söndag, oktober 26, 2008

Besök

Äntligen är de här! Så jag har längtat!
Känns som om min mage innehåller en glädjeballong som fyller hela mig med lycka!
När jag och Gustav skulle hämta dem på stationen missade vi vår buss med ungefär en minut. Men det gjorde inte så mycket, vi var ute i god tid för att vi skulle hinna handla lite kättfärs innan. Det hann vi med, fast det blev kycklingfärs istället, billigare och nysmakupplevelse, trots att vi tog en promenad in till stan.
Sen mötte vi pappa och syster på station. Strax därefter gick bussen till oss.
När vi kom fram hit fick de träffa Tux för första gången. Josse tyckte genast om honom, pappa blev också lite förtjust. De hade med sig blåbärsris och Skuttunges godisboll som Tux skulle få överta. Han fattade inte riktigt vad den var bra för, men det kommer nog snart. Men han lär nog inte bli lika bra fotbollsspelare som Skuttunge.
Precis som jag sagt till Gustav tidigare började pappa prata om att lära Tux gå på bakbenen. Senare gjorde han också ett försök, dock inte så lyckat. Men känner jag pappa rätt kommer han försöka igen.
De hade med sig massa saker till mig, nästan alla mina julsaker, som jag glömt ta med i flytten. Sen hade de även lite från "matförrådet" potatis, älgkött och hemmagjord saft! Härligt!
Vi fikade även på det jag bakat. Alltingen hade faktiskt blivit lyckat, förutom den lite väl hårda kanten på tuppakakan.
De lånade också varsin dator och knaprade, Gustav for iväg till skolan för att träna lite inför morgondagens tenta.
Josefin fick även sin mössa och hon blev glad för den. Jag fick även behålla det garn som blev över! Toppen, nu kan jag virka färgglada fladdermöss! Jag blev klar med två till idag. Ja, jag har snöat in mig.
Sen for vi iväg till Överby och Josefin invigde sin mössa. Hon passade mycket bra i den!
Jag hade jätte roligt på Överby. Jag och Josefin hittade jätte många reaställ och halvpriset ect. Det hela slutade med tre tröjor/linnen för min del och minst lika många åt syster.
Pappa gick sin egen väg, han orkade inte hänga med oss på alla klädaffärer. Det är inte många killar som orkar hänga med två tjejer på rea...
Kvällen avslutades med tacos och film. Kycklingfärsen var ett riktigt lyckat köp. Den smakade inte som "vanlig" nöt/blandfärs, utan den var rundare och lättare i smaken.
Vi såg nya Indiana Jones. Pappa tyckte att den var sämre än föregångarna och somnade nästan. Josefin lekte följa-hand med Tux som tyckte det var jätte roligt.
Kortfattat har det varit den bästa dagen på länge idag.
And tomorrow will be better!
Imorgon ska vi in och titta i affärerna på stan, det lär nog inte alls ta lika lång tid. Finns ju inte lika många. Sen ska vi ut och vandra på öarna i kanalen.
Sen får vi se vad som händer. Men jag är säker på att vi kommer få en jätte bra dag tillsammans!

Inga kommentarer: