måndag, oktober 13, 2008

Penelope

En riktigt bra film, lite av en barnfilm med en skön sensmoral. Tyck om dig precis som du är.

Berättelsen är tydlig och man behöver inte tänka speciellt mycket för att hänga med. En kvinna och man som tillhör en "finare familj" med blått blod får en dotter tillsammans. Men över henne vilar en förbannelse, som en häxa uttalade över faderns familj för flera generationer sedan.
Dotter Penelope är allt annat än en skönhet att se på, hon har ett gristryne och grisöron. För att skydda dottern från all uppståndelse feakar modern hennes död och gömmer sedan dottern i deras hus. Rädd för att dottern ska bli utstött och rädd om familjens rykte "skyddar" föräldrarna henne från omvärlden. Hon har allt hon behöver, utom vänner.
Men eftersom hennes föräldrar vill att hon ska få leva ett vanligt liv försöker de bryta förbannelsen, när någon av hennes egen sort gör anspråk på henne som sin egen tills döden skiljer dem åt, ska hon se ut som vem som helst.
För att uppfylla det kriteriet försöker mamman tillsammans med en special agent hitta en "blå blodig" man som är villig att gifta sig med Penelope.
Alla flyr så fort de har fått se henne och hon blir allt mer uppgiven.
Men så en dag händer det något...

En av alla män som kommer för att besöka denna unga mön förändrar hennes tillvaro. Han berättar om världen utanför hennes hus.
Mer behövs inte, hennes nyfikenhet är väckt. Hon ger sig iväg, med sin mammas kreditkort, för att upptäcka världen..
Men vad händer när världen upptäcker henne?

Helt klart en sevärd film!

Inga kommentarer: