måndag, oktober 13, 2008

Lyckade dag i köket

Som jag skrev tidigare har det varit grått och trist hela dagen. Renget har hängt i luften, men istället för att släppa lös syndafloden har det småduggat och varit allmänt fuktigt.
Det blev i alla fall en dag i vår torra lägenhet.
Jag sökte sju jobb idag, har börjat dokumentera vad jag söker nu. Jag sökte jobb som driven skribent, personlig assistent x2, fritidspedagog, butiksmedarbetare, timvikarie inom skolmat och lokalvård samt ett på burger king. Allting i Göteborg, jag har så gått som finkamat Trollhättan så.
Det enda det känns som om jag skulle ha en pytteliten chans på är det sistnämnda, även om det först nämnda lockar mer.
Men det som efterfrågas är en person mellan 25-40 som ska ha gjort det och det och gärna det tredje. Sen ska man vara glad, öppen och självgående.
Ja, förlåt så mycket att jag inte är född tidigare...

Med Tux har jag haft betydligt större framgångar idag. Han är inte alls lika rädd när man kommer. Han har suttit riktigt länge i mitt knä, fast han skuttar gärna upp på mitt skrivbord om han får chansen. Som om jag inte har nog mycket saker där ändå...
Vad som däremot inte bådar gott är att Gustav ljudkabel smakar gott. Vi försöker skrämma honom så fort vi ser att han är på väg att ta en tugga. Han måste ju lära sig..
Verkligen tur att han inte smakat någon kabel med el på. Fast de är ju aningens tjockare.
Vad han mer tyckte var spännande var att hoppa upp på Gustavs ny inhandlade dator. Men han kunde inte riktigt komma ner själv så jag fick hjälpa honom. Så dit hoppar han nog inte upp fler gånger.
Lönnpinnen jag hämtade i går kväll blev allt annat än populär, så idag har jag hämtat en rönnpinne istället. Betydligt bättre.

Gustav kom hem ungefär i samma stund som jag stoppade in ost- och skinkpajen i ugnen. Han blev jätte glad för att jag redan gjort maten, dessutom tyckte han väldigt mycket om den också. Så mycket att vi åt upp hela formen. Han var hungrig och jag hade inte ätit någon lunch så den gick åt.
Nu har jag gjort en till paj som står i ungen, det behövs lunchlådor i det här huset, öhm, lägenheten.
Dessutom har jag bakat mazzariner idag. De blev allt annat än vackra, men enligt Gustav gjorde det inte så mycket. "De kommer ändå inte vara kvar så länge till."
Vad skönt att man får lyckas i köket när man inte gör det på arbetsmarknaden.
Det som visserligen är kul är att man får tid att baka sånt man aldrig gjort förut. Men det är inte värt den trisess det innebär att gå hemma och undra vad man ska göra av dagarna.

Snart kommer "Mia" på besök, de vill se Tux. Gustav har dessutom fått nördpoäng för namnet. Tux - Linuxs pingvinen och vår kanin.

Inga kommentarer: