måndag, oktober 06, 2008

Ny dag, nya tag

Idag har jag klivit upp två timmar än jag egentligen behöver. Jag börjar inte "jobbet" förrän klockan tolv. Men jag ska försöka dra mig upp ur telefonförsäljningsträsket. Jag har absoult inte lust att bli där nere i skiten längre än nödvändigt.
Igår försökte jag återigen söka jobb via platsbanken och lite externa sidor. Har anmält mig på vikariepolen för barn och skola. (Tack mamma och Johanna för tipset.) Jag ska försöka ta reda på om det finns något liknande för hemtjänst ect.
Sen ska jag även kolla upp hur det ser ut med högskolekurser till våren. Skulle inte vara helt fel att återvända till skolbänken. Om jag hittar något som verkar intressant. Det ser dessutom ut som att man måste ha läste ett år högskolan innan man kan gå journalistutbildningen som jag (med Mogges hjälp) hittade i Göteborg. Jag har skickat ett mail dit, men inte fått någon kontakt än...

Dessutom ska jag försöka få någon på arbetsförmedlingen att godkända mina tidigare arbetsplatser och min utbildningar. Då kan jag öppna ytterligare en dörr i mitt jobbsökande..
Jag ska ta och kolla vad det skulle kosta att pendla till Göteborg också. Jag kollade lite jobb där igår, det finns betydligt mer. Fast mycket som verkar halvkonstigt, när man ska åka hem till folk och så. Det har jag ingen lust med det heller. Frågan är vad som är värst..
Men sen vet jag absolut inte vad jag ska ta mig till för att hitta ett jobb. Det känns som om jag har provat det mesta. Förhoppningsvis får jag tillbaka lite energi på torsdag på arbetsförmedlingens basinformation.
Men nu ska jag ta och packa lite mat, har en äckligt lång dag framför mig.

En ny telefon är i alla fall beställd nu! Jag får ha det i åtanken. Jag och Gustav kom fram till att det är en tröst för att jag fått ett jobb som jag absolut inte vill ha. Fast samtidigt ska det vara belöning för att jag sökt så mycket jobb och inte gett upp, helt, än!
Det blir min fjärde mobiltelefon, om man inte räknar den superbilliga som jag knappt hade. Den som Gustav har övertagit..

Inga kommentarer: