onsdag, oktober 22, 2008

Promenad med virkning

Nu är det snart dags att lägga. Vill inte störa Gustav, han ska upp mycket tidigt och ha praktiskt tenta imorgon. Jag håller alla tummar jag har.
Som sagt så hade jag en spännande morgon. Efter frukosten gjorde jag i ordning både mig och Tux för att gå ut.
Trodde först att han blivit tjock eftersom jag inte kunde dra åt selen lika hårt som sist. Men det visade sig senare att satt sele åt fel håll. När det tog stopp for han nästan ur selen, så jag fick byta håll på den. Annars hade vi en trevlig stund utomhus. Klok av erfarenheten sen förra gången vi var ute hade jag längre snöre idag. Så långt att jag inte höll i snöret. Han skötte sig själv, satt still väldigt sällan så han var svårfotad. (Satt på ruschkanan när jag selade om honom, sen fick han ett maskrosblad så jag kunde ta ett kort.)
Men eftersom han fortfarande är så pass "mattetrygg" och springer till mig så fort något skrämmer honom (eller till den lilla kojan i lekparken) så hann jag virka lite grann. Men fick då och då hjälpa honom lös, han trasslade in sig ganska bra i allt möjligt.
Jag är snart klar med min andra fladdermus nu! Det var riktigt roligt att virka, fast givetvis får jag ont i fingrarna. Men det ser ut som om jag äntligen lyckats. Gustav berömde min första fladdermus. Så snälla saker har han inte sagt om min delfin och min kanin.
Resten av dagen flöt också på bra. Den stora glädjen var kuvertet i brevlådan, från mamma. Dels tider på mitt besöks tågtider, pappa och syster kommer snart!
Men det låg också mönster på lite olika djur som man kan virka! Skoj värre! Ibland önskar man att man hade några fler armar...
Gustav lagade middag idag, skönt att slippa det. Korv är inte min favoritmat längre, men det blev gott ändå.
Sen gav han sig av till skolan, klockan fem på kvällen! Han skulle labba.. Lite underlig tid, men jag ska väl inte säga så mycket. Har själv suttit vid datorn på skolan sent på kvällen.
Sen har jag städat Tux bor och dammsugit lite samt suttit vid datorn, mitt fönster till omvärlden, en hel del. Streamt lite grann och haft ganska långtråkigt.
Min barriär mellan hallen och vardagsrummet visar sig ha varit effektiv, vi kanske inte behöver ta upp dörren ändå...

Inga kommentarer: