tisdag, oktober 07, 2008

Ett lyckligt slut

Efter att jag sagt upp mig idag hann knappt halva dagen gå innan jag blev kallad på en intervju i Göteborg. Eftersom jag inte sökt något jobb där blev jag genast lite misstänksam. Det visade sig att de hade hittat mitt cv på en av de sidor jag registrerat mig på. Sen att de direkt kallar mig på arbetsintervju kände lite konstigt det med. Jag försökte ställa lite frågor runt det hela. Det slutade med att jag tackade ja till intervjun och hon skulle skicka ett mail till mig. Men vis av den erfarenhet jag nyss fått bestämde jag mig för att forska lite på företaget. Lyssna bara på namnet B.A.D Corporation. Om min skolengelska inte sviker mig betyder bad dåligt, vem ger ett företag ett sådant namn?

Hur som, efter lite googlande (ja, google är nyckeln till framgång) hittade jag en blogg där det stod en hel del om det där företaget. Klart man kan lita på bloggar. Idioter som mig finns ju. Jag ljuger inte, i alla fall inte medvetet. Jag läste också igenom kommentarerna och då stod det genast 3-0 till nejsidan.
Bara man tar på sig sina källkritiska glasögon. Den där bloggaren tycker jag verkar tillräckligt seriös för att jag ska lita på det. Om han har fel, tråkigt jag slapp ett försäljningsjobb.
Eftersom hon som ringde mig inte var så villig att svara på mina frågor utan tyckte att jag kunde ta dem med hennes chef på intervjun så känns det inte så seriöst.
Jag ställde inga dumma frågor, hon berättade lite kort om själva arbetet. Eftersom det trots allt är en bit till Göteborg så förklarade jag min situation för henne med pendlingen och undrande hur omfattade tjänsten var. Det kunde hon inte heller svara på.
Hm, hon får med 100% säkerhet imorgon ett svar på sitt mail att jag har funderat lite och fått lite andra erbjudanden och kommer att tacka nej. (Jaja, ibland är det inte helt fel att dra på sanningen. Men när jag ska sälja något vill jag inte göra det.)

Dagens största glädje ämne var att telefonen har kommit! Det är så praktiskt med smsavisering. Så nu är det dags att vänja sig vid en telefon som du inte märker att du har i fickan och en som har bakgrundsbelysning!
Men jag tror att så fort vi fått spendera lite tid tillsammans kommer vi kunna samarbeta riktigt bra.
Jag har också bakat bröd som blev bra, trots att det blev någon minut för lite i ugnen. Middagen blev överraskande gott. Jag kom på att nybakat bröd gör sig riktigt bra till soppa. Fast jag har inte vad jag kan minnas lagat soppa någon gång. Vad jag däremot visste var att jag ville ha nuddelsoppa med wookgrönsaker och kyckling. Lämpligt nog fanns allting hemma, planering kallas det.
Problemet var bara att jag inte hade något recept. Men jag blandade ner vattnet som jag kokat nudlarna och vips gick det hela att äta!

Kvällen avslutades på bästa sätt med inomhusträning. Vi spelade hela träningen igen. Visserligen saknar man Kubens storlek lite, men åt andra sidan är det nästa roligare med en mindre hall.
Tränarna pratade även om två inomhuskupper, så vi får se hur det blir med det för min del. Får träna på så gott det går.

2 kommentarer:

Nordic Rockabilly sa...

stackars liten, saknar du gamla skrutt-långsele? :P vad är det för telefon du skaffat? kram!

Anonym sa...

Ööh lät som ett ganska knepigt företag men...
Kul att du gillar telefonen fast det är en nokia =P Men den är faktiskt ganska hyffsad telefon =)
Trodde inte att du gillade soppa XD