lördag, oktober 11, 2008

Första dagen med Tux

Första dagen med Tux har gått riktigt bra. Han verkar ha bekantat sig rätt bra med köket och ännu bättre med sin bur med. Han och Gustav går riktigt bra ihop med. Gustav är jätte duktig. Han kom på en jätte bra idé att skärma av en bit av Tux bur med handdukar. Den lilla blev lite rädd när vi åt lunch. Handdukarna fick en lungande effekt, då det inte blev så mycket att hålla koll på hela tiden..

Jag for ner på marknaden då det slutat dugga. Men jag gjorde inga fynd och det var inte vidare kul att gå omkring själv där. Gustav var på skolan och gjorde någon viktig uppgift. Men han kom hem tidigt, jätte skönt. Han hälsade på Tux och sen lät vi honom vara i fred länge.
Sen tog vi en kvällpromenad, det blåste en del annars var det skönt ute. Vi fyndade även på små nätagg bland massa dataskrot. De kommer säkert till användning någon gång.
När vi kom hem var det dags för middag fick Tux vara ute i köket och skutta.
Han har gjort stora framsteg i dag, bajsar nästan bara i buren, kissar på låda och lärt sig dricka ur flaska. En liten bit morot har han också ätit.
Något annat han verkar uppskatta är att hoppa upp i vå palms kruka och ta sig ett smakprov av palmblad. Måste vänja honom av vid det, synd bara att han är så söt när han sitter i krukan.
Han känns i övrigt väldigt smal och har på tok för stora öron i propetion till resten av kroppen. Men han växer nog i kapp sina öron med tiden, jag ska mata honom massa...

Det känns jätte konstigt att jag, vi, har en kanin. Men jag vänjer mig nog. Han är ju trots allt det husdjur jag vill ha.
Kommer nog aldrig kunna säga att han är världens bästa kanin, det var Skuttunge. Dessutom går det inte riktigt att rangordna på det sättet heller.
Jag längtar till han blir lite äldre så man inte skrämmer honom och så att han "tar för sig lite mer".
Tålamod, Rebecka, tålamod.

Inga kommentarer: