nej, det är synd att sj har så stor del av tågmarknaden..
Kollektivtrafiken borde bli billigare överlag också. Alla miljösatsningar och miljonbelopp hit och dit. Vore det inte ett steg i rätt riktning att sänka pris på tåg och buss då?
Fast det kanske inte är bättre för miljön att man samåker, vad vet jag...

Nog klagat nu, de är troligtvis framme nu, jag har inte hört något.
Idag ska jag ta och städa upp lite. Det är inte besöket som stökat ner, utan min kära lilla kanin. Det är inte nådigt heller, men som tur är det bara i köket. Jag städade nyss hans bur ordentligt med grönsåpa och vatten. När jag sedan är klar hoppar den lilla knasbollen in och kissar på felsida av buren. Suck, vad är det för fel på lådan.
Visserligen är det bättre att han kissar i buren än någonannanstans.
Jag måste försöka hitta en ny sänglåda åt honom idag, papplåda var kanske ingen bra idé, han har nästan ätit upp den vid det här laget...
Resten av lägenheten kanske också får smaka dammsugare i dag, vi får se hur mycket jag orkar med. Det ska i alla fall tvättas idag.
Jag ska nog försöka att ta mig ut en sväng med. Tux kan få följa med så kanske han lugnar ner sig lite. Han var jätte tokig i morse..

Dagens Grattis går till Julia som idag tog körkortet! Njut av den underbara känslan nu och kör försiktigt!

Virkfeber

För att slå ihjäl timmarna till träningar sökte jag upp ett mönster på virkade vantar. Jag har hittat en jätte bra hemsida med massa gratis mönster! Så bra att jag inte tror att det är sant!
Lite synd är att mönstret jag har hittat är för betydligt tunnare garn än vad jag har, men jag får plocka bort lite maskor så går det bra.
Jag ska göra ett par vantar i ett jätte mysigt garn jag hittade på rea. Tur att jag hittade den tjockare virknålen.
Vantarna hade jag gärna haft när jag cyklade hem från fotbollsträningen. Det var riktigt kallt.
Fast ska väl inte säga så mycket efter alla rapporter om snö jag har fått hemifrån..
Hade inte varit helt fel med lite snö här med..
Träningen gick sådär idag, lyckades med en hel del halvfula och småflummiga fotmanövrar så de andra fick sig ett gott skratt..
Tux verkar vara sitt gamla jag nu, han blev heltokig av att ha besök. Sprang i åttor runt pappas ben och jagade min systers hand är bara några av sakerna han gjorde. Nu verkar han dessutom fått för sig att man kan gå på toa i vår klädkammare. Suck, det kommer sluta med att vi måste stänga in honom i buren tills han kommit på att man ska gå på låda...

tisdag, oktober 28, 2008

Innovatum

Nu sitter far och syster på tåget hem. De borde vara i Göteborg vid det här laget.. Synd att de stannade så lite, men det är ju helt klart bättre än inte alls. Idag gick vilse och sen kom vi till Innovatum. Det var kanske inte riktigt värt det. Vi var nog lite för gamla alla tre. Framför allt verkade det vara en hel skolklass som sprang omkring som Tux gör när han har sina ryck.
Det kändes som om det skulle behöva struktureras lite grann där. Den lilla personalstyrka som fanns kändes väldigt oengagerade, speciellt hon som satt i receptionen. Vi hade säkert kunnat smita in utan att betala, fast msn är ju trevligt.
Vi tjänade i alla fall tio minuter på att vara där.. Gick in i en "tidsmaskin" och skulle åka till efter det att jorden exploderat och några få människor levde ute i rymden på massa järn som åkte omkring. Kallt skulle det vara också, men något i resan gick fel, så vi kom bara tio min bakåt i tiden istället..
Men vilda gissningar fanns det fullt av där. En annan var en "dörrvakt" som bara släppte in de med rätt dna..
Jaja, det blir väl som det blir i framtiden. Vi hade ändå rätt roligt.
Sen gick vi in till stan och köpte glass, kulglass för halva priset! Vi mötte också upp Gustav som klarat dagens tenta.
Sen blev det snabba ryck hem. Gustav cyklade i förväg och började med mat så de skulle hinna äta något innan tåget.
Vi hann även med att trolla fram lite färdkost och jag har skickat hem lite saker.. Sen tog vi bussen ner till stationen och vinkade av dem. Tråkigt att se de åka, men vi ses till jul i alla fall.
Sen gick jag och Gustav och kollade på Röda Korsets utförsäljning innan vi tog bussen hem. Jag köpte lite broderitillbehör till bra pris.
Nu sitter jag och fryser, väntar på att klockan ska närma sig åtta. Då ska jag iväg på träning. Gustav är på skolan och tränar inför den sista tentan...

måndag, oktober 27, 2008

Stadstur

Nu har vi precis kommit hem från stan. Eftersom det var lite bättre väder idag, regnade bara ibland (!) så gick jag, pappa och syster in till stan. Gustav var redan på skolan och hade skrivit tenta. När han var klar ringde han och kom för att möta oss.
Vi gick runt i så gott som alla affär.
Det blev långt ifrån lika många fynd som igår, men lite garn och en virknål blev det i alla fall!
Mitt i utforskningsturen bjöd pappa på mat. Josefin gick, efter eget beslut, på max medan vi andra åt thaibuffé. Riktigt gott var det, är fortfarande mätt! Får bli en sen middag idag.
Vilket det också lär bli, pappa är fortfarande ute och strosar på eget bevåg. Vet inte vad det var då han ville vara kvar på stan men. Hur som helst har han lovat att laga chilicorncarne! Ingen gör den bättre än pappa. Fast det var väldigt länge sedan jag åt det, Gustav är inte så förtjust i böner så det blir inte av. Dessutom blir det inte lika god som pappas!
Efter lunchen tog pappa och cyklade iväg dit syrrans moppe kommer ifrån, var något om reservdelar...
Vi andra fortsätta att kika runt lite grann. Men till sist bestämde vi oss för en promenad på Spikön. Pappa kom tillbaka nöjd och belåten precis lagom för att slå följe med oss på öpromenaden.
Ikväll blir det nog mera film, pappa har sagt att han ska försöka hålla sig vaken denhär gången. Vi får väl se om han lyckas.. Jag tror jag vet varifrån mitt filmtålamod, eller ja, bristen på det, kommer..
Jag ska snart sätta mig och virka lite fladdermöss, igen, så kan syrran få låna datorn lite.. Jag har ju nytt roligt garn nu!

Tux verkar ha blivit helknäpp av besöket. Han har levt rövare hela natten, kissat bredvid lådan, med flit! På morgonen var han också tokig, han sprang i åttor runt pappas ben, hoppade upp i syrrans säng och håll i sig i mitt och skuttade efter på bakben när jag flyttat den!
Tok kanin.

söndag, oktober 26, 2008

Besök

Äntligen är de här! Så jag har längtat!
Känns som om min mage innehåller en glädjeballong som fyller hela mig med lycka!
När jag och Gustav skulle hämta dem på stationen missade vi vår buss med ungefär en minut. Men det gjorde inte så mycket, vi var ute i god tid för att vi skulle hinna handla lite kättfärs innan. Det hann vi med, fast det blev kycklingfärs istället, billigare och nysmakupplevelse, trots att vi tog en promenad in till stan.
Sen mötte vi pappa och syster på station. Strax därefter gick bussen till oss.
När vi kom fram hit fick de träffa Tux för första gången. Josse tyckte genast om honom, pappa blev också lite förtjust. De hade med sig blåbärsris och Skuttunges godisboll som Tux skulle få överta. Han fattade inte riktigt vad den var bra för, men det kommer nog snart. Men han lär nog inte bli lika bra fotbollsspelare som Skuttunge.
Precis som jag sagt till Gustav tidigare började pappa prata om att lära Tux gå på bakbenen. Senare gjorde han också ett försök, dock inte så lyckat. Men känner jag pappa rätt kommer han försöka igen.
De hade med sig massa saker till mig, nästan alla mina julsaker, som jag glömt ta med i flytten. Sen hade de även lite från "matförrådet" potatis, älgkött och hemmagjord saft! Härligt!
Vi fikade även på det jag bakat. Alltingen hade faktiskt blivit lyckat, förutom den lite väl hårda kanten på tuppakakan.
De lånade också varsin dator och knaprade, Gustav for iväg till skolan för att träna lite inför morgondagens tenta.
Josefin fick även sin mössa och hon blev glad för den. Jag fick även behålla det garn som blev över! Toppen, nu kan jag virka färgglada fladdermöss! Jag blev klar med två till idag. Ja, jag har snöat in mig.
Sen for vi iväg till Överby och Josefin invigde sin mössa. Hon passade mycket bra i den!
Jag hade jätte roligt på Överby. Jag och Josefin hittade jätte många reaställ och halvpriset ect. Det hela slutade med tre tröjor/linnen för min del och minst lika många åt syster.
Pappa gick sin egen väg, han orkade inte hänga med oss på alla klädaffärer. Det är inte många killar som orkar hänga med två tjejer på rea...
Kvällen avslutades med tacos och film. Kycklingfärsen var ett riktigt lyckat köp. Den smakade inte som "vanlig" nöt/blandfärs, utan den var rundare och lättare i smaken.
Vi såg nya Indiana Jones. Pappa tyckte att den var sämre än föregångarna och somnade nästan. Josefin lekte följa-hand med Tux som tyckte det var jätte roligt.
Kortfattat har det varit den bästa dagen på länge idag.
And tomorrow will be better!
Imorgon ska vi in och titta i affärerna på stan, det lär nog inte alls ta lika lång tid. Finns ju inte lika många. Sen ska vi ut och vandra på öarna i kanalen.
Sen får vi se vad som händer. Men jag är säker på att vi kommer få en jätte bra dag tillsammans!

Snart besök

Nu är de snart här! Givetvis vaknade jag en timme för tidigt idag. Man ska ju ställa tillbaka klockorna idag. De hade varit här nu, om tiden varit den samma som igår.
Det är städat, sängarna är framtagna och det finns ingen odiskad disk heller. Skönt.
Jag ska virka en till fladdermus nu, men min stoppvadd börjar ta slut. Hoppas det inte är allt för dyrt med ny, ska kolla upp det.
Jag har ingen aning om vad vi ska göra idag. Först ska jag få hit dem, får bli bussen. Vädret är allt annat än välkomnande så. Inte för att det regnar, men solen skiner inte heller.
Nu sitter jag och väntar på att denhär överflödiga timmen ska gå så jag får hämta dem på stationen! Ska virka en till fladdermus. Jag har fyra klara nu!
Mamma berättade att de fått vänta i Långsele en timme i natt. Schyst av sj att inte meddela att de ställer om klockan tidigare än alla andra. Men de behöver ju inte bry sig, ska man åka tåg har man inte så mycket till val än att gå med på deras "service".

Beredd på besök

Jag har hunnit med en hel del idag (igår), mer än på många dagar.
Dagen började med träning och därefter har jag dammsugit och skurat alla rummen, fick lite hjälp av Gustav med. Vi har också tagit upp och satt tillbaka dörren mellan hall och vardagsrum. Till vår glädje var det även ett fönster på den här dörren. Blir så mycket mer öppet då. Fast vi var tvungna att byta plats på min och Gustavs matta. Hans försvårade dörröppnadet, min blev dessutom mycket bättre ute i en hallen. En skön färgklick.
Jag har gjort klart mössan som syrran ska få.
Därefter kopplade jag och Gustav av med en film, Guldkompassen. Den var faktiskt riktigt bra, lite jobbigt att den inte fick något riktigt slut. Nu måste jag ju vänta uppföljaren.
Jag försökte mig också på en till blomma, men den blev inte alls lika fin. Jag får nog öva lite grann. Nu sitter jag och virkar en fladdermus samtidigt som jag lyssnar på "Harry Potter och fången från Azkaban". Lyckligtvis är det en ny röst som inte alls ger mig huvudvärk. Däremot säger idioten "blank sida" då det är en sida utan text i boken. Vem bryr sig? Dessutom är de sidorna inte alls blanka, de är fulla med små stjärnor.
Men man kan ju inte få allt, eller hur?
Efter filmen tog jag och bakade lite, så att jag kan bjuda på fika imorgon. Kardemummakaka, jordgubbsmuffins och tuppakaka med blåbärssylt.
Tror ni att jag längtar efter besök eller?

lördag, oktober 25, 2008

Fotboll och Städ

Dagen började med träning. Efter att ringt tränaren och följt efter några från laget hittade jag rätt. Denhär gången var vi i en större gympasal, men ändå inte stor. Fast det är väl jag som är bortskämd på Kubenhallen..
Hur som tog syret slut ganska omgående vilket resulterade i en väldig värme. Vi var inte alls lika många som vi varit på föregående träning. Jag vet om det var det, syret eller något annat som gjorde mina ben sega. Men antagligen var det en blandning av alltihopa. Eftersom min kropp inte fick tillräckligt med syre fick givetvis inte mitt huvud det heller så mot slutet var det inte ofta jag var rättplacerad.
När jag skulle hem tänkte jag ta en annan väg som jag trodde skulle vara kortare. Men som man säger, genväg är ofta senväg.
Jag var väldigt seg när jag kom hem. Efter en dusch var det lika bra att börja städa. Risken att var överhängande att det inte skulle bli gjort om jag satte mig med stickningen.
Fast nu är jag snart klar med mössan, väldigt snart. Ska bara sy på hällorna så! Sen så! Ska bli kul att höra vad hon tycker om den!
Ska ta och baka lite efter att jag har städat klart med. Ikväll kanske det är något bra på tv som jag kan virka till. Det återstår att se.

Pensionären Rebecka

Jag håller på att bli en riktigt pensionär, fast yngre då. Jag gör allt som jag tror att de gör, stickar, virkar, städar och bakar dagarna i ända. Det är så det ser ut för mig nu. Fix äntligen till avmaskningen på mössan. Men då blev den för kort i stället. Jag hade verkligen inte någon lust att reda upp en tionde gång, så jag fuska lite och plocka maskar i nederkant istället. Så nu är mössan tillräckligt lång, men givetvis blev det en kant som inte är allt för snygg. Så jag har virkat en blomma idag. Tog lite tid innan jag kom på hur jag skulle göra, men efter att ha googlat lite förkortningar och läst i steg för steg bok om sömnad, vikrning, stickning och broderi så gick det jätte bra. Fick dock ingen jätte skarp bild på blomman, men jag bjuder på den som jag fick till.
För tillfället håller jag på sticka ett smalt band som jag ska sätta över kanten också. Kan nog bli riktigt fint!
Jag har också fyndat lite garn och sidenband idag. Jag och Gustav var iväg för att komplettera lite matvaror inför helgen, jag passade på att gå in på Moas Bazar (loppisbod). Flera garnnystan för bara 5 kr, hon prutade dessutom sammalagt 6 kr åt mig. Inte helt fel det heller.
Tux har varit helt hopplös idag. Han tog sig ut i hallen igen och hittade åt sin "toalett", suck...
Han har också kommit på att man kan hoppa upp på soffan, gnaga lite på tyg och min mobilladdarsladd var också avgnagd. Jag lyckades dock tejpa ihop den. Var just typiskt att det skulle vara just den. Av den gamla modellen har jag ett antal laddare, men bara en av den nya..
Jag har också lyssnat på den andra Harry Potterboken idag, Hemligheternas kammare. Jag misstänker stark att den kvinnliga uppläsaren ger mig huvudvärk. Hon har inte en behaglig röst.. Tyvärr.
Imorgon ska jag upp ganska tidigt och på träning. På älvsborg, typ en badhus med en halv miljon olika idrottshallar, så jag kommer inte hitta rätt om ingen förbarmar sig över mig. Tidsoptimisten Rebecka ska försöka vara ute i god tid. Sen måste jag städa upp det sista och baka lite fikabröd så jag har något att bjuda på.
Ska bli så roligt med besök, synd att de blir kortvarigt...

fredag, oktober 24, 2008

En blöt cykeltur

Bara två dagar till jag får besök nu! Morotskakan jag bakade i början på veckan för att ha att bjuda på börjar ta slut. Så jag ska ta och baka lite. Sen måste jag städa upp lite också.
Mössan måste jag också ta och göra klart. Tror jag har kommit på ett sätt att avmaska på som blir snyggt också! Så länge man har gott om tid kan man klura ut lösningar på det mesta.
Idag kom jag ihåg att fara till arbetsförmedlingen i alla fall. Men det känns som om det ändå inte spelar någon roll. Varje dag ser man löpsedlar om nya varsel.
Det enda som hände var att de skrev upp att jag sökt skola och lite jobb samt att jag ska åka hem. Den 15 december avgår tåget, nattåg hela vägen hem (ett byte i Göteborg) för 95 kr! Helt sjukt, skulle jag åka hem fyra dagar senare skulle det gå på 1300-1700 sek!

Blöt hann jag bli under cykelturen med, som om jag inte var nog blöt efter min dusch. Nu sitter jag inne och torkar med Harry Potter och stickningen. Ska snart ta itu med resterande sysslor. Jaghar blivit riktigt sugen på att virka ett par vantar också. Min projektlista börjar bli lång nu..
Ska ta och kolla vad det har tagit åt kaninen nu, han springer fram och glider in alla väggar. Sen har han kommit på att man kan hoppa upp i soffan också...

Lite uppmuntran

Jag skickar en tanke till alla stackare som har svåra tentor framför sig, framför allt till alla nitare. Här kommer lite uppmuntran, de fick i alla fall min datanörd att skratta. (Fast han är väl inte känd för att ha världens bästa humor heller, men de är bra!)





Lycka Till alla!
Ni är viktiga för att företag och dagens samhälle ska fungera!

torsdag, oktober 23, 2008

Harry Potter, fladdermöss och en hopplös mössa

Idag vaknade jag tidigt, som vanligt trött efter åter en märklig dröm. Den här gången var det inget krig utan nagellack, fransk manikyr närmare bestämt. Massa små svensktalande asiater, endast flickor, var också med och ville få sina naglar målade. Så mycket mer minns jag inte så här i efterhand. Men som sagt märklig.
Jag låg kvar länge och lyssnade när Gustav höll på stöka ut i köket. Nu vet jag vad en viss lärare menade när han beskrev kärlek med att hörs någon pyssla i köket.
Känslan av att man inte är själv.
Vilket jag fick bekräftat när en kall pojke kröp ner under mitt varma mysiga täcke.
Senare försvan han in till skolan, tenta, den stackaren.
Jag tog gott om tid på mig att kliva upp, klockan var ju inte ens åtta!
Jag lyckades somna om och klev upp vid halv tio.
Kokade lite gröt och gjorde mig i ordning. Sen startade jag mitt fönster mot omvärlden, datorn. Slog på cdboken Harry Potter och de vises sten.
Ja, jag vet, jag är för gammal för Harry Potter. Men det skiter jag i. Hade tänkt att jag skulle läsa alla böckerna i tur och ordning. Men den sista var alldeles för dryg. Lyckligtvis så finns det ljudböcker, så jag kan spara tid med någon läser högt för en.
Påminner mig om när mamma fick mig och min bror att börja läsa Harry Potter för flera år sedan. Första kapitlet missade jag och fick läsa själv. Usch, vilket drygt kapitel det var. Väckte inte så mycket nyfikenhet utan förklarade mest. Egentligen en ganska dålig början på en bok.
Men sedan fick jag vara med mamma och bror, oftast på min brors rum då han gick och la sig före mig. Han hade kvar sängen som såg ut som en bil och jag satt ofta i fotänden. Vi turades om att läsa högt.
Så höll vi på enda till tredje boken. Då ledsnade mamma och bror på att läsa boken och efter en, enligt mitt tyckte, för långt uppehåll så tog jag saken i egna händer.
Därefter har jag fortsatt att längta efter nästa bok så fort den jag läste tagit slut.
Läst samma bok om och om igen i väntan på nästa...
Det hände till och med att jag, som hatar engelska, lånade en av de tjockaste, Harry Potter och fenixordern, och stapplade mig igenom en sommar. Jag var trogen medlem på hogwarts.nu och älskade deras Harry Potter quess. Jag satt ärligt och slog upp i böckerna. Jag gjorde egna quess också. Jag var fast!

Men nu är jag fri..?
Hur som satt jag och stickade på en gammal stickning jag hittade i min garnlåda. En mössa som min lillasyster ville ha för ett tag sedan. Tänkte försöka få klart den tills det att hon kommer hit. Blir nog en överraskning för hon hör till en av dem som inte orkar hänga med på min blogg.. Men vem gör det..
Hur som är det ganska krångligt, jag vill ju få avmaskningen så snygg så hon kan använda mössan utan att skämmas. Vilket har resulterat i att jag har testat mig fram och repat upp x antal gånger nu. Har suttit hela dagen och vet fortfarande inte om det jag gör blir snyggt nog.
Det är ju inte så att jag inte har tid att prova mig fram i alla fall.
Jag hann också klart med min andra fladdermus, bild och mönster hittar ni i tidigare inlägg.
Sen har jag redigerat lite bilder och hittat lite nya leksaker i photoshop. Varje dag lär man sig något nytt och då man blir medveten om det blir det extra roligt.

Men någon som inte lär sig är Tux. Eller ja, idag lärde han sig att hoppa över väsk- och verktygslådemuren. Så Gustav har byggt på den lite. Den är ganska hög, till och med jag måste hoppa över den.. Så nu får man träning så fort man ska på toa eller ut...
Men jag har inte varit ut idag, var ner till brevlådan och fann till min glädje ett kort över Sollefteå där. På baksidan fanns pappas trevliga handstil. Han har verkligen en speciell handstil min far, en riktigt mysig handstil. Synd att han så sällan skriver något... Fast det gör att man blir extra glad när han väl gör det. Han varnade mig för att Sollefteå kommer att anfalla. Tro mig, skulle det vara en stadskamp mellan Sollefteå och Trollhättan så skulle jag av hela mitt hjärta slåss för Sollefteå!
Imorgon måste jag däremot ut, ska iväg till arbetsförmedlingen och tala om att det är omöjligt att få något jobb, men att jag har sökt... Vad det nu ska tjäna till?

Virkade Fladdermöss

Översidan:
Lägg upp 21 lm*
varv 1: börja i 2:a lm* från virknålen och virka 19 fm*. Gör sedan 2 fm i den 20 lm.
Virka sedan 19 fm på andra sidan av lm-raden.
Gör sedan 2 fm i den 20 lm.
Varv 2: Öka med 2 fm i varje hörn.
Varv 3: 14 fm
Vänd nu efter varje varv!
(Du börjar nu virka på vingen, gör en lm i slutet på varje varv.)
Varv 4-6 : 12 fm
Varv 7 : 10 fm minska*
Varv 8 : 10 fm öka*
Varv 9 : se varv 7 (10 fm minska
Varv 10 : se varv 8 (10 fm öka
Varv 11-12: 12 fm
Varv 13 : se varv 7 (10 fm minska)
Varv 14 : se varv 8 (10 fm öka)
Varv 15 : 12 fm
Varv 16 : minska 1 fm i slutet av varvet
Varv 17 : minska 1 fm i början på varvet
Varv 18 - 25: Upprepa varv 16 och 17

Virka fm på nedersidan av vingen, ner till kroppen.
Virka en picot* efter ca. 7 fm upprepa till du kommer till kroppen.
Virka fm till till du är på andra sidan av kroppen. Därefter 12 fm och upprepa från varv 4.
Viktigt att tänka på är att du nu måste "vända" på mönstret. På varv 16 minskar du i början på varvet istället för i slutet. På varv 17 i slutet i stället för i början.
Virka på undersidan likt den andra vingen.
Brodera ögon.

Undersidan:
Lägg upp 21 lm
varv 1: börja i 2:a lm från virknålen och virka 19 fm. Gör sedan 2 fm i den 20 lm.
Virka sedan 19 fm på andra sidan av lm-raden.
Gör sedan 2 fm i den 20 lm.
Varv 2-3: Öka med 2 fm i varje hörn.

Sy ihop under- och översida och stoppa i vadd.

______________________________
lm - lösa maskor
fm - fast maska
minska - virka ihop 2 fm med 1 fm
öka - virka 2 fm i 1 fm
picot - 2 lm, l fm i 2:a lm

onsdag, oktober 22, 2008

Promenad med virkning

Nu är det snart dags att lägga. Vill inte störa Gustav, han ska upp mycket tidigt och ha praktiskt tenta imorgon. Jag håller alla tummar jag har.
Som sagt så hade jag en spännande morgon. Efter frukosten gjorde jag i ordning både mig och Tux för att gå ut.
Trodde först att han blivit tjock eftersom jag inte kunde dra åt selen lika hårt som sist. Men det visade sig senare att satt sele åt fel håll. När det tog stopp for han nästan ur selen, så jag fick byta håll på den. Annars hade vi en trevlig stund utomhus. Klok av erfarenheten sen förra gången vi var ute hade jag längre snöre idag. Så långt att jag inte höll i snöret. Han skötte sig själv, satt still väldigt sällan så han var svårfotad. (Satt på ruschkanan när jag selade om honom, sen fick han ett maskrosblad så jag kunde ta ett kort.)
Men eftersom han fortfarande är så pass "mattetrygg" och springer till mig så fort något skrämmer honom (eller till den lilla kojan i lekparken) så hann jag virka lite grann. Men fick då och då hjälpa honom lös, han trasslade in sig ganska bra i allt möjligt.
Jag är snart klar med min andra fladdermus nu! Det var riktigt roligt att virka, fast givetvis får jag ont i fingrarna. Men det ser ut som om jag äntligen lyckats. Gustav berömde min första fladdermus. Så snälla saker har han inte sagt om min delfin och min kanin.
Resten av dagen flöt också på bra. Den stora glädjen var kuvertet i brevlådan, från mamma. Dels tider på mitt besöks tågtider, pappa och syster kommer snart!
Men det låg också mönster på lite olika djur som man kan virka! Skoj värre! Ibland önskar man att man hade några fler armar...
Gustav lagade middag idag, skönt att slippa det. Korv är inte min favoritmat längre, men det blev gott ändå.
Sen gav han sig av till skolan, klockan fem på kvällen! Han skulle labba.. Lite underlig tid, men jag ska väl inte säga så mycket. Har själv suttit vid datorn på skolan sent på kvällen.
Sen har jag städat Tux bor och dammsugit lite samt suttit vid datorn, mitt fönster till omvärlden, en hel del. Streamt lite grann och haft ganska långtråkigt.
Min barriär mellan hallen och vardagsrummet visar sig ha varit effektiv, vi kanske inte behöver ta upp dörren ändå...

Svar på livets stora frågor

Igår var det någon som ringde på min dörr. Med både förvåning och nyfikenhet öppnar jag dörren.
Utanför min dörr står två damer och blir förvånade över att jag pratar svenska. Det bor ganska många kineser (vi tror de är från Kina i alla fall) i samma hus som oss, om jag säger så.
De pratar sedan lite kort om Gud och ger mig en broschyr sedan går det vidare. Punkt.
Givetvis var de från Jehovas vittnen, vad annars. Fin tanke att frälsa världen, men låt alla fatta sina egna beslut. Jag kommer till er om jag skulle vara intresserad.. (Hade inte varit helt fel med lite antihovas här.. Remember that one mp3rb?)
Happ, det var det. Så om du undrar något så finns alla svar i bibeln, uppenbarligen.
Jag menar, får du ett häfte som påstår sig kunna ge dig svar är det väl klart du kollar igenom den. Men hela häftet upplevs bara svamligt och kring går bara sina egna frågeställningar. Det är långt i från övertygande och hänvisar enbart till bibeln.
För mig fungerar det inte riktigt, att alla svar ska stå en urgammal bok.
Snacka om att ha det man gör om man ska vara källkritisk här. Jag menar, boken är skriven för ungefär 2000 år sedan. Dessutom hur många skrev inte under den här tidepoken?
Vem/Vilka valde sedan ut vad som skulle finnas med i den?

Har du någon gång försökt läsa bibeln?
Jag har. Jag skulle läsa den från pärm till pärm. Men hur ska man hitta svaret på livets stora frågor när man fastnar i någon patriarks släktträd.
Nej, jag tror alla liv har sina egna meningar och svar som man måste söka själv..
.. och då menar jag inte i någon gammal bok.

En fin tanke är i alla fall att man ska försöka lämna världen en smula vackrare än man fann den..

Äventyret har börjat

Det var krig mellan Usa och Ryssland. Sverige var av någon korkad anledning på Usas sida. Jag var millitär. Vi befann oss i en gympahall där några höll på spela fotboll. Först satt jag på en såndär tjockmadrass, som alltid finns, som stod upplutad mot väggen. Men sen välte den ner över fotbollsplan. Sen helt plötsligt stod jag och massa andra uppställda på rad mittemot en annan rad. Alla hade vapen i händerna, sen skulle vi börja skjuta. Någon föll omkull, givetvis jätte blodig. Jag blev rädd och sprang in i ett av omklädningsrummet. Började prata med någon om varför man inte sprängde hela byggnaden bara. Fick till svar att den var jätte bevakad utifrån.. Okej.. hm..
Sen sprang jag tillbaka och började skjuta med de andra. Sen var det plötsligt som i det skitspelet (jag skrivit om tidigare) att man skulle uppdatera motståndarna samtidigt som man sköt på dem..
.. sen vaknade jag.

Klev upp och hämtade tidningen, har något prova-på-abonemang som räckt oroväckande länge nu. Stod inget om något krig mellan Usa och Ryssland där. Så jag tar på mig ansvaret att informera världen om min förutspående dröm.
Men först skulle fången i köket befiras, men eftersom han lägger ut illaluktande vätska i hallen byggde jag upp en liten mur mellan vardagsrum och hall. Sen började operation öppna kaninbur. Den gick smärtfritt helt enligt planen.
Sen smög jag vidare till hygienrummet och bytte snabbt skepnad för att återgå till snarkofagrummet. Tro det eller ej, där inne fanns en dator som jag skakade liv i. Men det var inte det enda som hade börjat leva i det rummet.. Det fanns en pojke i min säng som börjat röra på sig. För att hålla honom i schack slängde jag åt honom tidningen. Min undanmanöver funkade perfekt. Därefter var det dags för energipåfyllning.
Det som nu är kvar på dagens operation är tillordningsställande av slagfältet samt ett scoutingäventyr med vaktkanin utanför denhär byggnaden...

tisdag, oktober 21, 2008

En vegdag i veckan var det..

Jag hade tur. Det slutade regna när jag skulle hämta tvätten, dessutom hade nästan allting torkat med! Skönt. Mindre skönt att vika och sortera allt som ligger utspritt i sängen nu..
Sen fick jag för mig att dammsuga samtidigt som jag gjorde morotskaka och spaghettisnurrar. Vi hade vår vegetariska middag idag. Det ska tydligen vara bra för miljön att ha det någon gång i veckan. Går åt så mycket energi till köttproducering. Fast det beror nog lite på hur man räknar också. Men vegetariskt är rätt gott så.
Sen innan träningen var vi och handlade också. Är ganska skönt med planerad matlista, slipper fundera dag till dag vad man ska äta. Det kan verkligen vara svårt att komma på någorlunda varierande kost. Det är inte riktigt som när man var liten och makaroner och korv helst skulle serveras sju dagar i veckan och lite till..

Träningen gick också bra, fast mitt lag var dåliga på att byta. Måste ha varit många fler som var med idag än tidigare. Vi körde fyra lag och turades om. Oväntat nog kändes det som om mitt lag var det lag som vilade mest. Men så var det säkert inte, men tiden går långsammare på bänken än på plan. Av någon anledning.
Men på vägen hem började det givetvis tokregna. Bara en liten stund. Lagom länge för att jag ska bli blöt och börja frysa. Jag gillar verkligen inte vädret här nere i söder. Hellre minusgrader och frost än det här skitvädret.

Grattis till Erik och Ante som båda klarade uppkörningen idag!

Skärpning

Jag måste börja kliva upp tidigare och jag måste hitta min energi igen!
Det här går inte, dagarna blir allt kortare. Klev nästan upp vid elva idag. Hade det inte varit för att vi skulle tvätta hade jag legat kvar i sängen. Men har man en kanin som läcker på fel ställen har man inte så mycket till val.
Ska snart ner till tvättstugan och hämta allt som, förhoppningsvis, har torkat nu. Blev tvungen att tvätta all tvätt, eftersom vi har utnyttjat två tvättar denhär veckan. Har jag sagt att tvättstugedatorn är punktlig och oförhandlingsbar!
Annars har jag inte hunnit med så mycket idag. Fick skura lite i hallen, igen. Tux har fått för sig att det är där man ska gå på toa. Finns det någon som vet hur man lär en kanin att inte kissa där det finns grus och luktar utomhus?
Dammsugaren bor numera i hallen och har ett helt kullager i sig.. Tog och skurade med klorin där i morse. Det luktar ganska mycket vilket Gustav tror att Tux inte tycker om. Vi får hoppas att han har rätt.
Jag tänkte ta ut Tux en stund idag, men det var så blött i gräset. Tror inte han är så förtjust i vatten, han tycker inte om att bada i alla fall. Nu har det dessutom börjat regna. Perfekt, jag som snart ska till tvättstugan..

Jag har hunnit irritera mig på min långa lugg med. Eller ja inte långa men i-ögonen-stickande-lugg. Så det blev lite frisörlek idag, kökssaxen stod till min tjänst. Någon mer som vill bli klippt? Kanske ska starta frisör i lägenheten.. Cafeteria skulle nog också kunna funka. Vad tror ni?
Snart är det Halloween med. Funderar på om jag ska virka några fladdermöss och hänga upp i lägenheten.
Ikväll är det fotbollsträning, vilket ska bli roligt. Antar att det blir uppvärmning och sen spel..

måndag, oktober 20, 2008

Baka

Dagen kanske inte försvann så mycket som jag trodde. Jag jobbar i alla fall på att ta igen de försvunna timmarna nu. Håller på baka två bröd samtidigt. Blir lite mer utmaning då. Det blir linfrötekakor (igen) och vitt vetebröd. Får ju fint och långväga besök till helgen så jag passar på att baka då jag vet att vi kommer hinna äta upp allt. Ska bli så kul att pappa och syster kommer hit några dagar.
Jag träffade Nattastan idag och gick runt och tittade lite. Köpte dock inget, dels hittade jag ingenting, sen var plånboken hemma och för det tredje ska jag försöka vara rädd om de pengar jag har. Bara det att resan hem till jul kommer gå på ca 1500 enkel får mig att gråta blod. Hur kan sj vara så hjärtlös vid jul?
Det är sanslöst dyrt!
Tur att det bara är jul en gång om året!

Tux har i alla fall uppfört sig resten av dagen och varit väldigt social. Han verkar dessutom lärt sig tycka om sin egen säng nu. Vilket är bra, då han har åkt på sängförbjud ett tag framöver...

Dag borta

Ursch, jag vet verkligen inte var denhär dagen har tagit vägen. Den har bara runnit ur händer på mig. Ändå har jag inte sovit bort dagen. Jag vaknade vid åtta, skulle ta och tvätta mina lapptäcken. Det var en liten kanin som fick problem med att hålla sig...
Sen kröp jag tillbaka i sängen och sov någon timme till innan det var dags att hämta täckena. Tux fick en chans till att vara lite i sängen, men det hann inte bli särskilt långvarigt innan Gustav tyckte att det luktade kiss. Mycket riktigt! På våra kuddar! Så nu har vi bokat tvätttid imorgon med. Ska väl ändå vara glad att det var kuddarna och inte madrassen. Den hade blivit betydligt svårare att tvätta.
Ska snart in till stan en sväng och träffa Natta.
Gustav är och skriver tenta, han har suttit ungefär i en timme nu. Skulle gissa på att det är därför dagen bara försvunnit. För att hans tenta var så sent, så det blev en riktigt seg morgon. Känns som om det fortfarande är morgon. Jag har i alla fall laddat upp ganska många bilder på bilddagboken.
Tux har hunnit med att vara riktigt besvärlig också. Kissade först i sängen, sedan i hallen, varit upp på matbordet och försökt gnaga på min kablar.
Han var inte populär då, han fick till och med sitta i buren en stund. Nu ligger han dock på favoritmattan.

I går kväll tog jag och Gustav en promenad. Vi hittade lite nya vägar och fick lite friskluft. Gustav passade också på att skaffa skavsår. När vi nästan hunnit tillbaka mötte vi hela "Mia" som också var på promenad. Det vara bara att vända och följa med dem en sväng också.
Fick massa frisk luft!

söndag, oktober 19, 2008

Våffelkaos och Bilddagbok

Det var ganska roligt med tipspromenaden. Jag och Cornelia hamnade i kiosken. Fick träna lite kassavana, fast utan kassaapparat och huvudräkning. Men det var trevligt. Givetvis kom det väldigt lite folk i början, sen lite mer och sen världens ström. Det blev till att kalla in förstärkning. Som mest var vi fem aktiva i kiosken. Det blir lätt körigt när det ska ut fler våfflor än vad som hinner gräddas. Som följd av detta blev det för många våfflor gräddade, men de gick åt ändå.
Det var kul att får något att göra, även om jag fick kliva upp så tidigt.
Men resten av dagen har jag verkligen varit inaktiv. Slappade framför tv:n och sydde lite korsstygn. Blir så less på att aldrig lyckats med det jag försöker sy på maskinen längre. Jag vet inte vad som har hänt. Det är inte direkt första gången jag syr..
Jag har också lagat middag. Det blev morotsfritters (typ pannkaka med morötter, fast mycket godare än det låter). Gustav fick bacon till sina så allt var frid och fröjd. Han har fullt upp med tentor nu i veckan, den första redan i morgon. Jag gör vad jag kan för att ge honom tid att plugga.
Efter en hel del tjat från främst Marielle så finns jag numera på bilddagboken också. Jag föll för grupptrycket. Illa, men eftersom jag är medveten kanske det inte är så illa det låter. Eller så är det ännu värre, avgör själv.
Men det är nog ett bra sätt att hålla kontakten med alla gamla klasskompisar och norrlänningar. Får väl se hur länge jag kommer orka uppdatera den. Har lagt in en massa gamla bilder i alla fall.
Det är fortfarande inte riktigt lika roligt som att skriva, men men.
Det är ju inte direkt så att jag lider av tidsbrist så jag ska nog hinna med både och...

Tidig söndags morgon

Vad konstigt det känns att kliva upp med väckare. Men så var fallet idag, klockan kvart över sju ringde mobilalarmet. Ska strax ge mig i väg på någon tipsrundegrej vid Stip. Det är något som fotbollslaget håller i, så mycket mer har jag inte förstått. Men jag ska vara där. Får väl se vad som händer...

lördag, oktober 18, 2008

Städa är tråkigt

Det blev verkligen en tråkig idag. Städa är inte speciellt roligt, men det blir fint efteråt. Dessvärre är vi inte riktigt klara än. Men ska man städa grundligt så tar det en hel del tid. Jag har i alla fall fått mina tyger och sytillbehör sorterade och jag har rensat ur en del. Jag börjar förstå varför mamma inte tyckte jag skulle plocka tygbitar ur hennes papperskorg när jag var liten. Men jag vill ju också ha min egna lilla tygsamling. Men mamma slängde väldigt sällan stora tydbitar så mycket av min samling åker i tunnan.
Tux har verkligen varit loj idag, som om han inte sovit på väldigt väldigt länge. Han har legat i sängen hela dagen och halvsovit. Han har kanske inte lärt sig att han ska sova på nätterna och vara vaken på dagen...
Om en vecka får jag förhoppningsvis besök av syster och far. Ska bli jätte roligt, så hoppas att det blir så.

Tråkig Lördag

Blä vad lördagar är tråkiga. För mindre än ett år sedan var de just lördagarna man längtade efter. Att få sova länge och göra allt roligt som man inte hinner med på vardagarna och gå ut på kvällen med kompisarna någon gång i bland.
Men nu för tiden är lördagar enbart tråkiga. Det enda som är bra med dem är att Gustav är ledig och hemma med mig. Men annars är de precis som vilka dålig dag som helst, förutom att man inte får någon post. Vilket är jätte tråkigt. Jag brukar få något roligt åtminstone en gång i veckan, oftast någonting från mamma. Den här veckan har det varit massa post, två brev hemifrån, ett från Moster Eva och kusin Matilda.
Nu sitter jag och väntar på att Gustav ska läsa klart sitt kapitel så det kan bli lite ordning här. Vill inte börja städa medan han läser, dammsugaren är inte så tyst av sig och sen kan han ju hjälpa till om han inte läser...
Sen ska jag försöka göra något åt missfostret till kanin som jag håller på sy. Varför kan jag inte bara få lyckas med ett djur i alla fall?

fredag, oktober 17, 2008

God Jul

Visst låter det fel. Så fruktansvärt fel.

För ungefär en vecka sen stod en bil med öppna dörrar och pumpade julmusik för att irritera omgivningen. En tant gick fram och skällde ut dem för att det var totalt fel sorts musik den här tiden på året.
Tro om tanten går in och skäller på de i affärerna också.
Fast det kanske inte är för tidigt för julpynt, eller?
Det vore mer rimligt än att skälla på två löjliga pojkar som bara ville ha lite uppmärksamhet.
Jag minns när jag praoade på Skattkistan och fick hjälpa till att plocka upp alla julsaker i oktober. Det kändes väldigt konstigt och jag var less på julpynt innan julafton ens var i närheten.

Det är så trist att en så fin familjetradition förvandlas till en enda stor pengakarusell. Julkänslan blir inte den där speciella pirrande känslan när man möts av tomtar och julkulor flera månader innan.
Jag förstår inte hur man kan tänka på snögubbar och änglar när inte ens Halloween har varit.
Kan man inte bara ta en sak i taget och gärna i rätt ordning. Spara julen till mitten på november i alla fall....

En sak är väl om man börjar planera julklapparna i tid. För ska man ge bort julklappar kan man ju ge bort genomtänkta julklappar som man vet gör mottagaren glad eller något som fyller en funktion i dennes liv.
Julen ska inte behöva vara en tid då man stressar för att allting ska vara perfekt en enda dag. Då man ändå är så slut körd att man inte orkar njuta av all julmat, musik och mys.
Det kanske är därför man ska köpa julpyntet i så här god tid.
Affärsmännen kanske bara försöker göra oss en tjänst genom att ge oss gott om tid för att välja det perfekta pyntet... .. eller så vill de bara hinna tjäna så mycket pengar som möjligt.

Sele införskaffat

Idag har jag och Gustav efter en seg morgon cyklat bort till Överby Köpcentrum. Vad det kändes länge sen jag var där. Vi gick runt i ganska många affärer, men köpte ingenting.
Den största anledning, förutom att vi vill göra någonting tillsammans, var att vi skulle besöka djuraffären där och se i fall de hade billigare koppel + sele än på Fidos, där vi köpte Tux.
Det hade de inte. Men vi hade tur och hittade en koppel och sele på Ica, betydligt billigare än på de båda djuraffärerna.
Givetvis var den jätte stor, men det går ju alltid att korta.
På tal om billigare, när jag var och köpte saker till Tux, dagen innan jag hämtade honom, köpte jag frön. Jag fick tips om en jätte bra givetvis jätte dyr sort. Men eftersom det var den han åt på affären var det lika bra att köpa den och bland ut med någon billigare lite senare. Nu visade det att den billigare sorten a l l t i d är slut för den dyra. Duktiga Tux har gjort ett ekonomiskt rätt val!


Vi köpte också en billig ost på Ica. Får passa på när man hittar någon som inte kostar skjortan, ost blir ju ändå inte dåligt.
Vi var också in en sväng på biblioteket och jag lånade en bok med massa mönster på smådjur! Nu skulle jag bara behöva lite fluffigare tyger, eller så får det bli ohåriga djur..
Delfinen som jag höll på sy ser verkligen utvecklingsstörd ut. Jag vet inte om jag ska orka sy klart stackarn. Är inte så kul när han blir så otroligt ful!
Jag ska sy en kanin i stället så får vi se hur det blir med missfostret till delfin sen.
Tux verkar tycka att min soppsäck är jätte rolig, ännu roligare blev det när jag började plocka fram tygerna.
Han hade dessutom riktigt roligt ute idag. Han var jätte duktig med selen, han bet inte en ända gång. Fast han sprattla lite när vi satt på den, men det är förståligt.
Nu håller jag på baka morotskaka, min sockerkaka och mazariner är slut så.

Färdig broderat - Nya projekt

Det blev en ganska lung dag även idag. Jag har bakat bröd, linfröntekakor. Mammas specialté, de vill aldrig riktigt lyckas när jag gör dem..
Sen har jag också sytt klart duken idag. Blev riktigt fint med den på soffbordet.
Gustav kom hem rätt tidigt idag så vi har varit iväg en sväng till affären, mitt förråd av ingresser har av okänd anledning börjat tryta. Jag tror Tux äter bakpulver och margarin på nätterna! Eller så är det för att Gustav äter upp allt jag bakar så jag måste baka nytt. Av de närmare tjugo mazarinerna jag gjorde för 4 dagar sen är det bara två kvar....

Sen har jag sökt två jobb idag. Någon gång måste det nappa, eller hur?
Vi har också hunnit med att bli av med all tvätt, var riktigt mycket denhär gången. Jag begriper inte var all tvätt kommer ifrån. Det är säkert Tux eller Gustav som smutsar ner mina kläder..
Har massa som hänger på tork som inte hann torka i tvättstugan. Vår tvättstuga är riktigt naziststräng. Har man bokat mellan 19-23 så är det mellan 19-23. Du kommer inte in en minut tidigare och inte en minut senare. Strömen till maskiner stängs 23.00 pip. Synd om dig i fall du har kläder kvar i maskinen då.. Perfekt för en tidsoptimist!

Nu på kvällskvisten har jag börjat sy en liten delfin. Men det går inte så jätte bra. Maskinen krånglar och mitt omgjorda mönster gör ingen succé.
Jag antar att det börjar bli för sent för krånglande maskiner och fula delfiner, så jag får helt enkelt fortsätta med det imorgon. Jag har fått någon sykick nu efter att duken blev klar.

Det är nog bra att jag göra något av all överflödig tid. Jag kan ju inte gärna sitta och rulla tummarna dagarna i ända. Då kommer jag bli knäpp, knäppare...
På tal om knäpp, Tux fick något ryck nu på kvällen. Först tyckte han att min sopsäck med tyger var jätte spännande, sprang runt den flera varv. Sen gjorde han glädje skutt,ett likt de Ragnar i Jönssligan gör ibland. (Hoppar upp och klackar ihop fötterna.)
Sen har han till Gustav förtet lärt sig hoppa upp i sängen. Vilket var minst lika roligt som att hoppa ner i min tyglåda för att sedan hoppa upp min förstärkare.
Han är en knäpp liten charmig kanin som just nu verkar lite trött. Inte konstigt det som han har farit runt!
Nu är det dags för både kanin, matte och husse att dra sig tillbaka. Det är en dag i morgon med!

torsdag, oktober 16, 2008

Innedag

Till min jätte stora förvåning ringde ingen i går om något jobb. Inte igår heller, inte i förrgår, inte för en vecka sen och inte för en månad sen heller.
Men idag, kanske, kan ske...
Igår bakade jag en sockerkaka och krämbullar efter att jag och Gustav gått ut i regnet och köpt ägg.
Jag kom rätt långt med mitt broderi också, blir nog klart idag! Härligt, jag har hållt på till och från sen i julas med duken nu så.
Igår var en riktigt slappdag. Vädret bjöd inte till och energi var allt annat än på topp. Gustav var på skolan en kort stund sen var han hemma, läste och gjorde ingenting tillsammans med mig.
Ingenting i det här fallet är spela warcraft, laga och äta middag samt ligga och bara ta det lungt.
Tux var också riktigt lugn större delar av i går, men givetvis inte hela tiden.
Han hittade en bit äggkartong som var riktigt rolig. Tror att han leker med den nu, eller snarare gnager på den. Så länge han låter bli kablarna kan han få håll på.
Sen var han modig nog och smakade sockerkaka, popcorn, mariekex och marshmallows.
Jag och Gustav satt och grillade marshmallows över värmeljus på golvet, ganska mysigt. Fast jag som inbiten norrlänning saknar möjligheten till en öppen eld.
Olyckligtvis fick Tux för sig att han skulle nosa på ett ljus och eldade upp några morrhår innan vi hann hindra honom. Visst, han blev rädd och det gjorde säkert ont, men som tur verkar han inte ha fått några men för det..
Sen att hoppa upp på Gustavs verktygslåda och min pall verkar också som om det är roligt.

Idag är jag och Tux ensamma hemma. Jag ska sy klart duken, baka matbröd och kanske gå ut en sväng. Det är inte riktigt fint väder, men det regnar i alla fall inte. Skulle gärna ta med mig Tux ut. Men vi har ingen sele och koppel än, sen tror jag att det ska vänta lite till. Han är fortfarande ganska rädd av sig när det händer något som är främmande för honom...
Jag borde försöka söka lite mer jobb också, trots att det känns som om det inte tjänar någonting till längre..

onsdag, oktober 15, 2008

Hit, men inte längre

Wow, någon reagerar fortfarande.
Jag trodde mänskligheten var söndermatade med skönhetsidial att ingen orkade bry sig längre. Jag menar, vi möts ju av det varje dag.. Anorektisktsmala fönsterdockor, silkonbröst i tv, stylat hår, magiska krämer och så vidare, och så vidare. Listan kan som bekant göras väldigt väldigt lång.
Men när man ska fixa till skolbarn fick det tydligen vara nog. Då kom det för nära..
Jag menar, alla klarar väl av att titta på lejon på zoo, men vem vill ha ett lejon i sitt vardagsrum?
Människan är ganska fantastiskt ändå. Så länge vi har ett skyddande stängsel eller det farliga befinner sig långt bort spelar det ingen roll.
Men så fort det kommer krypande så springer, skriker och fäktar vi.
Fast då kan det vara för sent. Ibland är det bättre att stoppa stenkastaren innan det hunnit bli ringar på vattnet.
Men varför skulle jag göra det, någon annan kan väl?
Vi är hemskt bekväma av oss vi människor...

Barn av sin tid

En god vän till mig, Ante, berättade nyligen om ett litet problem som dykt upp. Han är tränare för ett innebandylag med pojkar 10-11 år, inget konstigt med det.
Men att han efter en vinst skrev att killarna har jobbat skitbra blev det uppror och dramskriverier.
Varför?
Vilken 10 åring använder inte ordet "skit" själv, jag tror många föräldrar skulle bli förvånade över deras barns ordföråd, om de bara visste!
Skit betyder inte den bruna sumstansen som man vanligtvis kan skåda efter ett toalett besök.
Det är snarare ett uttryck mer i betydelse av jätte, otroligt och fantastiskt.
Jag menar, skit är inte ens en svordom!
Inget främmande med det, så varför haka upp sig?
Jag tror att det finns människor som älskar att haka upp sig på små saker. (Hm, jag kanske är en av dem eftersom jag tar upp det..) Men för Antes del var det bara att foga sig..

Vinst!
Jättebra spelat igår killar, ni imponerade stort på mig. Vi fick en vinst och vi fick känna på hur det känns att spela 5 mot 5. Nu gäller det att ta med oss allt de posetiva till på lördag då vi har sammandrag.
Ett speciellt beröm går till våra målvakter som båda gjorde ett kanonjobb i kassen.
GRYMT BRA SPELAT KILLAR!
Coach Andreas


Numera står det grymt bra. Det är väl bara att vänta att någon hör av sig och inte vill få deras barn sammankopplade med grisar...

Ett skitspel

När Gustav kom hem konstanterade han att det mycket riktigt var en proppen som hade gått och överraskande nog att jag lyckats köpa rätt sort!
Det var "bara" att byta och sen fungerade allt som vanligt igen.
Under tiden fixade jag pastsallad som blev helt okej.
Efter maten tar jag och anmäler jag mig till 4 olika högskolekurser som går nu till våren. Hoppas jag kommer in på någon i alla fall.
Sen fick Gustav för sig att visa mig ett litet internet skitspel. Som jag givetvis fastnade i.
Blev ganska stressigt när jag skulle iväg på träningen och gå på toa var det sista jag hade tid med.
Träningen i går var rolig, även om de var de längsta 12 minutrarna jag någonsin varit med om. De har ungefär 10 gånger så lång som de borde. Det blev lite väl lite vila, men det funkade rätt bra ändå.
När jag kom hem tog jag ett skönt bad och fick diverse ätbarheter som kom flygande...
Idag finns inga större planer. Ska nog baka en sockerkaka, brodera lite och vänta på att någon ringer med erbjunade om ett jätte bra jobb...

Sommarens svenska skandaler

Ja, vad ska man annars kalla de två stora nyheterna som inte lämnat någon svensk oberörd.
Först den bortrövade och mördade Engla och sen mordet på två små barn i Arboga, pressen hade verkligen det den kunde gotta sig i.
Men nu verkar det äntligen som att man kommit tillrätta med vem som var skyldig. Eklund sitter på livstid och Tyskan dömdes till livstid och livstidsavvisning igår (även fast hon har planer på att överklaga domen).
Fast att det skulle vara över har jag mycket svårt att tro. Undra vilken tidning som kommer att besöka Eklund först. Jag menar om något år då allting nästan är bortglömt. Framställa honom som en fin och rar medmänniska som har ångrat sig och borde bli frigiven..
Hur länge tror ni det dröjer innan vi får läsa Anders Eklunds självbiografi?
Den skulle garanterat göra honom inte bara rik utan också förmögen!
Vad är det man säger, alla publicering är bra publicering. (Som exempel på det så säljer ica mer köttfärs än någonsin.)
Men han sitter ju inne på livsid, vad ska han med pengarna till?
Det fina i kråksången är att livstid inte är livstid, utan ungefär 25 år.
Fast det förstås, det går ju att få straffet kortat i efterhand också...
Borde inte Eklund ha livstidsstraff gånger två?
De brott för vilka man kan få livstids fängelse är bland annat människorov (kidnappning), mord, mordbrand och landsförräderi.

Är vi för snälla med den svenska straffskalan?
Är svenska fängelser verkligen ett straff?
Vad kostar det inte att fängelser?
Hur mycket är friheten värd?

tisdag, oktober 14, 2008

En kabelgnagare

Det jag överraskande bra med besöket igår kväll. Tux hälsade på alla och blev inte alls så rädd som jag trodde han skulle bli.
Idag har han fått varit ute och utforskat lägenheten ännu mer. Han håller fortfarande på med sin tokiga glädjeskutt och emellanåt kommer han och puttar på mig.
Jag kan nästan få honom att komma när jag lockar nu också.
Det enda som vi inte riktigt gör lika stora framsteg med är hans förkärlek till kablar. När han satt och tugga idag skrämde jag han riktigt ordentligt. Han sprang in i en liten liten springa mellan spisen och diskbänken och gömde sig.
Snacka om att mitt hjärta slog till, hur fan skulle jag få ut honom?
Som tur var löste han det själv innan jag ens hunnit locka.
Nu har jag tryckt in en påse i hålet, men den flyttar Tux ofta på, men han har inte krypit in där igen.
I går flyttade vi hans bur till andra änden av rummet. Eftersom buren tidigare stod bredvid dörren såg han inte när man kom in i rummet och blev flera gånger rädd.
Han har accepterat den nya plats utan problem. Jag har också gjort en lättare städning i buren vilket han inte heller verkar ha problem med.

Annars idag har jag precis kopplat in nätverkssladd i datorn. En propp gick när jag höll på dammsuga (det var mitt fel och inte Tux), så hallen och Gustavs datorer och därmed det trådlösnätverket är ur funktion.
Jag har dock varit iväg, på min streetsurfer, och efter mycket om och men köpt nya proppar. Jag tänker däremot inte stoppa in fingrarna i proppskåpet. Det känns säkrare att vänta på att Gustav kommer hem.
Jag hittade även en ny secondhand butik som jag köpte en brödform, en gris och ett glas i. Det är trevligt med secondhand affärer, fast de luktar inte så gott.
Snart ska jag ta och börja på med middagen, pastasallad och pitabröd. Sen ikväll är det äntligen dags för fotbollsträning! Ska bli jätte roligt.
Jag måste nästan ta och börja träna lite på egen hand, en gång i veckan känns lite lite.
Men det är inte så kul att vara ute och springa när det är så blött och nej, jag vill inte springa på asfalt!
Jag är alldeles för bortskämd med min tur vid niporna och älven hemma för att vilja slita sönder mina benhinnor på asfalt med bilar som susar förbi.

Jag har också broderat lite idag. Jag har en del nya idéer som jag vill sy, sticka och virka. Men jag måste nästan göra klart något av mina pågående projekt först.
Det blev broderiet jag fick av svärföräldrarna i julklapp som fick sig några stygn idag. Det kommer att bli en fin duk med två blommor på, när jag blir klar!

måndag, oktober 13, 2008

Lyckade dag i köket

Som jag skrev tidigare har det varit grått och trist hela dagen. Renget har hängt i luften, men istället för att släppa lös syndafloden har det småduggat och varit allmänt fuktigt.
Det blev i alla fall en dag i vår torra lägenhet.
Jag sökte sju jobb idag, har börjat dokumentera vad jag söker nu. Jag sökte jobb som driven skribent, personlig assistent x2, fritidspedagog, butiksmedarbetare, timvikarie inom skolmat och lokalvård samt ett på burger king. Allting i Göteborg, jag har så gått som finkamat Trollhättan så.
Det enda det känns som om jag skulle ha en pytteliten chans på är det sistnämnda, även om det först nämnda lockar mer.
Men det som efterfrågas är en person mellan 25-40 som ska ha gjort det och det och gärna det tredje. Sen ska man vara glad, öppen och självgående.
Ja, förlåt så mycket att jag inte är född tidigare...

Med Tux har jag haft betydligt större framgångar idag. Han är inte alls lika rädd när man kommer. Han har suttit riktigt länge i mitt knä, fast han skuttar gärna upp på mitt skrivbord om han får chansen. Som om jag inte har nog mycket saker där ändå...
Vad som däremot inte bådar gott är att Gustav ljudkabel smakar gott. Vi försöker skrämma honom så fort vi ser att han är på väg att ta en tugga. Han måste ju lära sig..
Verkligen tur att han inte smakat någon kabel med el på. Fast de är ju aningens tjockare.
Vad han mer tyckte var spännande var att hoppa upp på Gustavs ny inhandlade dator. Men han kunde inte riktigt komma ner själv så jag fick hjälpa honom. Så dit hoppar han nog inte upp fler gånger.
Lönnpinnen jag hämtade i går kväll blev allt annat än populär, så idag har jag hämtat en rönnpinne istället. Betydligt bättre.

Gustav kom hem ungefär i samma stund som jag stoppade in ost- och skinkpajen i ugnen. Han blev jätte glad för att jag redan gjort maten, dessutom tyckte han väldigt mycket om den också. Så mycket att vi åt upp hela formen. Han var hungrig och jag hade inte ätit någon lunch så den gick åt.
Nu har jag gjort en till paj som står i ungen, det behövs lunchlådor i det här huset, öhm, lägenheten.
Dessutom har jag bakat mazzariner idag. De blev allt annat än vackra, men enligt Gustav gjorde det inte så mycket. "De kommer ändå inte vara kvar så länge till."
Vad skönt att man får lyckas i köket när man inte gör det på arbetsmarknaden.
Det som visserligen är kul är att man får tid att baka sånt man aldrig gjort förut. Men det är inte värt den trisess det innebär att gå hemma och undra vad man ska göra av dagarna.

Snart kommer "Mia" på besök, de vill se Tux. Gustav har dessutom fått nördpoäng för namnet. Tux - Linuxs pingvinen och vår kanin.

Penelope

En riktigt bra film, lite av en barnfilm med en skön sensmoral. Tyck om dig precis som du är.

Berättelsen är tydlig och man behöver inte tänka speciellt mycket för att hänga med. En kvinna och man som tillhör en "finare familj" med blått blod får en dotter tillsammans. Men över henne vilar en förbannelse, som en häxa uttalade över faderns familj för flera generationer sedan.
Dotter Penelope är allt annat än en skönhet att se på, hon har ett gristryne och grisöron. För att skydda dottern från all uppståndelse feakar modern hennes död och gömmer sedan dottern i deras hus. Rädd för att dottern ska bli utstött och rädd om familjens rykte "skyddar" föräldrarna henne från omvärlden. Hon har allt hon behöver, utom vänner.
Men eftersom hennes föräldrar vill att hon ska få leva ett vanligt liv försöker de bryta förbannelsen, när någon av hennes egen sort gör anspråk på henne som sin egen tills döden skiljer dem åt, ska hon se ut som vem som helst.
För att uppfylla det kriteriet försöker mamman tillsammans med en special agent hitta en "blå blodig" man som är villig att gifta sig med Penelope.
Alla flyr så fort de har fått se henne och hon blir allt mer uppgiven.
Men så en dag händer det något...

En av alla män som kommer för att besöka denna unga mön förändrar hennes tillvaro. Han berättar om världen utanför hennes hus.
Mer behövs inte, hennes nyfikenhet är väckt. Hon ger sig iväg, med sin mammas kreditkort, för att upptäcka världen..
Men vad händer när världen upptäcker henne?

Helt klart en sevärd film!

Dagens Grattis

Grattis Majken! Min lilla söta kusin fyller 3 år idag! Hoppas att du får en bra dag!
Även grattis till Ante som klarade körkortsteorin idag!


Idag är en grå och ensam dag. Jag vill inte gå ut idag, men jag vill inte heller vara inne. Vackert dilemma. Gustav är på skolan så jag och Tux är ensamma hemma. Jag ska försöka vänja honom vid människor idag hade jag tänkt. Så att han inte kurar ihop sig i ett hörn om man råkar gå in i köket. Fast riktigt så illa är det inte längre.
Jag ska nog ta och baka någonting i dag med. Någon mjuk kaka funderar jag på. Vi får se hur det blir med det. Vad jag däremot måste göra är att kolla på arbetsförmedlingens platsbank. Men man märker knappt när det kommer något nytt. Det är som att lägga ett pussel, ju längre man sitter desto mindre hittar man de bitar man söker...
Men jag har inte så mycket att välja på. Det suger verkligen att vara arbetslös, som jag nästan kan gå med på att kalla det. Jag brukar annars föredra arbetssökande, det låter mindre dåligt...
Fast i praktiken är det exakt samma sak, förutom att man poängterar att man faktiskt söker jobb och inte bara sitter på sitt arsle.
Att söka jobb är allt annat än lätt ska jag be att få tala om. Men skam den som ger sig även fast tålamodet börjat tryta..

söndag, oktober 12, 2008

Till slussarna med nya bromsar

Det blev en tur bort till slussarna för mig och Gustav. Tux fick vara hemma i lung och ro.
Vi gick runt och tittade massa och hade riktigt trevligt i hösten. Det blev inga bilder den här gången, men nog så trevligt ändå. Vi hittade en fin fikaplats med underbar utsikt.
Men när fikat började närma sig sitt slut blev vi frusna båda två. Borde inte ha väntat så länge innan vi gav oss iväg.
Men vi hade ju det vi skulle göra innan vi kunde ge oss iväg. Vi bytte vajer och bromsklossar på min cykel. Eller vi och vi, mest Gustav och jag hjälpte till så gott jag kunde. Sen fick den sig ett bad i badkaret. Givetvis oljade vi om kedjor ect senare.
Jag skapade också ett kort till min kusin Majken som fyller 3 år i morgon. Hoppas det hinner fram i tid.. Det är jätte roligt när man får sitta och "leka" i photoshop när man senare får användning för det också!
Kvällen avslutades med fruktsallad och den nya Indiana Jones filmen. Den var faktiskt helt okej, om man inte är så realistisk..

Tux har blivit mindre rädd för oss nu och äter ur hand och sitter ganska stilla när man lyfter upp honom. Idag har han fått varit lite ut i vardagsrummet, när han blir rädd springer han in i köket. Det är jätte bra att han insett att det är hans hem. Vi har fortfarande kvar handdukarna på ena sidan av buren så han får ett litet krypin.
Han har fått smaka lite, väldigt lite av varje, äpple, banan och päron idag vilket var gott. Lika gott var det inte med granatäpple och apelsin.
Men nu är det läggdags för små kaniner och övriga invånare i den här lägenheten. Ska bara hämta en ny pinne till Tux så..

Dags för skolbänken igen?

Idag är det soligt och fint fast det blåser en del, jag ska försöka lura med Gustav bort till slussarna. Kom på att jag inte har fått upp bildspelet än, men som vanligt blev det på tok för stort, men jag ska åtgärda det.
Med Tux går det bara bra. Han hade ätit jätte mycket i natt, nästan allt hö, vatten och fröna var slut i morse. Moroten hade han knaprat i sig med. Sen misstänker jag att han har ätit upp rönnpinnen som jag plockade in åt honom. Jag kan inte hitta den och det måste vara den enda logiska förklaringen.
Hans favoritplats är krukan, han äter inte palm så mycket, men han sitter där. (Förlåt för den suddiga bilden, men han är inte så bra på att sitta still.)
Idag har han suttit i mitt knä en längre stund. Till en början var han rädd, men sen började han slappna av.

Jag har börjat kolla på utbildning till våren. Fundera på om jag ska läsa någon, några mediakurser i Göteborg och pendla. Jag ska i alla fall söka kurserna så får vi se om jag kommer in.
Dels måste jag ha 60 högskolepoäng för den journalistutbildning jag vill gå och dels är jag less på att vara arbetslös. Om jag studerar får jag något att göra om dagarna, jag lär mig någonting och sen får jag studiebidrag med.
Så har jag inte fått jobb till början på januari så blir det skolbänken för mig del.
Det där med att få jobb verkar inte så positivt nu, hur många är det inte som varslas från diverse bilfabriker här nere just nu?