lördag, oktober 04, 2008

Kanelbullens Dag

Ja, vad kan då passa bättre än att baka lite kanelbullar. För att jag göra det hela lite mer spännande fick Gustav delta i bakandet, då han behövde en paus i allt plugg.. Vilken genast blev succé, lite glädje i tillvaron.
Dagen till ära tog vi, eller ja, jag och bakade en jätte bulle. En fjärde del av degen gick åt till denna skapelse som blev 17 cm i diameter!
Kanelbullens dag har funnits i 9 år och instiftades av hembakningsrådet eftersom de fyllde 40 år.. Syftet var antagligen att få sälja fler kanellbullar just denna dag. Ha, vilken nit de gått på. Vem kan inte baka bullar själv?!
Kanelbullen har funnits sen 1920-talet och den första bullen tros ha bakats just i Sverige. Eftersom man fick större tillgång på ingredienser efter andra världskriget kunde man skapa denna underbara bakverk.
Bullar är lite roligt, för de måste ju snurras upp innan man kan äta dem. Det går ju inte att ta en tugga som om det vore ett vanligt bakverk. Tur att det inte tar lika lång tid att snurra bullarna när man bakar dem.

Annars händer det verkligen inte mycket. Jag väntar och längtar efter ett mail där det står att jag är kallad på intervju för något jobb. Något, vad som helst, bara inte telefonförsäljning.
Men eftersom det är lördag idag så händer inget i den stilen. Det är bara andra lördagen som jag inte fattat att det är lördag än. Jag håller på tappa greppet om dagarna...

Inga kommentarer: