måndag, oktober 13, 2008

Dagens Grattis

Grattis Majken! Min lilla söta kusin fyller 3 år idag! Hoppas att du får en bra dag!
Även grattis till Ante som klarade körkortsteorin idag!


Idag är en grå och ensam dag. Jag vill inte gå ut idag, men jag vill inte heller vara inne. Vackert dilemma. Gustav är på skolan så jag och Tux är ensamma hemma. Jag ska försöka vänja honom vid människor idag hade jag tänkt. Så att han inte kurar ihop sig i ett hörn om man råkar gå in i köket. Fast riktigt så illa är det inte längre.
Jag ska nog ta och baka någonting i dag med. Någon mjuk kaka funderar jag på. Vi får se hur det blir med det. Vad jag däremot måste göra är att kolla på arbetsförmedlingens platsbank. Men man märker knappt när det kommer något nytt. Det är som att lägga ett pussel, ju längre man sitter desto mindre hittar man de bitar man söker...
Men jag har inte så mycket att välja på. Det suger verkligen att vara arbetslös, som jag nästan kan gå med på att kalla det. Jag brukar annars föredra arbetssökande, det låter mindre dåligt...
Fast i praktiken är det exakt samma sak, förutom att man poängterar att man faktiskt söker jobb och inte bara sitter på sitt arsle.
Att söka jobb är allt annat än lätt ska jag be att få tala om. Men skam den som ger sig även fast tålamodet börjat tryta..

Inga kommentarer: