tisdag, september 30, 2008

Milky Shake

Vår promenad blev varken lång eller långvarig, då ingen av oss tyckte att det var speciellt mysigt att vara ute i regnet, som givetvis kommit tillbaka. Vi hade varken paraply eller överdrivet varma kläder på oss så.
Det enda positiva var väl att vi blev av med skålen och gigantiska fatet "Mia" lämnade här under tvseriekvällen.
Så väl hemma fick jag för mig att vi skulle ha massa milkshakes, jag gjorde sex olika smaker. Päron, Banan, Hallon, Jordgubbe, Choklad och Vanilj.
Inte helt oväntat blev chokladen Gustavs favorit. Jag föredrog däremot bananen.
Längst ner på listan kommer jordgubb och päron. Minnsnotering; Skala päronen nästa gång och använd jordgubbsskylt i stället för frusna jordgubbar.
Övrigt resultat, försök inte dricka milkshake när du ligger ner.. Det går inte, fast att den är mer trögflytande än vatten....

Vi har även hunnit med att räkna lite subbnät. Gustavs inlämningsuppgift, jag förstod inte riktigt vad den gick ut på, men jag lär mig lite binärt i alla fall.
1 och 0 som inte betyder 1 och 0, utan andra siffror.. Lite spännande med tanke på att hela nätet är uppbyggt av dessa 1 och 0... 1 som betyder på (den siffran räknas) och 0 som betyder av (siffran räknas inte).
Undra vem som kom på allt det där? Det är egentligen helt otroligt att det fungerar. Om man tänker lite djupare på begreppet dator. Innan man kom på vilka delar (nätagg, hårddisk, ramminne, moderkort, grafikkort och processor) som ska sättas ihop och sen att man får det att fungera. Att man kan lägga in program, det är nästan läskigt vad det finns smarta människor!
Eller ja, det är väl bara för att jag har svårt att förstå det som jag tycker de är smarta, för dem är det säkert mest logik...

Men jag kan faktiskt komma på en gång jag har använt mig av binärt. Det var på Boda Borg, äventyrshus med banor och olika uppdrag (lite i stil med fångarna på fortet), på en bana som hette något med It-data. Då skulle man faktiskt trycka på knappar efter att ha räknat binärt. Som tur var hade jag någon smart i mitt lag som visste vad det där med binärt var. Jag hade inte ens hört talas om det på den tiden.
Vad kul det skulle vara att åka på Boda Borg med ett gäng trevligt folk! Var väldigt väldigt länge sen nu... Borde väl finnas något liknande här nere, jag menar jag bor inte långt i från Göteborg så..

Sista träningen

Så var dagens träning avklarad med. Den var väl inte speciellt ansträngande utan mer tävling och "lek". Vi blev indelade i lag och gjorde lite olika aktiviter. Skott, kickar, match osv.
Mitt lag, de gröna, vann överlägset i slutändan, bäst i alla tre momenten!
Vilket resulterade i att vi efter fikat fick varsitt pris.
Jag fick även pris för att jag var näst sämst på individuella kickar. Så nu är jag en varningstriangel (+ reflexväst) och en ryggsäck (+ sittskydd) rikare.
Givetvist var det småkallt och blött på träningen, så hade det inte varit för det sociala hade man lika gärna kunnat skippa den, eftersom alla matcher redan är avklarade.
Vi fick även lite information och träningsstatistik Jag har varit på 12 träningar i höstas och får med det 100% på den tid jag bott här. Den ni! Det finns faktiskt de som har varit på färre träningar under hösten. Fast då vet jag ju inte riktigt vilka de är, de kan ju ha varit skadade osv..
Sammanlagt har jag spelat 4 matcher, en a och en u, vilket inte heller är sämst! Jag är till och med delad tia (med fyra till) bakifrån räknat!
Sen ska jag vara med på något tipspromenad arrangemang, får väl se vad det är när jag kommer dit.. I häftet var också ett tackbrev för det gångna året. Tyvärr har jag lite svårt att läsa text då man skrev "d" istället för "det" och "o" istället för "och". Förlåt Lindberg. Men jag tycker inte att dessa förkortningar hör hemma någonannanstans än i sms om man behöver spara tecken och där med pengar. Det är knappt att de är godtagbara på msn, fast där behöver man ju inte använda stor bokstav.. Stavningsanarkin breder ut sig!

Nu är det väl mer eller mindre uppehåll med frivillig träning på tisdagar. Jag hade faktiskt tänkt gå på det. Dels för att det är kul att träna, men också för att det är trevligt att träffa människor som inte kan överlägset mycket om datorer. Vilket helt klart är ett ofrånkomligt ämne när man umgås med Gustav och hans kompisar. Misstänker att jag snart kan mer än en Svensson, eller ja Johansson som numera är den nya Svensson, gällande datorer och nätverk. Jag kan i alla fall rabbla alla delar som behövs för att få en normalt fungerande dator.
Något som jag aldrig skulle ha brytt mig om att lära mig om det inte varit för en viss killes skull..

Eftersom det inte regnar längre, utan bara är blött så står det promenad som kvällsaktivitet, så det är väl bara att ta på sig ett par torra sockar och ge sig.
Friskluft har väl ingen dött av...

Småregn

Nu har jag precis kommit hem från Överby och ser ganska pessimistiskt på mitt jobbsökande. Jag blev inte med så många brev eller visitkort. Det är helt enkelt inte rätt tid på året att söka jobb verkar det som. Men nu har jag i alla fall visat fram fötterna så får vi hoppas att någonting händer. De sökte i alla fall kassapersonal till Stadium, men man ska skriva in sig på deras hemsida. Vad less jag blir på alla sidor man måste skriva in sig på. Vore det inte enklare om det fanns en fungerande arbetsförmedling?
En enda hemsida man behövde skriva in sig på, sen fanns alla där och de som söker personal kan vända sig dit söka på personer eller lägga upp sin annons.
Eller ja, det kanske är tänkt att det ska fungera så, men det gör det tydligen inte...

Vädret idag speglar verkligen min situation på arbetsmarknaden. Det är grått, småregnar och så där lagom kallt/varmt.
Det är inte helt kört, men ganska nära. Man borde vara fem år äldre, ett mil långt cv och gått en halv miljon utbildningar. Då kanske man skulle vara värt något?
Hurra för att vara arbetslös i låg konjunkturen!

Låtväljare

Jag är "låtväljare" på Anns blogg! Check it out!

Jobbjakten fortsätter

Jag duger inte för att jobba på McDonald's. Fick ett personligt mail igår..

Hej! Vi vill härmed tacka dig för visat intresse för tjänsten på deltid på McDonald"s. Tyvärr måste vi tacka nej till dig men önskar dej lycka till i framtiden!

(De kan inte ens stava till dig, ordentligt, eller ja två gånger gick det.. Haha!)
Kul att inte få veta varför. Då hade man ju ändå fått ut något av det. Jaja, jag fick erfarenhet av hur en gruppintervju kan gå till...
Det hade varit kul att veta vilka som gick vidare också, vad de gick på och så, men men..
Jag ska sluta äta hamburgare på McDonald's. För att kompensera upp det där jobbet har jag sökt på Max istället!
Jag har ju ändå ett jobb nu.. Dessutom ringde de från Metro idag och verkade lite intresserad. Hon ställde lite frågor och så där. Jag har kommit på att den svåraste frågan är den då man ska ange tre positiva egenskaper och tre negativ. Jag måste ta och klura lite på den så jag är beredd nästa gång..
Det är ett jobb som går ut på dela ut tidningar tidigt på morgonen.
Visst, jag är morgontrött, men jag kan ta mig upp. Så vi får väl se, de skulle återkomma.

Helst av allt skulle jag vilja att någon hörde av sig och frågade om jag ville ha jobbet som personlig assistent. Det tycker jag verkar jätte roligt! Dels får man känna sig viktig i sitt jobb och sen får man säkert en jätte bra kontakt med människan man jobbar med. Ett jobb i en affär vore inte heller helt fel, där får man ju kundkontakt vilket är roligt.
I övrigt står det Överby på mitt schema och säsongens sista fotbollsträning. Får väl försöka träna själv sen, eller ja, jag ska försöka lura med mig Gustav. Springa, springa, springa.

måndag, september 29, 2008

Ge aldrig upp

Har suttit och lyssnat på Modo matchen idag, Brynäs borta. Ja, det är fortfarande webbradion som gäller för min del, men nu slipper man ju höra alla andra matcher, vilket är skönt.
Hur som helst har jag suttit inloggade och klottrat lite i Modos forum under tiden.
I bland kan man bli riktigt irriterad på vad som skrivs där.
Visst, jag kan hålla med om att det känns lite hopplöst när Brynäs gör inom en minut gör två mål. Vad blir följden av detta, ju de hänger orättvist ut målvakten!
Det är alltid det enklaste, den där borde han tagit. Målvakten stod fel placerad och liknande har jag fått läsa hela kvällen.
Okej, det är inte helt okänt att jag råkar vara ett Zackefan (dagens målvakt i Modo). Men jag känner mig ändå ganska neutral i frågan då man hänger ut målvakter. Jag har själv varit målvakt, dock i fotboll, och vet hur svårt det kan vara. Jag vet att man måste tro på sig själv för att klara det och jag vet att man tar på sig skulden för alla insläppta mål.
Givetvis kan man inte stå rätt varje gång och man kan omöjligt rädda alla puckar/bollar.
Nackdelen med att vara målvakt är att det verkligen märks när man missar.
Hur som helst hämtar Modo upp från 3-0 till ett resultat på 5-4.
Modo går upp till 3-1. Men sen klantar hela laget till det ordentligt. En Brynäs spelare kommer fri från halv plan, under Modos powerplay* och sätter ett säkert skott på Zacke.
Men i stället för att göra som många av fansen på forumet gjorde, ge upp, fortsätter Modo spela och sätter både 2-4 och 3-4.
Men sen tar det stopp och Brynäs får in en puck, men Modo försöker ändå. Så till slut blir det 5-4. Det är lätt att säga att Modo förlorade idag, men det är så mycket mer än så. De kämpade, de gav inte upp något som kommer betala sig senare.

Det här borde inte bara finnas i sporten. Man ska inte ge upp utan spela för att vinna. Om man tror på det man gör brukar det i slutändan utdela sig.
Visst finns det stunder då man tror att allting är förlorat. Men om allting är förlorat, varför då inte fortsätta. Jag menar, det kan ju inte gärna bli värre då, eller?
Och om det kan bli värre, varför då sluta? Om det kan bli värre, kan det då inte bli bättre också? Allt som är dåligt kan bli bättre.
Det kan vara farligt att tänka så. Man kommer in i en spiral där man ställer allt högre krav på sig själv. Jag har varit inne i den spiralen och vet inte än om jag är ute ur den. Men om jag fick vg som betyg var det inte bra. Men om någon annan kommer jätte glatt och säger att de klarade sig, de fick g. Kunde jag ärligt säga att de gjort det bra. Man ställer lägre krav på andra än sig själv, inte för att man ser ner på dem men det är så.
Så man ska kanske inte gå in med 100% i allt man gör, utan lära sig prioritera. Lägga energin på det som verkligen betyder något. På något som man känner att man kan vara delaktig i och något man tror att man kan påverka!
Det kan vara vad som helst och givetvis olika för alla.
Hitta det du brinner för och ge inte upp!
Det är värt allt besvär när du äntligen lyckas!
Keep going strong!*Man spelar med en spelare mer på plan, då en eller flera av motståndarna blivit utvisade. Motsattsen är boxplay, då man är laget med färre spelare på plan.

Fru Gårman

Nej, nej, nej!
Var är världen på väg? Finns det inget bättre man kan ägna sig åt! Jag tror inte att den kvinnliga lönen blir högre eller att vi får fler kvinnliga chefer genom att ändra vägmärkena!
Vägverket har tagit fram en ny skylt efter uppdrag av regeringen.
Man kan tycka att både de på vägverket och regeringen borde ha betydligt viktigare saker att ta i tu med, men tydligen inte!
Vad ska det tjäna till. Det känns som om något som kostar mer än det ger. Hur stor är inte kostnaden att ha massa "smarta" riksdagsmän som beslutar att ta fram skylten. Som man hört de tjafsa på tog det säkert en hel dag.. Sen är grafiker inte billiga att anlita heller, även om det inte ser ut som om det är så överdrivet mycket jobb nerlagd på denna bild. Men man vet aldrig.
Sen har vi produktionskostnaden för de nya skyltarna, hur många övergångställen finns det inte!
Vem ska byta ut skyltarna då?
Visst det skapar sysselsättning. Om det nu är sysselsättning man (eller förlåt, kanske ska säga kvinn) är ut efter kan man inte sätta upp en kamera som filmar över övergångsstället. Efter en månad eller kanske till och med ett år, så det blir snuskigt mycket film, kan man låta någon stackare gå igenom alla band och ta ut ett snitt utseende för de som använder övergångstället? Det måste ju bli mest rättvist!
Eller så kan de på vägverket helt enkelt få fixa till vägarna hemma i Norr.

Men om det nu är för att öka jämställdheten, som det påstås, varför då inte ha både en man och kvinna som går över vägen?
Jämställdhet handlar ju inte om att kvinnor ska få det bättre, utan lika bra som männen!
Eller, ja, då skulle det väl bli ett dolt budskap emot homosexuella. Att ett äktenskap består av en man och en kvinna.
Visst, Herr Gårman är väl en aning maskulim, men det finns det en hel del tjejer som är också. För att gå till Vägverkets föreslagna bild så är den allt annat än rättvis. De år av mitt liv som jag har lagt märke till vad andra har för kläder på sig är det betydligt fler kvinnor som haft byxor på sig. Visserligen är klänning mer kvinnligt än manligt.

Jag minns själv när jag gick på förskolan och man skulle lära sig de vanligaste vägmärkena. Hur mycket tyckte man inte om Herr Gårman då. Namnet gick ju att lära sig eftersom det var så logiskt!
Och apprå på att lära sig, tänk alla körkortsböcker och andra trafikböcker som måste göras om!
Men snart gör väl barnen uppror och vill att vi ska ha barn på övergångstället..

Länk till Dn.

Område avklarat

Sådär ja.. Då har jag varit så gott som överallt i själva Trollhättan och sökt jobb. Tänkte att jag skulle ta och dra i väg till Överby imorgon och söka där med.
Gustav har äntligen kommit hem, jag skulle verkligen inte vilja bo själv. Räcker med de timmar Gustav är på skolan, de är nog ensamma. Men det beror nog på att jag inte har så många andra kompisar här nere och framför allt på att jag inte börjat jobba än.
Nu har vi börjat med maten, jag är riktigt hungrig nu. Det blir lite lyxigare mat idag, hasselbackspotatis och kött! Synd att Petter inte är här, han gör sjukt goda hasselbackare, betydligt bättre än de jag gör!
Jag har gjort en skum skumkaka till efterrätt!
Minns när Hasse och Bonden var på besök och de lovat att jag fick baka så mycket jag ville och att de skulle äta av allt. Så jag bakade och de åt. Till sist började de maska och när jag gjorde en skumkaka fick de nog. Gustav var inte heller så förtjust i den. Men jag gillar den och jag gjorde bara halvsats idag så det ska nog gå åt!
Min syster blev i alla fall sugen, synd bara att det är så långt och dyrt att åka hit.
Det är sjukt hur mycket en ungdomsbiljett kostar. Det billigaste jag hittade, en månad fram i tiden, går på mer än 1000 kr för en 15 åring. Dessutom är det massa byten på konstiga tider och underliga ställen.
Borde man inte försöka sänka tågbiljetterna och göra det smidigare för att värna om miljön?
Så länge det är smidigare och "billigare" med bil kommer ingen att välja tåget istället..
Fast när har någon hyllat sj?

Keep going

Nu har jag suttit och sökt lite jobb från platsbanken, mailat min handläggare på arbetsförmedlingen och städat lite grann.
Så nu är det dags att ge sig ut till resten av mataffärerna för att söka jobb!
Visserligen är det bra att jag har fått jobb, men det finns säkert roligare saker att göra än att prata i telefon. Jag gillar ju personlig kontakt bättre och när kunderna väljer att komma själv.
Men jag ska väl inte säga så mycket innan jag har provat på jobbet. Men eftersom man måste sälja en viss mängd för att få behålla jobbet så är det nog bra att ha ett kort i bakfickan..
Det är fint och soligt ute så det ska bli skönt att komma ut en sväng.

söndag, september 28, 2008

Jobbet är mitt

Sådär ja. Nu är jag inte arbetslös längre, eller ja det har jag väl aldrig varit, utan arbetssökande som jag valt att kalla det. Att söka arbete är ett arbete i sig så.
Jag var på gruppintervju på Allsite Contact Center vilket gick lysande. Den här intervjun var betydligt roligare än den på McDonald's. Dels fick jag en bättre kontakt med de andra sökande, som verkade jätte trevliga, och sen var det en större utmaning. Det kändes mer som att man fick visa vad man själv kunde..
Roligare uppgift var det också. Vi skulle försöka sälja ett påhittat piller efter lite bestämda uppgifter. Mitt första försök var väl inte så där klockrent, jag skrev bara lite stöd på ett papper och tänkte köra ganska improviserat. Givetvis blev jag tok nervös när det blev min tur och ja, det låste sig helt enkelt lite.
De gick bättre för de som var mer förberedda och sämst för hon som tänkte improvisera helt. Däremot blev hon, Ellen, riktigt imponerad eftersom jag sa "jag förstår", tydligen något som funkar bra när man ska sälja...
Nästa övning gick ut på samma sak, fast nu skulle vi sälja den vara som de säljer, el.
Jag förberedd mig bättre och det kändes bättre efteråt också. Fast avslut är riktigt svåra..
Direkt efter sista övningen fick vi veta att alla skulle få gå utbildningen och därefter kunna börja jobb.

Så på onsdag är det dags för utbildning och sen sätta sig och bli en av Sveriges hatade telefonförsäljare. Anställningen är en visstidsanställning, som vad jag har förstått det är som en tillsvidare anställning men utan uppsägningstid.. Vilket är både bra och dåligt för min del. Jag hoppas ju på att få ett annat jobb, tror inte att det här riktigt är min grej. Men måste ändå ge det här en chans.
Jag kommer att behöva arbete 24h/vecka vilket är 4 heldagar (8h). Vilket låter ganska lagomt. Skönt känns också att det är timlön, men det finns krav på hur mycket man måste sälja, men samtidigt kan man få bonus om man är duktig.
Vi får se hur det fungerar för mig..

I övrigt har det inte hänt så mycket idag. Jag fick god mat, flygande Jacob, när jag kom hem med glädjebeskedet. Nu lutar det åt filmkväll..

Sovmorgon

Denhär dagen fick en mycket seg start efter en ganska sen kväll. Jag vaknade till vid tio tiden, blev av med min kudde och somnade om.
När jag vaknade nästa gång var klockan halv tolv! Var ett bra tag sen jag sov så länge, men det behövdes säkert. Skönt var det i alla fall. Jag var fortfarande väldigt seg vid frukostbordet och fick sedan ta en dusch för att bli mig själv igen.
Därefter var det dags att fylla på kylen igen, cykeltur bort till "Jätten".
Nu sitter jag och målar min naglar lite (tror jag gjorde på tok för tjocka lager sist) och äter lite lätt. Jag ska om exakt en timme infinna mig på Allsite för gruppintervju. Får till att börja med hoppas att jag hittar dit! Jag fick en beskrivning när jag ringde dit, sen har jag och Gustav varit där och tittat efter. Dock utan resultat, nu har jag sökt på internet och tror jag vet var det ligger. Om jag inte skulle hitta var det bara att ringa igen så det känns ju bra i alla fall..

Lagfest

Det blev trots allt en tidig kväll, hemma innan tolv.
Karoke skapar allmän huvudverk och är bara kul i flera timmar om man fått något starkare än en 33 cl öl och hallonsoda.
Men fram till dess var det ganska kul. Vi fick god mat, kyckling och potatisgrattäng, fast jag var inte särskilt hungrig när jag grundat hemma.
Sen var det lite lekar. Man fick gissa vem man trodde var bäst i olika grenar. Jag vann min, eller ja, lite fusk var det nog, som Gunne sa.
Frågan var "Vem tål smärta minst".
Jag, Gunne och förlåt-jag-minns-inte-namnet skulle först göra en såndär stötleksak då det gäller att trycka när den gröna lyser. Gunne var nog snabbast, sen jag. Vilket resulterade i en final, nu fick man inte längre söt om man inte var snabb nog. Nej, nu fick vi stötar hela tiden och starkare och starkare. Men jag är inte den som viker mig och det är inte Gunne heller. Så vi höll hårt i våra handtag och klarade hela programmet igenom. Fast mot slutet kändes det som om att jag inte skulle kunna släppa även om jag ville. Handen började krampa och darra. Ganska läskigt, sen var den alldeles röd.
Det hela avgjordes med stötleksaken igen. Jag råkade, helt ärligt, av misstag trycka till för tidigt och fick mig en stöt. Men den kändes knappt efter den tidigare stötutskickaren.
Där borde Gunne ha vunnit, helt rätt. Men det tyckte tydligen inte domaren, utan startade om den. Nu gjorde jag inte samma misstag, men jag var snabbast sen när det blev rött. Så jag "vann".
Annars så delades det ut lite priser för diverse saker, lite tal och annat som hör avslutningar till.

Men som sagt efter ett tag blev det mer än vad mitt huvud klarade av så jag och Malin bestämde oss för att det var dags att ge upp. Vi blev dock ståendes ett bra tag och diskuterade lite allt möjligt.
Hon hade till exempel jobbat på Allsite, dit jag ska på intervju imorgon (senare idag). Det var inte hennes grej och att man sålde på provision, men vi kom fram till att jag borde testa ändå.

lördag, september 27, 2008

Trolldag och match

Jag måste sluta gå in i djuraffärerna. Jag blev sjukt "kär" i en av kaninerna på Fidos idag! Hur söt som helst, brun- och svartfläckig. En liten sötnos, dessutom nästan ensam i sen bur. Med undantag för ett marsvin som han/hon jagade iväg. Jag är inte heller så förtjust i marsvin så där har vi något gemensamt.
Annars hände det inte alls mycket roligt på stan. Ganska mycket folk, men det spelar ingen roll när man ändå inte känner någon. Några fula troll, massa uppblåsbara hoppborgar och hinderbanor (som jag givetvis är några år för gammal för, surt..) och lite körer som sjöng. Men där är det också punkt. Marknaden var då ingenting att tala om. Lite godis, fula tshirts och ja, that's it.

Min debut i div 2 varade ungefär 12 minuter och som forward! Men det är alltid något. Det är säkert nyttigt att spela någon annanstans än på backen med så.. Fast helt lätt var det inte. Otroligt svårt att veta när man ska pressa och var man ska placera sig. Svårast är nog att inte springa hemma och falla in som extra back. Men det är ungefär bland det värsta som kan hända när man är back. Jag minns när en mittback, nämner inga namn, en gång skulle lära mig spela back mitt under en match. Hon sprang nedanför vår ytterback då! Jag var själv i mitten och det var långt i från första gången jag varit mittback. Hon gillade nog inte att jag ville lyfta upp laget..
Tillbaka till dagens match, den slutade 0-4. Men det var riktigt spännande ett tag, 0-0 i halvtid!
Fast 0-4 är ändå bra med tanke på att de är seriessegrare och vi näst sist...

Nu ska jag äta lite (så jag inte sätter i mig för mycket på festen, det är jobbigt att vara stor i maten) och ta på mig min nya tröja. Sen får vi se hur kvällen blir, det känns riktigt skoj i alla fall!

Wow

Jag fick just ett sms av Lindberg (tränare i tfk), jag ska vara med i Alagsmatchen idag! Shit! Antar att jag får börja på bänken, men ändå! Coolt!
Jag har bara spelat en Alagsmatch tidigare och det var dessutom en träningsmatch, hemma i Ruif då.
Så förhoppningsvis får vi en seger att fira i kväll på lagfesten. Men det är egentligen inte särskilt troligt, då Alaget bara vunnit en match på hela året. Men åt andra sidan var det den senaste matchen, så fårhoppningsvis lever segersötma i laget och hjälper oss till en ny seger!
Jag känner mig lite som en vinnare bara genom att jag får vara med!

Så nu ska jag och Gustav göra oss i ordning och sen ner på stan en sväng. Det skulle vara marknad idag och det brukar ju alltid vara trevligt. Min cykel behöver bara pumpas efter gårdagens operation så idag slipper vi gå. Den är inte riktigt klar än, det måste bytas lite vajrar och bromsklossar på den. Inte så förvånande, jag har ju haft den i ungefär tio år nu. Under den tiden har det inte skett några större operationer så...

Ha en bra dag!

fredag, september 26, 2008

Egotripp

Resten av kvällen ängades åt att titta på ett gammalt vhsband sen när jag var liten. Det är faktiskt ganska kul och jag skulle ge bra mycket för att kunna lägga in matrialet på datorn. Skulle vara så kul att lägga till lite musik, text och så!
Nackdelen med hemmafilmat är att det sällan är stadig bild och ofta väldigt hoppigt. Men det spelar egentligen ingen roll. Det är inte direkt så att man ska vinna en Oscar på dem.
När jag ser filmen blir jag väldigt sugen på att införskaffa en egen videokamera. Frågan är då bara vad man ska filma. Barn och husdjur gör sig ofta väldigt bra på bild. Men jag har ingendera, ett gudbarn på 60 mil bort är det närmaste jag kommer.
Örjans film fick mig också att sakna tiden med en videokamera i handen. Fast förr eller senare kommer det jag lärde mig och inte lärde mig till användning. Skulle jag tro..

Uppdrag Slutfört

Visade sig att det inte hände speciellt mycket på stan idag, antar att det är mer ståhej imorgon då det bland annat skulle vara lite marknad.
I övrigt var det lite prissänkningar på vissa utvalda varor. Givetvis inte billigt om man jämnför med priserna på internet. Men när man beställer via datorn får man ju inte känna och klämma heller.
Roligast var att vi hittade början på en ny galleri. En klädaffär med rätt snygga kläder. Snygga kläder som sitter bra på andra men inte på mig.
Höjdpunkten var att vi hittade myrorna, det är en mysig stämning i de där antikt och begagnat affärerna. Dessutom är det schyst mot miljön! Visserligen luktar det inte så gott av alla gamla kläder. Men sakerna är det kul att titta på. Jag hade turen nog att hitta stickor för 15kr/paret. Dessutom var det inte pytte pytte små stickor, utan normal storlek! Som jag har letat på loppisar.
Som pricken på i:et sålde de strumpstickor för 5kr/bunt på 5 st! Toppen! Det känns lite tomt när man inte har tillgång till mammas stick- och virknåls samling.
Jag har massa roliga projekt som jag vill sy, brodera, virka och sticka. Men då jag inte ska ha sakera själv ska jag inte säga för mycket här...
Jag köpte till och med en tröja idag (se bilden)! Det är inte särskilt ofta. Det enda i klädväg jag köpt under sommaren är ett par jeans, en jacka och ett superrea linne.
Men jag kunde helt enkelt inte låta bli. Har blivit totalt lost på älvor sen jag började leka med penslarna i photoshop!

När vi kom hem var det dags att ställa sig i köket. Det var (för en gångs skull) min tur att laga mat. Eftersom jag inte hade någon sorts inspiration över huvudtaget fick det bli min mammas förslag, pannkaka. Jag har inte ätit det på väldigt länge så. Tidigare åt vi pannkaka väldigt ofta, när jag bodde hemma. Min syster hade en väldig förkärlek till att steka pannkaka på sina matdagar, till min och Petters förtret. Vi blev ganska less på pannkaka kan jag säga.
Hur som var det dags för det idag. Men då jag alltid hävdat att man måste äta så många pannkakor för att bli mätt blev det även pappas specialite, majsgrejs. Vilket är kortfattat är bacon, purjolök, majs och sås av mjölk och mjöl. Det är riktigt gott, fast att jag inte brukar gilla purjo eller bacon.
Till efterrätt blev det hemmagjord chockladpudding. Tycker det är så mycket godare än de där påsvisparna.
Vi drack banan, äpple, päron, apelsin, jucie och fruktsopa till. Jag vill använda min stavmixer lite så. Gustav tyckte det var en aning surt, men drack det så fort han kom över sockret.
Jag skippade sockret, för så surt var det faktiskt inte!

Uppdrag: Undersök Trolldag

Idag finns det inga speciella planer för dagen, mer än en sväng ner på stan.
Dock blir det till att gå eftersom min cykel saknar däck. Gustav ska sätta dit lite ekrar som saknas. Det är Trolldagar på stan så det ska bli kul att se vad det är.
Har hört att det mest är för barn och att det är lite erbjudande i affärer och så. Men är det för barn brukar det vara mycket folk ut och framför allt massa barn. Där barn finns brukar det hända roliga saker! De flesta barn har så grymt härlig fantasi!
Önskar man kunde få låna lite av den ibland!

torsdag, september 25, 2008

Ny intervju bokad

Ja, resten av dagen har jag haft lite mer framgång med mitt jobbsök. Jag tog och ringde upp telefonförsäljningsföretaget, Allsite, som hade ringt mig. Efter två samtal fick jag tag i rätt person och blev genast kallad på en gruppintervju, nu på söndag. Äntligen någonting som inte tar flera veckor!
Snubben från Folkets Hus har fortfarande inte hört av sig. Väldigt väldigt synd, hoppas verkligen att han kommer på bättre tankar..
Jag har suttit och sökt lite annonser idag som jag tänkte att jag ska söka, imorgon. Hade ingen riktigt lust till det idag. Då är det bättre att vänta en dag så man kan göra ett gott intryck.

En picknick har jag också hunnit med. Jag lyckades till och med få med Gustav på min halv konstiga idé. Vi skulle leta efter skog! Det gick väl kanske inte så där jätte bra. Vi hittade en litet skogsparti, men vi hörde hela tiden bilarna. Till sist satte vi oss på en stock och fikade. Vi vände ryggarna mot vägen och barackerna som vi låssades att de inte fanns. Det kändes bättre att titta mot en äng och en järnväg.
Gustav såg på det hela väldigt positivt; "När man fikar i skogen går man ner i vikt, så mycket myggen blod suger av en".
Jaja, det kanske inte var den bästa idén jag haft hittills, man måste nog mer till utkanten av samhället för att hitta någon skog. Det var i alla fall skönt att få vara ute ett tag, soligt och fint för en gångs skull..

Lika härligt var det dock inte på kvällens träning. Den sista halv timmen spelade vi i dimma, eller höstdis kanske man ska kalla det.
Kändes en aning underligt. På lördag är det avslutning med lagfest och på tisdag sista träningen. Därefter följer uppehåll. Känns både skönt och tråkigt. Jag får försöka lura med mig Gustav på lite löparrundor då.
Stackarn fick träningsverk efter en innebanykväll och knappt 2 km löpning... Skönt att man får vara bättre i något, kondition. Men ändå är han starkare och snabbare. Livet som tjej. Jag minns tiden då man hade samma förutsättningar. Det var inte bara jag som låg på golvet på den tiden, eller vad säger du Mate?!

På jakt (med Örjan)

En kortfilm av Örjan som jag gick gymnasiet med. Enjoy!
(Bra jobbat Örjan! Du är riktigt duktig!)

Kartläggning

Jo, tjena. Skulle jag också vilja kalla det. Vad sägs om att kartlägga er verksamhet lite istället, framför allt er databas!?
Att det ska ta över två veckor för att få prata i mindre än en kvart.
Jag kom för en timme hem från arbetsförmedlingen. Det var absolut inte värt att kliva upp ur den varma sängen för att få höra det de kunde sagt när jag skrev in mig. Jag ska återigen fylla i en halv miljarduppgifter på deras sidan.
Vilket jag nu suttit och roat mig med. Det var exakt samma saker som man fyller i på sitt cv. Varför kan de inte bara överföra uppgifterna där ifrån? Borde väl finnas något smidigt dataprogram som fixar det..
Som grädde på moset hade hon jag skulle maila när jag var klar dubbelnamn och dubbla efternamn! Varför inte nöja sig med bara ena efternamnet i mailadressen?! Snacka om att vara formuell. Jag har säkert fått in någon bokstav för mycket.
Suck..
Känns väldigt givande. Det enda jobb hon kunde hitta åt mig hade jag dessutom redan sökt.
Hon vill inte heller se min överseriösa pärm med papper som snubben jag pratade med sist sa åt mig att ta med. Känns ju inte så kul när man kämpat för att få bra betyg men att det inte ska hjälpa mig till ett jobb. Jag har till och med bra betyg från Statoil och apuplatser i min pärm, men vad hjälper det.

onsdag, september 24, 2008

Surf 's up

Ytterligare en barn film om pingviner. (Ja, jag älskar barnfilm.)
Coby får som liten ett halsband av surfgurun "Big Z" som dessutom säger åt honom att hitta sin egen väg, för det är vad vinnare gör.
Halsbandet sitter sen dess på honom och han gör sin egna brädor i is och försöker surfa. Han stora dröm är att bli som sin idol. Alla de andra bara hånar honom, tycker att han inte tar sitt ansvar och bara klantar till allt.
Så en dag får hans dröm en chans att gå i uppfyllelse och han tänker inte missa den. Men när han ska visa upp sig för talangscouten kommer det inga vågor, vilket gör att han inte blir antagen. Det hela slutar med att tvingar sig upp på valen (som fågeln och talangerna åker på) och får följa med till en surfparadis och den stora minneskuppen för "Big Z".
På ön än Tank den bästa surfaren, men också den mest hatade och egoistiska.
Tank hånar Big Z's monument vilket får Coby att se rött och det hela slutar med att han tvingas utmana Tank i surfduell. Givetvis sopar Tank mattan med Coby som blir uppdragen av en livvakt.
Livvakten, en tjej som Goby givevis blir kär i, tar honom till sin morbror som visar sig vara.. (jaja, nu har jag nästan sagt för mycket. Men så förutsägbar är filmen.)
Han får hjälp att göra en bräda och börjar träna..
Som extra krydda finns en rolig tupp som är helt bort men jätte duktig surfare. Den lilla talangscoutande fågeln höjer också underhållningsvärdet.

Filmen hade varit hur bra som helst, om det inte varit för intervjuerna de hade hela hela tiden. De pratar med Coby, hans mamma och bror, en segergalen stor sork (?) och tre söta ungar. Det blir riktigt drygt när de har intervjuerna. De enda som är lite roligt med det är de söta ungarna.
Men budskapet i filmen är fin, man inte behöver vinna utan att man ska göra det man tycker om och våga tro på det. Musiken är i alla fall bra och glad.
Givetvis får det hela ett lyckligt slut.

Länk till filmens hemsida.

Intervjun

Hela dagen har kretsar kring min intervju för min del. Jag fixade till lite i min "meritpärm" med viktiga papper, fixade till mig själv. Valde kläder med omsorg, man vill se ordentlig och bra ut, men samtidigt inte uppklädd. Vilket dilemma!
Jag gav mig av till stan i god tid och hann prata med Gustav och gå och titta på små söta kaniner på djuraffären innan bussen gick. Till att börja med kom den några minuter sent, vilket fick mig att börja oroa mig för det med. Även fast jag räknat ut att jag skulle ha ungefär en halvtimme att vänta på i Överby. Sen blev givetvis jätte full också. Men jag kom på först och fick där med en sittplats, skönt.
Väl framme gick jag raka vägen till Coop- och Icahuset. Började vanka omkring där sökande efter någon form av aktivitet. "Vi träffas i Coop restaurangen", det var vad jag visst. Inte i vilken av de två in/utgångarna. Jag satte mig i den som verkade mest logisk och började vänta. Efter ett tag kom det fler ungdomar dit, som liksom jag tittade sig omkring och helt klart väntade på något. Jag blev genast lite misstänksam De första tankarna rörde sig kring dubbelbokning sen börja jag fundera över hur många fler som sökt och hur lång tid mötet skulle ta.
Under tiden kommer det mer och mer väntade själar.
Till sist kommer en vit och svartklädd tjej med McDonald's loggan på kläderna. Hon hälsar på en tjej. Eftersom klockan inte riktigt var halv så satt jag kvar en liten stund. Men när fler och fler hälsar på henne går även jag fram dit.
Det visar sig att det hela är en gruppintervju! Det var inte alls vad jag väntat mig där jag står med min fula väska full med papper sorterade i platsfick, mapp och pärm.
Den fick jag då ingen nytta av kan jag säga.
Vi, ungefär 20 sökande, fick till att börja med skriva våra namn på en klisterlapp och ta på oss. Sen blev indelade i tre grupper och fick sedan svara på tre frågor i gruppen.
Ge exempel på bra service, på dålig service och vad vi tycker att man som anställd på McDonalds ska ha för egenskaper.
Det gick rätt bra även om det kändes en aning stelt i början. Men jag försökte engagera mig och vara delaktig. I varje grupp satt en från McDonald's och tog del av vad vi sa.
Det kändes lite konstigt med gruppintervju, men det är nog intressant för de som ska anställa. De får ju verkligen se hur man klarar av att jobba i grupp, dessutom med helt främmande människor.
Mötet tog ungefär 45 minuter och de skulle återkomma senaste nästa fredag (den 3:e) med besked om man blir kallad till en enskild intervju.
Känns lite jobbigt att det tar sån tid innan man får besked, men det är förståligt. Som tur var det mer än en tjänst som skulle tillsättas, annars skulle jag tyckt dte var lite väl överseriöst från deras sida.

Innan jag lämnade Överby tog jag och handlade lite som behövdes hemma. Jag kom samtidigt på att jag bara ätit en misslyckad omelett så jag behövde något att knapra på. För enkelhetens skull blev det en chokladbit. Väl hemma blev det kyckling och nudelwook, väldigt gott till hungrig mage.
Nu är det dags för tvättstugan!

Nu gäller det

Om bara någon minut kommer jag låsa dörren till lägenheten och ge mig av mot bussen som ska ta mig till Överby och mitt livs andra arbetsintervju. Den första jag hade var när jag jobbade som Fjällfina och det gick ju trots allt bra. Men det hindrar inte fjärilarna i min mage från att fladdra.
Ta ett djupt andetag, behåll lugnet och var dig själv.
Håll tummarna och önska mig lycka till!

tisdag, september 23, 2008

Naglar för framgång

Det blev en sväng till Överby idag. "Mia" behövde köpa en dammsugare och liten skruvmejsel till datorn så Gustav hängde på och så gjorde även jag. Skönt att komma ut lite. Jag fick till och med stå och dräggla över små djuren på en djuraffär. Jag håller på bli stamkund där, eller ja, kanske inte kund då jag aldrig köper något. Jag står bara och tittar på de små underverken. Jag längtar verkligen till jag kan ha ett eget litet husdjur!
De hade två jätte jätte ljusbruna söta kaniner som låg och myste tillsammans, de kan inte ha varit många veckor gamla.
Skönt var också att jag fick mina nagellacker utbytta. Jag köpte ett fransk manikyrset där förra veckan, men så saknades en pensel i ett av lacken. En riktigt besvikelse.
Men nu har jag fina naglar, lagom till arbetsintervjun imorgon.
Helt lätt var det dock inte. Jag försökte två gånger innan det blev bra. Eller ja, jag hade väl inte riktigt räknat med att lacket skulle skrapas sönder under fotbollsträningen. Hur dum får man va egentligen. I sin iver, nästan hur dum som helst!
Men i morgon gäller det. Att McDonald's eller inte, det är frågan..
Har under mina vistelser i Överby sett oroväckande skyltar. McDonald's dygnet runt öppet fredag till lördag. Han som ringde pratade om extra folk på kvällar....

Väck mig ur mardrömmen

Käre gud, bevare oss!
Jag trodde Darin var borta för alltid. Men inte då..
Nu ska han enligt Aftonbladet släppa ett fjärde album.
När ska dom inse att det är en sak att bli en idol, en annan att vara en! Varför inte bara inse att din 15 minuter är över?
Som tröst till alla andra Darin-hatare kommer en länk till Knappnytt!
Go Knatten!

På tiden

Äntligen bjuder jag på lite bilder på lyan. De behöver nog ingen närmare beskrivning. Det svarta skrivbordet med hyllan är mitt och det andra Gustavs. Jag jobbar med fler bilder. Måste bara småplocka alla saker som ligger där de inte borde, fortfarande!
Bildspelet från Boomerang blev visst en aning stort, ungefär som en vanlig dvd-film. Så jag ska försöka banta ner det lite men det är på g nu!

Skam den som ger sig

Efter mycket om och men har jag nu med Patriks hjälp fått nissarnaHalebops kundtjänst att flytta över numret till det gamla erbjudandet!
När de sa att det inte fanns någon Patrik som hade lovat det tog jag och mailade Patrik i egen hög person. För han hade en mail man kunde svara på! Han måste ha kontaktat kundtjänsten och pratat dem till rätta.

Hej Rebecka. Vi har nu blivit kontaktade av Patrik B, så nu vet vi vem du menade :) 076 XXXXXXX kommer ändras till den gamla prislistan under dagen!
Hälsningar Lars Halebop kundtjänst

Hurra! Jag vann! Segern är min! Gud vad skönt!
Betydligt bättre start på den här dagen än gårdagen.

måndag, september 22, 2008

En dag med frustration

Snälla skjut mig!
Det är älgjakt hemma va? Någon som har lite bruna kläder att låna ut?
Jag får spunkHalebops kundotjänst. Jag fick just ett mail där de talar om för mig att numret redan är flyttat till det nya erbjudet! Men tack för informationen, jag försöker inte få er att flytta numret till det gamla för att det redan är där.
Antar att de måste ha misstolkat mitt föregående mail. Skam den som ger sig. Jag borde vara hatad där med, i så fall är det i all fall ömsesidigt.
Efter att ha fått höra att ingen Patrik kan ha lovat mig ett byte skriver jag följande rader och bifogar hans mail.

"Här är mailen till Patrik som jag varit i kontakt med angående byte från det gamla erbjudandet till det nya. Numret som byte gäller är inte det jag angett i mobilnumretfältet ovanför utan 076 XXXXXXX. Angående informationen som finns när man registrerar så kommer man inte till den om man skriver i mobilnumret direkt på startsidan.
Mvh. Rebecka Lindberg"

"Hej Rebecka 076-XXXXXXX har redan blivit flyttad till nya prislistan. Du registrerar dig på "Mitt Halebop" via denna länk. (Finner ingen anledning att ha med den farliga länken)
Hälsningar Mathias"


Åh, vad kundtjänster är frustrerande!
Jag trodde att de hade koll på den tidigare mailväxlingen, har de haft tidigare, men tydligen inte den här gången.
En bra nyhet för alla som vill spara lite pengar den här månaden är i alla fall att Halebops räknare på månadsavgift ala 49 kr inte fungerar den här månaden. Inga pengar kommer att dras i månadsskiftet, felsökning pågår.

I övrigt har det varit en helt okej dag.
Jag satt och väntade på henne utanför högskolan och väntade på Natta. Först kommer en av Gustavs klasskompisar (som har varit hos oss några gånger), han ser mig inte. Sen kommer en av "Mia", ser mig inte heller. Därefter kommer Gustav i egen hög person och även han och resten av "Mia" (som han gick med) missar mig! Jag måste ha varit osynlig där jag satt.
Eller ja, Natta såg mig i alla fall. Skrek över halv "skolgården". Så typiskt Natta!
Men vi, jag, Natta och en klasskompis till henne, fick (betalade för) god lunch och hade trevligt ett tag.
Men när de skulle på lektion började mitt arbete med att få arbete med. Jag for runt på lite små kiosker, mackar och mataffärer som inte ligger så lokalt. Hittade nästan vilse ett tag. Får se om jag hittar tillbaka om jag mot förmodan skulle få jobb där. Jag skulle nog behöva en gbs på min cykel! Kanske till och med en på armen istället för klocka. Det vore något, en karta på armen. Jag försöker alltid hitta genvägar. Jag har många gånger fått erfara "en genväg är ofta en senväg". Jag har mer än gång hamnat mitt i en flod eller träsk. Som när jag och Emelie var med i "Camp Valloj" (på högstadiet) eller när jag var på militärläger.. Det är roligt så här i efterhand i alla fall!
Jag har även suttit någon timme vid datorn och sökt lite jobb via arbetsförmedlingens hemsida. Den enda som jag begriper mig på, de andra verkar mest ha massa chefjobb och annat läskigt med massa ansvar över personal. Det är jag absolut inte redo för än på några år..
Det börjar kännas som om jag läst alla platsannonser och varit på alla affärer och nu. Överby har jag visserligen kvar. Kanske kan ta det innan jag ska på McDonalds intervjun.
Dessutom ringde dem från ett av jobben jag sökte, telefonföretaget jag varit i kontakt med tidigare. Olyckligtvis medan jag var på träning. Men de ringer nog upp igen, de ringde massa i somras i alla fall. Annars får jag väl ta och ringa dit..
Som sagt träning som jag nyss kommit hem ifrån. Vad lyxigt det är att man får låna träningskläder och det är helt otroligt skönt att man duschar där. Kommer hem helt fräsch och döhungrig! Tur att kylskåpet fungerar nu!
På onsdag ska jag charma McDonalds, så att de anställer mig och på onsdag ska arbetsförmedlingen kartlägga mig! Håll alla tummar!

Sluta krångla!

Halebop vill verkligen krångla! Som jag skrev tidigare fick jag löfte om att det skulle gå att byta tillbaka om jag kontaktade kundtjänsten. Vilket lät väldigt bra, så sagt och gjort.
Men istället för att få någon hjälp blir jag ifrågasatt!

Hej Rebecka
Vi kan inte se att du fått något sådant löfte på denna mailadress. Har du pratat med kundtjänst via någon annan adress tidigare?
Hälsningar Olle Halebop kundtjänst

Det höjer verkligen mitt förtroende för halebop! Åh, vad irriterad jag blir! Kan de inte bara hjälpa mig! Inte nog med det, för att svara måste man gå in på Halebops egna hemsida också och fylla i mobilnummer och mail, vilket jag har gjort några gånger vid det här laget. Det är bara att kopiera in Patriks och min mailväxling och hoppas på det bästa..
Vilken bra start på dagen!
Har de aldrig hört uttrycket kunden har alltid rätt?

söndag, september 21, 2008

Beemovie

Vilken tokunderbar film!
Har man en projektor och stora högtalare, kort sagt sin egen lilla bio (utan den långa snubbe som alltid lyckas sätta sig framför just mig, barnet som inte kan vara tyst och tjockis som prasslar med godispapper) måste man väl utnyttja det också. Filmkväll!
Filmen som stod på programmet var (samma som rubriken, otroligt nog) Beemovie. Den var så där lagom löjlig och otroligt charmig.
Ett litet bi, i ett stort bisamhälle, som har en helt annan syn på hur livet borde vara. Påminner där lite om ett "Småkryps liv". Började kännas lite typiskt där..
Men som räddning för filmen börjar han inte aggera mot sitt eget samhälle. Nej då, tack och lov! Han får kontakt med människorna och upptäcker.. Ja, något som vi hemskingar gör och går till rätten mot oss!
En syn på den mänskliga tillvaron fast ur ett annat perspektiv, helt klockren!
Den är väldigt komiskt och underhållande. Glada härliga färger, en typisk "Dreamworks" produktion. Bra ljud, härlig musik och ett lyckligt slut!
Kom förbi se den vet jag!


Ja, jag vet att halva ordet är fetmarkerad, jag försökte bara vara lite rolig..
Btw, bilden är hämtad från hemsidan jag länkar till där uppe (någonstans)^^. Tycker att jag får använda den, då jag faktiskt egentligen gör lite reklam för deras film...

En bra dag att dö på

Äntligen en vinst!
En övertygande sådan, hela 6-0 blev slutresultatet Tfk-Vargön. En riktigt rolig match som tränarna tackade för. Matchen bjöd på riktigt fina nickmål och härliga inlägg! Motståndarna blev riktigt irriterade, speciellt hon som jag markerade en större del. Hon dampa loss och blev riktigt skogstokig. En gång när jag tog av henne bollen spraka hon så mycket på mina ben att jag fick en frispark. Det finns inget roligare än att spela mot en spelare som tappat fattningen och ser rött. Det är så roligt att reta dem med sitt lugn då. (Till sist blev hon utbytt på grund av sitt humör, drog på sig ett gult kort med..)
Kul att få avsluta säsongen med en vinst. Nu väntar en vecka till med träningar (a-laget har en till match så) och sen avslutning!
Dagens (nästan) enda motgång var vårat kylskåp. Lampan gick sönder. Happ, bara att skruva ur den och ta med den då vi gick och kvällshandla. Mjölken och yoghurten var slut, min leverpastej med! Hemska tanke!
När vi kom hem igen, utan ny lampa då den inte fanns, och skulle in med kylvarorna var kylskåpet alldeles varmt! Det visade sig att någon som verkligen måste ha tänkt till har kopplat ihop kylningen och lampan. Alltså, ingen lampa ingen kylning.
Det måste vara lamptillverkarna som har ett finger med i spelet. Jag menar, hur troligt är det att jag skulle komma ihåg exakt vilken lampa som jag ska köpa. Vilket givetvis skulle resultera i ett antal felköp. Vo la, de har sålt några lampor extra!
Tur att Gustav bor här med och har förmågan att komma ihåg sånt jag aldrig skulle göra. Som vad alla kablar (som skulle räcka ett halvt varv runt jordklotet) används till, heter och är bra just därför att...
Jaja, vi kompletterar varandra..

Sen har jag bråkat med Halebop lite grann idag med. I början av sommaren köpte jag och Gustav varsin tokbillig telefon. (Strax efter att min badat i havet, och jag var tokig för att belysningen inte funkade. Men det visade sig att jag skulle bli mer tokig på den nyas utformade. Så nu har jag gått tillbaka till min gamla och Gustav har tagit den nya. Den han köpt tog hans mamma.) Hur som helst så följde det med ett simkort till varje telefon. Ett till Comviq (någon som behöver?!) och ett till Halebop. Jag körde lite sommarnummer på Halebop kortet då det av misstag blev aktiverat. Nu har mina föräldrar i alla fall tagit det numret för att det ska bli billigare att ringa. Halebop (V) Halebop = Billigt. Men när min lillebror registrerade kortet åt dem fick det nya "helt fantastiska" avtalet. Vilket långt ifrån var tanken. Om man inte sätter in pengar var 30:e dag blir det dyrt, vi (de) har inte behovet av att sätta in pengar så ofta då det redan finns så det räcker ett tag på kortet.
Så en inte allt för glad kund vid namn Rebecka Lindberg skickar ett mail och är "missnöjd och besviken kund". (Arg, sur och redo att gå till attack, med andra ord. Tur att jag är envis! Som på fotbollen, blev "anklagad" för att spela attackfotboll förra träningen..)
Hon får till svar

Ditt svar: 2008-09-21 14:07:38
Hej Rebecka

Detta står på sajten under registrering:"Viktig info om registrering! Har du Halebops gamla kontantkortserbjudande? När du registrerar ditt kontantkort får du Halebops nya, bättre kontantkortserbjudande! Läs mer om erbjudandet här! Du har det gamla erbjudandet om du köpte och/eller aktiverade kortet innan den 1/9 2008. Det går inte att byta från det nya till det gamla erbjudandet. "
Hälsningar Mathias Halebop kundtjänst

Jaha, och?! Vill jag byta vill jag byta, vi hade det gamla först! Men har blir det inte punkt på historien. Jag skriver ett till mail och får ett svar av en annan snubbe, som jag blir mer nöjd med.

Kontakta kundtjänst och säg att du vill byta till det gamla erbjudandet så byter vi åt dig.
Mvh Patrik

So, i keep fighting! Tack Patrik, du var trevligare än din kollega Mathias. (Ta det inte personligt)
Ytterligare ett mail blev skickat vilket jag ännu inte fått svar på. Jag återkommer så fort jag vet något mer.

Imorgon är det måndag och ny vecka. Dags att söka jobb igen, sen ska jag träffa Natta (tjej från laget) på hennes lunch också. Det finns ju de som har turen att fortfarande gå i skola.
Jag förstår att det kan låta konstigt att jag säger "tur" för dem som fortfarande går i skola. Men det är faktiskt så. Nu börjar jag bli riktigt less på att gå omkring och göra ingenting. Jag menar, det är inte så kul att städa, baka, diska och allmänt bara vara i lägenheten hela tiden. Snälla ge mig läxa. Då har jag något att göra och någon bryr sig om i fall jag gör det eller inte!
Jag skulle göra bra mycket för att gå en utbildning nu. Frågan är bara vad. Finns det någon som innefattar journalistik, miljövetenskap och informatik?! Give it to me!
Sen bara det sociala att ha en klass att träffa så gott som varje dag! Hur underbart är inte det?! Okej, man kan inte gilla alla i klassen, men de blir ändå en del av ens liv.

Jag behöver ett jobb. Något som kan kännas lite betydelsefullt, som att steka hamburgare på Mc Donalds. Tänk alla hungriga stackare man mättar. Man ska se saker från den ljusa sidan, va?
Intervju nu på onsdag, håll tummar för mig! Känns kul, jag hoppas verkligen att det går bra!
Killen från Folkets Hus ringde aldrig upp. Hoppas han inser att han trots allt behöver mig...
Se upp alla mataffärer, imorgon är det er tur att få besök och bli bombarderade av mina visitkort!
Kortfattat har det var en bra dag idag. "En bra dag att dö på" som vår käre fotbollstränare sa för att peppa oss inför matchen. (Ja, han är vältränad polis och har varit med i det saknade tvprogrammet Gladiatorerna.)

Ps. Tack för tipsen på kaffesorter, jag ska se vad jag kan trolla fram. Men ni får komma hit och dricka upp det åt mig. Jag är inte kaffe-vuxen än och kommer nog inte bli det på väldigt, väldigt länge... (Gustav har gett upp hoppet om att jag någonsin ska bli vuxen!) ds.

fredag, september 19, 2008

Citat

Vem älskar inte roliga citat?
Har kommer en blandning av några som borde vaktat sin tunga bättre.

Brynäs vinner med 4-2 i sudden death.
- Okänd Brynässupporter tippar en match mot Luleå

Photoshop-erfarenhet? Du menar om jag arbetat i fotoaffär?
-Jobbsökande fotograf

Om du försöker ignorera en knackning på din dörr, skrik då inte "nej!" när någon frågor "Är någon hemma?"
- Nalle Puh

Jag har allt jag hade för tjugo år sedan, allt är bara lite längre ner nu.
- Gypsy Rose Lee

Körkortslös blind man på fyllan ingen bra bilist.
- Rubrik i Metro

Det blir bara stjärnor när jag skall skriva in lösenordet.
- Återkommande fråga på Spray support för några år sedan

Dieselbilar drar minst bensin.
- Aftonbladet

Fråga till supporten: Var sitter controlaltdelete knappen?
- Okänd

Jag är för dödsstraff. Den som har begått ett fruktansvärt brott måste få ett passande straff. Så att han lär sig till nästa gång.
- Britney Spears

Många av spelarna hade inte spelat en enda landskamp då de blev uttagna i landslaget för första gången.
- Radiosporten

Jag kan skära snoppen av mig för att få ett ligg med henne.
- Ett samtal hört på tunnelbanan mellan tre tonårsgrabbar

Marge, det krävs två för att ljuga. En för att ljuga och en för att lyssna.
- Homer Simpson

Heh Heh Heh! Lisa! Vampyrer är bara påhittade, precis som älvor, troll och eskimåer.
- Homer Simpson

Det finns inget skäl till att någon skulle vilja ha en dator i sitt hem.
- Ken Olsen, Digital, 1977

Kom igen nu killar, nu går vi ut och värmer upp i rektangulära cirklar.
- Roger Gustafsson

När jag brände min behå tog eftersläckningen fyra dagar.
- Dolly Parton

Nu har jag tränat två pass i veckan. Varje dag!
- Thomas Brolin

Bussar utan passagerare håller äntligen tidtabellen
- Rubrik i Metro

640 kilobyte borde räcka för vem som helst.
- Bill Gates 1981

Oj, den bollen strök utsidan av målarfärgen!
- Bo Hansson, SVT

Sex utan kärlek är bättre än inget sex alls.
- Hugh Hefner

Mina mappar är slut, kan ni sälja mig några nya...?
- Förvirrad Mac-kund

Det är högst osannolikt att något transportmedel för passagerare kan röra sig fortare än 15 km/h.
- Thomas Treshold, Tågingenjör, 1835

USA Today har gjort en ny undersökning. Tydligen är det så att tre av fyra människor utgör 75 procent av befolkningen.
- David Letterman

Jag tror att det kommer finnas en världsmarknad för ungefär 5 datorer.
- Thomas Watson, IBM, 1943

Det är osannolikt att människan någonsin kommer att utnyttja atomens kraft.
- Robert Millikan, nobelpristagare i fysik 1923

Kapitalism utan konkurser är som om kristendomen saknade ett helvete.
- Frank Borman

Slutligen vad jag lyckades klämma ur mig idag...

Nu vet jag varför det inte kom någon post idag! Det är ju lördag!

Filmduk och Post

Äntligen är duken på väg upp i taket. Har stört mig lite på det stora paketet som har legat på golvet några dagar nu. Det ska bli så skönt att få någon användning av soffan och vår dyra fåtölj. Det är ju inte direkt så man sätter där utan någon anledning, men nu har man snart något att titta på. Fast för tillfället lever killarna (Gustav och "Mia") om ganska bra med slagborrmaskinen. Vi lyckades locka hit dem med lite fika. Jag har upptäckt att vi har ganska mycket fika. Min våg kommer snart tala om för mig att jag behöver ett jobb..
Vilket redan min rastlöshet gör. Det är minst sagt tur att jag har fotbollen. Dels får jag träffa annat folk än Gustav och sen får jag något att göra. Match i helgen, dessvärre sista. Men det är fler träningar och avslutning att se framemot också.

Något annat som gör att dagarna går är brevlådan. Det är så roligt med post. Igår informerade Trollhättan mig om att jag var ny här. Jag fick lite information om deras, minst sagt, fantasiska sophantering. De röda och gröna påsarna är toppen!
Dessutom fick jag presentkort på påsarna och på ett halvt kilo valfritt kaffe
Hurra, jag som älskar kaffe. Eller inte, nå, mina framtida gäster, vilket kaffe är godast?
Post som var ännu roligare var det som jag fick från mamma idag. Jag fick en fin lila buff och ett trevligt brev plus en hälsning från syster.
Trevligt värre, jag har redan börjat på svaret.
Någon mer som vill brevväxla med mig?
Jag var jätte duktigt på det när jag var yngre. Jag skrev med Matilda (mest och längst) men även med Sara, Linnea och några till. Var alltid så kul med brev. Men det försvann lite när man började sitta mer vid internet...

Rix fm.. ..på tv

Helt ärligt var det ingen höjdare, var absolut inte värt att ställa klockan så tidigt.
De sitter på sina platser, babblar en massa och ja, that's it.
Även om det är ganska trivsamt att lyssna på deras babbel, men det är inte så mycket att se på. Det enda som var lite små kul, "Farbror Gert läser saga", synd bara att det verkligen var en barnsaga. Sen när de har gäster som gör saker, tex. kastar knivar, gör det sig faktiskt bättre på tv än i radio. Men radioprogrammet får helt klart högre betyg. Även fast de spelar samma låtar om och om igen så är det lättsamt. Man behöver inte engagera sig eller bry sig speciellt mycket.
Vilket är ganska skönt att ha i bakgrunden när man tänker och gör annat.

onsdag, september 17, 2008

Det tar på att plantera om blommor

Min städning dög tydligen inte i köket. Efter att jag diskat bort det rekordstoradiskberget och lyckats slå sönder en tillbringare (dessvärre en snygg en, som jag fått av Ewwe) tog Gustav köket i besittning. Det är så jobbigt när han är på städhumör och ska fråga massa när jag bara vill ta det lugnt. Men det blev ordning till sist, vilket trots allt är bra. Men när vi nästan var klar ringde en klasskompis till Gustav så han fick rycka ut på frakthjälp. Gissa av vad? En dator, eller ja chassi, vad annars. Datordel hit, nätverk dit och diverse uttryck.
Hur som fortsatte jag städning själv ett tag tills jag kom på att blommorna behövdes planteras om. Några lyckades ju faktiskt överleva ett år med Gustav och en sommar hos samma klasskompis som ringde och behövde hjälp.
De behövde i alla fall en ny kruka och jord. Så då kunde jag ge mig ut på lite egna äventyr, misstänkte ändå att Gustav skulle bli involverad i datorbygget. Lämnade ändå en lapp på bordet innan det bar iväg. Efter att ha besökt en bygghandel och två matbutiker hittade jag äntligen en jordsäck som inte vägde 25 kg! Men då hade jag givetvis glömt titta efter krukor. Sen var hissen naturligtvis på reparation, jag hade inte ens märkt att den var trasig.
Det var bara att ge sig iväg igen. Men om jorden var svår att hitta så var det inget mot vad plats krukor att ha inuti de fina ytterkrukorna.
Jakten slutade med en cykeltur till Överby tillsammans med Gustav.
Där var det betydligt enklare att hitta krukorna, blev även ett par öronhängen, middagsbuffé och flera minuter i djuraffären. Jag har egentligen ingenting att göra där, men jag tycker om att stå och kolla på alla söta små kaniner. Synd att Gustav inte delar det intresset med mig. Men som jag brukar säga, om jag får ha ett eget litet fluff behöver jag inte stå och titta på de i affären. Till sist måste det ju funka! Han nämnde faktiskt något om att ha en kanin i ett vagt ögonblick idag. Synd bara att han ångrar sig lika fort som han sagt det.
En kanin, iller, miniget eller minigris skulle verkligen inte sitta helt fel!
Men nej då, av någon anledning får man inte ha husdjur i vår lägenhet vilket Gustav allt för ofta påminner mig om.
Väl hemma tog jag och planterade om blommorna. Till min lättnad kunde jag friskförklara blomman som lidit av sköldlöss. Mina kurer har hjälpt, skönt, det är en blomma jag fick av Ewwe för ungefär tio år sen!
Vem sa något om gröna fingrar, jag skulle säga jordiga!
Gustav smit iväg igen, den här gång för att hämta filmduk och projektor.
Men då han inte har någon slagborrmaskin får det vänta tills han lånat en. I stället tog han och kopplade in projektorn till min dator. Det blev en stor, förvånansvärt skarp bild i andra änden av rummet.

tisdag, september 16, 2008

En Hemmafrudag

Vilken dag!
Den började med att jag vaknade när Gustav skulle upp, men skönt nog fick jag sova vidare. Nästa gång jag vaknade hade jag massa minnen om en dröm som innehöll Etype, Ronald McDonald, vice rektorn (på Ådalsskolan), några gamla klasskompisar och en simbassäng. Visst kan drömmar vara underbara!
Sen ringer min telefon, bara det inte är syster som ringer och oroar sig för det svarta hålet i Schweiz. Men inte då, 0520- nummer, någon från Trollhättan (nästan samma riktnummer som hemma). Mycket riktigt, ett av ställena jag lämnade mitt visitkort på, (skrev om det tidigare, ja jag vet) Folkets Hus!
Därefter en frukost utan nöje, är inte kul att äta själv, speciellt när man inte vet vad man vill ha!
När jag borstade tänderna gjorde jag minst sagt ett otrevlig upptäckt. Halv tandborstborsten lossnade i munnen på mig!
Okej, nu överdrev jag kanske lite men. En tandborste som inte levt mer än en vecka ska väl inte gå sönder? Det har aldrig hänt mig tidigare i alla fall!

Jag behövde något att ta ut mina aggressioner på, nära till hands låg fläckarna på köksgolvet. De ska dö, dö, döden dö!
Naturligtvis lyckades jag skvimpa ut vatten ur skurhinken två gånger. Golvet blev blött och fint, men hör och häpna även rent!
Jag hade en riktigt hemmafru-dag i dag, för jag fick för mig att baka också. Min förra kaka blev less på livet och möglade i från mig, det samma hade mina polska bullar gjort.
Då jag vet att Gustav är barnsligt förtjust i kladdkaka som är kladdig och det hans mamma bakar så kombinerade jag detta. Jag fick för mig att testa receptet, öhm,ingredienslistan, som jag fått av henne. Mycket riktigt, det föll Gustav väldigt väl i smaken, de kommer nog inte hinna mögla.
Mitt bröd har jag inte heller hört något klagomål på, trots att jag fortfarande inte bakar vanlig vetelimpa. Det blev gramhamslimpa denhär gången.
Luktade rent och nybakat idag, inte helt fel!
Sen åkte vi till Överby (köpcentrum) på tappa inte öronen nu, Gustavs önskning.
Vi har nu fixat ett busskort, så resan blev hälften så dyr än vid kontantbetalning. Men det känns fortfarande inte särskilt billigt. Men jag hade absolut ingen lust att cykla hela vägen dit ut, jag skulle ju faktiskt på träning idag också! Någon motta får det faktiskt vara!
Väl därute gick tiden väldigt fort, på tok för fort. Jag hann i alla fall planera några av min julklappsinköp! Jag har toppenidéer på gång, ni skulle bara veta!
Rätt som det är är klockan 17.00, min träning börjar 18.00. Det blev ingen middag innan träningen kan jag lova. Tur att Gustav gjorde lunch även till mig idag, varm korv.
Det var bara hoppa på nästa buss och stress cykla hem (från busstation). Snabbt ner med allt i väskan och stoppa i sig två dextro, någon form av energi måste jag ju ha.

Träningen gick oväntat bra, trots att jag fick vara forward. Jag kanske ska satsa på det i stället för att vara back, jag gjorde tre mål! Inte helt illa!
När jag kom hem, ny duschad och fräsch var det dags att tillsammans med Gustav fixa middagen, kebab och pitabröd. Satt inte helt fel kan jag säga.
Men sen har det inte hänt så mycket har tagit lite kvalitétid med min dator. Gjort klart Boomerangbildspelet nu när jag ä n t l i g e n har fått alla bilder.
Ska se om jag lyckas ladda upp det här också. Min dator har det den gör när den flyttar filer till Gustavs.
Ja, datanörden har på något sätt gett mig tillgång till hans hårddiskar via nätverket. Jag klagar inte, så länge jag slipper höra exakt hur det fungerar..
Nu är det faktiskt dags att sova, har ställt väckare för att se Rix fm MorronZootv, synd att det är så tidigt!

Låt sporten vara sport

Åh, vad otroligt irriterande! Nu har det hänt igen! Ett nyhetsorakel har gjort en grafisk utvärdering av Elitserieklubbarna.
Den här gången är ett nyhetsbrevutskickningsföretag. Varför kan inte sport få vara sport?
Jag minns för något år sen, om det var Aftonbladet eller Expressen som gjorde samma sak. Färjestad fick plus för att de var (löfbergs) lila och Brynäs blev total dissade för att de inte hade blivit helt uppköpta och såg ut som vandrande reklampelare!
Om de ändå hade kunnat hålla sig till designen på hemsidan och inte gå in på hur klubbmärkena och matchställen ser ut hade det väl varit okej..
Men inte då! Bara så ni vet har Lule snyggast klubbmärke och Hv snyggast matchställ. Hoppas att det inte blir avgörande i kampen om Smguldet!

Snart kommer vi väl få läsa om vilken hockeystjärna som klär sig bäst, vem som har snyggast frisyr istället för vem som presterar vad!
Sport handlar mer om tradition än om design. Jag menar, vad skulle de där "modeexperterna" säga om Tre Kronor plötsligt började klä sig i rött och svart bara för att det skulle vara mode!
Jag tycker vi kan börja bedöma modeller, statyer ect efter hur "sportiga" de är!

Det enda positiva med just denhär "tävlingen" var att Modo Hockey vann i sammanräkningen...

Jack Pot

Nu är jag tillbaka i lägenheten, långt i från lika fin som när jag lämnade den, men många "visitkort" fattigare. Det känns bra, även fast det troligtvis kommer dröja innan någon hör av sig.
Jag vet inte jag, sen när blev mindre än ett dygn lång tid?
Alldeles nyss ringde en kille från Folkets Hus för att höra vad jag var intresserade av för jobb. Sen pratade han om att han skulle behöva folk till olika serveringar. Så han ska höra av sig senare i veckan för att boka ett möte!
Det går framåt, vad härligt!
Det är så roligt när man får utdelning för det man gör.

måndag, september 15, 2008

Hatade Lotter

Hurra! Nu har jag fått något att bita i!
Jag ska sälja 20 Sverigelotter och 4 idrotts. Eller ja, 16 Sverigelotter, mamma förbarmade sig över 4 stycken. Det blir minst sagt en utmaning!
Sälja lotter är verkligen inte kul. Så synd att det är ungefär enda sättet för idrottsföreningar att överleva i dagsläget.
Någon som vill köpa en lott? Jag bjuder på portot..

Tillbaka

Nu är jag tillbaka i lägenheten, långt i från lika fin som när jag lämnade den, men många "visitkort" fattigare. Det känns bra, även fast det troligtvis kommer dröja innan någon hör av sig. Men nu har jag i alla fall lagt ut lite krokar, bara hoppas att någon nappar.
Jag blev väldigt bra bemött på de flesta ställena, även om jag inte överallt fick träffa chefen så lovade den jag pratade med att lämna mitt visitkort. Som jag för övrigt fick många komplimanger för, medan andra bara såg frågande ut tills jag förklarade att det fanns information på baksidan.
Så nu ska jag skriva någon form av "Hej. Vill du ha barnvakt, hundvakt eller annat"- lappar och sätta upp lite överallt. Känns väl kanske lite väl optimistisk att någon skulle låta en okänd människa ta hand om ens barn, men det kan vara värt ett försök!
Sen ska jag ta och leta upp lite mataffärer, fler bensinstationer och Överby någon annan dag!
Kul att jag har lite att göra i alla fall.

Nu gäller det

Håll alla tummar ni har! Jag ska snart ut i regnet och prova jaktlyckan i stadens affärer. Visitkorten är utskrivna och klara, lika så mitt personliga brev som ligger i väskan bredvid min super ambitiösa pärm och mapp med viktiga papper. Hoppas inte vattnet tränger igenom mina plastfickor.
I'm dress for success, ansiktet är sminkat, naglarna är målade, håret fixat och kläderna valda med omsorg. Visst, det kan kanske kännas som om det inte är det första som arbetsgivarna bryr sig om. Men man får inte glömma bort att utseendet faktiskt är första intrycket. Dessutom ökar självkänslan om man kan känna sig lite extra fin..
Nu får det bära eller brista och gärna sluta regna!

söndag, september 14, 2008

1-1

Det verkar vara så det ska vara. Även dagens match, mot Lilla Edet borta, slutade oavgjort Men denhär match var det vi som gjorde mål först. Vilket var ännu surare, tror det var ungefär tio minuter kvar då de får in målet också. Så typiskt.
Matchen spelades inte riktigt lika bra som sist, men det är sånt som händer.
Bit ihop och kom igen. Imorgon är det träning.

I övrigt har jag inte hunnit med så mycket mer idag. Jobbar fortfarande med att skära till mina visitkort. Imorgon ska jag ut på stan och låta käften gå.. Hoppas det ger något resultat. Det var ju på det här sättet jag fick jobb på Statoil så.. Hur som så försöker jag i alla fall och det är det viktigaste.

Det börjar bli rätt bra ordning i lägenheten med, nu väntar vi bara på projektorn och jävla massa kabel. En hel del rundor till förrådet blir det också.. Men som sagt börjar vi komma till ordning, så jag ska snart ta och utvärdera och lägga upp lite bilder..

lördag, september 13, 2008

Wall-E

Ja, var det någon som sa att Apple varit med och sponsrat filmen?
Det var inte speciellt osynligt. Eve ser ut som en macrobbot och ipod finns lite överallt. Ljuden och de runda formerna känns som tvättäkta mac...

Mina förväntningar om att det var en film som skulle uppmuntra barn till källsortering gick ganska snabbt i kras. Alla sopor sorterades i samma högar!
Varför det har blivit såhär framgår inte riktigt heller, det är underförstått att vi människor inte duger till att ta hand om jorden.
För att slippa vårt ansvar har alla människor flytt i ett rymdskepp där människorna väller i sitt eget fett, har ingen egen vilja och åker runt i svävande stolar.
Stackarna är knappt medvetna om vad som händer runt omkring dem, vilket kanske är tur, då allting styrs av förinprogrammerade robotar...
Som i alla filmer vaknar någon upp ur "koman" och vill göra något åt sin situation...
Ett skräck exempel om att bli för bekväm.

Stundvis är den riktigt rolig, men inte tillräckligt för toppbetyg. Det var lite av en jaha-film, ingen som inte skulle kunna se igen, men inget man inte kan leva utan. Fast det kanske var en barnfilm? Jag och Gustav höjde verkligen medelåldern inne i salongen (med undantag för några föräldrar).
Wall-E och Eve är väldigt söta och deras kärlek/vänskapsförhållande är genomtänkt, vilket givetvis höjer filmen..

Visst, se den. Men kanske inte på bio...

Lördag med anledning att gå ut

Äntligen har solen hittat till Trollhättan!
Efter en lång skön sovmorgon, en varm dusch och en god frukost gav jag och Gustav oss av in till Högskolan. Det var öppet hur och invigning av de nybyggda lokalerna. Inte speciellt roligt, egentligen. Men det var skönt att få komma ut och vi blev varsitt reklamparaply rikare.
Barnen hade nog ganska kul, det var två clowner som gjorde hundar och svärd av ballonger.
Vilket påminde mig om när Petter vunnit en weekend i Finnland för massa år sedan. På båten var det en man som uppträde, han gjorde bland annat ballonger. Jag fick gå upp på scenen och skulle få en lila pudel. Jag minns det extra mycket eftersom alla skrattade åt mig. Jag skulle hjälpa honom blåsa upp ballongerna, till saken hörde att jag inte lärt mig blåsa upp ballonger än...
Ganska pinsamt, tur att jag inte var så gammal.
Min lila hund blev i alla fall fin och höll väldigt länge.
Nu är det snart dags att ge sig av igen, biotime. Det är faktiskt lördag idag!
Vi och alla små barn ska se Wall-E. Utlåtande kommer sen!

fredag, september 12, 2008

Hur bär sig polackerna åt?

Å nej, ett blogginlägg om mat och bakning. Men vill du veta? Du behöver inte läsa det.

Vi har länge pratat om att vi behövde baka något bröd, så jag tänkte att det var på tiden att det blev gjort. Ville testa på något nytt bröd och till sist hittade jag något som lät spännande i en bakbok jag övertagit från mamma. Ångkokta vita bullar. "Ett annorlunda sätt att baka på. Receptet kommer från Polen..."
Visst låter det rätt gott? Så, varför inte. "Let's go crazy" som Rebecka S skulle sagt.
Allting går jätte bra, jag får vita bullar, men då var det där ångkokt kvar då. Det lät ju ganska lätt i alla fall..
"Fyll en stor kastrull med vatten till 1/3. Spänn en torr bomullsduk över kastrullen."
Hur då spänna? Det hela slutade med att Gustav blev involverad som dukspännare.
Jag kan säga att mer än en av bullarna fick sig ett dopp i vattnet. Vilket medförde lite olika storlekar och annat spännande.
Men trots allt krångel blev de rätt okej. Men som sagt, det finns nog enklare sätt att uppnå samma effekt. (Av Gustav får de dock 1,5 stjärnor av 5 möjliga.)
Här är receptet om någon skulle vilja prova.

Jäst 50g
Socker 1 tsk
Vetemjöl ca 7 dl
Mjölk 2,5 dl
Salt 1 tsk

Smula jästen i en bunke. Strö sockret över och rör om. Låt jäsa upp. (Eller ja, efter ett någon minut ser det ut som trögflytande gegga).

Blanda sedan ner de andra ingredienserna.
Arbeta ihop degen så ingenting fastnar i bunken.

Forma därefter 10-12 bullar, dessa behöver inte jäsa.

Fyll en stor kastrull med vatten till 1/3. Spänn en torr bomullsduk över kastrullen. Lägg 3-4 av bullarna på duken när den kraftiga ångan kommer. (Akta så bullarna inte badar och så att du inte bränner dig!)

Lägg på ett högt tättslutande "lock" av något slag (kastrull, rostfri bunke eller något annat som tål värmen och gärna håller duken på plats) och ånga bullarna ca; 7 min.
(Nu till det mest frustrerande) Du får inte titta under locket för då försvinner ångan!

Lycka Till!