tisdag, oktober 14, 2008

En kabelgnagare

Det jag överraskande bra med besöket igår kväll. Tux hälsade på alla och blev inte alls så rädd som jag trodde han skulle bli.
Idag har han fått varit ute och utforskat lägenheten ännu mer. Han håller fortfarande på med sin tokiga glädjeskutt och emellanåt kommer han och puttar på mig.
Jag kan nästan få honom att komma när jag lockar nu också.
Det enda som vi inte riktigt gör lika stora framsteg med är hans förkärlek till kablar. När han satt och tugga idag skrämde jag han riktigt ordentligt. Han sprang in i en liten liten springa mellan spisen och diskbänken och gömde sig.
Snacka om att mitt hjärta slog till, hur fan skulle jag få ut honom?
Som tur var löste han det själv innan jag ens hunnit locka.
Nu har jag tryckt in en påse i hålet, men den flyttar Tux ofta på, men han har inte krypit in där igen.
I går flyttade vi hans bur till andra änden av rummet. Eftersom buren tidigare stod bredvid dörren såg han inte när man kom in i rummet och blev flera gånger rädd.
Han har accepterat den nya plats utan problem. Jag har också gjort en lättare städning i buren vilket han inte heller verkar ha problem med.

Annars idag har jag precis kopplat in nätverkssladd i datorn. En propp gick när jag höll på dammsuga (det var mitt fel och inte Tux), så hallen och Gustavs datorer och därmed det trådlösnätverket är ur funktion.
Jag har dock varit iväg, på min streetsurfer, och efter mycket om och men köpt nya proppar. Jag tänker däremot inte stoppa in fingrarna i proppskåpet. Det känns säkrare att vänta på att Gustav kommer hem.
Jag hittade även en ny secondhand butik som jag köpte en brödform, en gris och ett glas i. Det är trevligt med secondhand affärer, fast de luktar inte så gott.
Snart ska jag ta och börja på med middagen, pastasallad och pitabröd. Sen ikväll är det äntligen dags för fotbollsträning! Ska bli jätte roligt.
Jag måste nästan ta och börja träna lite på egen hand, en gång i veckan känns lite lite.
Men det är inte så kul att vara ute och springa när det är så blött och nej, jag vill inte springa på asfalt!
Jag är alldeles för bortskämd med min tur vid niporna och älven hemma för att vilja slita sönder mina benhinnor på asfalt med bilar som susar förbi.

Jag har också broderat lite idag. Jag har en del nya idéer som jag vill sy, sticka och virka. Men jag måste nästan göra klart något av mina pågående projekt först.
Det blev broderiet jag fick av svärföräldrarna i julklapp som fick sig några stygn idag. Det kommer att bli en fin duk med två blommor på, när jag blir klar!

Inga kommentarer: