fredag, oktober 17, 2008

God Jul

Visst låter det fel. Så fruktansvärt fel.

För ungefär en vecka sen stod en bil med öppna dörrar och pumpade julmusik för att irritera omgivningen. En tant gick fram och skällde ut dem för att det var totalt fel sorts musik den här tiden på året.
Tro om tanten går in och skäller på de i affärerna också.
Fast det kanske inte är för tidigt för julpynt, eller?
Det vore mer rimligt än att skälla på två löjliga pojkar som bara ville ha lite uppmärksamhet.
Jag minns när jag praoade på Skattkistan och fick hjälpa till att plocka upp alla julsaker i oktober. Det kändes väldigt konstigt och jag var less på julpynt innan julafton ens var i närheten.

Det är så trist att en så fin familjetradition förvandlas till en enda stor pengakarusell. Julkänslan blir inte den där speciella pirrande känslan när man möts av tomtar och julkulor flera månader innan.
Jag förstår inte hur man kan tänka på snögubbar och änglar när inte ens Halloween har varit.
Kan man inte bara ta en sak i taget och gärna i rätt ordning. Spara julen till mitten på november i alla fall....

En sak är väl om man börjar planera julklapparna i tid. För ska man ge bort julklappar kan man ju ge bort genomtänkta julklappar som man vet gör mottagaren glad eller något som fyller en funktion i dennes liv.
Julen ska inte behöva vara en tid då man stressar för att allting ska vara perfekt en enda dag. Då man ändå är så slut körd att man inte orkar njuta av all julmat, musik och mys.
Det kanske är därför man ska köpa julpyntet i så här god tid.
Affärsmännen kanske bara försöker göra oss en tjänst genom att ge oss gott om tid för att välja det perfekta pyntet... .. eller så vill de bara hinna tjäna så mycket pengar som möjligt.

Inga kommentarer: