onsdag, oktober 15, 2008

Sommarens svenska skandaler

Ja, vad ska man annars kalla de två stora nyheterna som inte lämnat någon svensk oberörd.
Först den bortrövade och mördade Engla och sen mordet på två små barn i Arboga, pressen hade verkligen det den kunde gotta sig i.
Men nu verkar det äntligen som att man kommit tillrätta med vem som var skyldig. Eklund sitter på livstid och Tyskan dömdes till livstid och livstidsavvisning igår (även fast hon har planer på att överklaga domen).
Fast att det skulle vara över har jag mycket svårt att tro. Undra vilken tidning som kommer att besöka Eklund först. Jag menar om något år då allting nästan är bortglömt. Framställa honom som en fin och rar medmänniska som har ångrat sig och borde bli frigiven..
Hur länge tror ni det dröjer innan vi får läsa Anders Eklunds självbiografi?
Den skulle garanterat göra honom inte bara rik utan också förmögen!
Vad är det man säger, alla publicering är bra publicering. (Som exempel på det så säljer ica mer köttfärs än någonsin.)
Men han sitter ju inne på livsid, vad ska han med pengarna till?
Det fina i kråksången är att livstid inte är livstid, utan ungefär 25 år.
Fast det förstås, det går ju att få straffet kortat i efterhand också...
Borde inte Eklund ha livstidsstraff gånger två?
De brott för vilka man kan få livstids fängelse är bland annat människorov (kidnappning), mord, mordbrand och landsförräderi.

Är vi för snälla med den svenska straffskalan?
Är svenska fängelser verkligen ett straff?
Vad kostar det inte att fängelser?
Hur mycket är friheten värd?

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag tycker att det är naivt att stänga in människor för evigt, då vore det i princip lika humant att ha ihjäl dom direkt. Jag tror att människor kan förändras, med hjälp av vård, stöd och givetvis egen vilja. Jag tycker också att det finns betydligt fler sätt att visa att ett beteende inte är accepterat, än att stoppa folk i fängelse, där trots allt de flesta, så fort de kommer ut återgår till brottsligheten. Jag tror att vi måste byta taktik för att komma till rätta med problemet, men för mig heter inte lösningen längre och hårdare fängelsestraff. Tack för mig! :)