måndag, september 29, 2008

Ge aldrig upp

Har suttit och lyssnat på Modo matchen idag, Brynäs borta. Ja, det är fortfarande webbradion som gäller för min del, men nu slipper man ju höra alla andra matcher, vilket är skönt.
Hur som helst har jag suttit inloggade och klottrat lite i Modos forum under tiden.
I bland kan man bli riktigt irriterad på vad som skrivs där.
Visst, jag kan hålla med om att det känns lite hopplöst när Brynäs gör inom en minut gör två mål. Vad blir följden av detta, ju de hänger orättvist ut målvakten!
Det är alltid det enklaste, den där borde han tagit. Målvakten stod fel placerad och liknande har jag fått läsa hela kvällen.
Okej, det är inte helt okänt att jag råkar vara ett Zackefan (dagens målvakt i Modo). Men jag känner mig ändå ganska neutral i frågan då man hänger ut målvakter. Jag har själv varit målvakt, dock i fotboll, och vet hur svårt det kan vara. Jag vet att man måste tro på sig själv för att klara det och jag vet att man tar på sig skulden för alla insläppta mål.
Givetvis kan man inte stå rätt varje gång och man kan omöjligt rädda alla puckar/bollar.
Nackdelen med att vara målvakt är att det verkligen märks när man missar.
Hur som helst hämtar Modo upp från 3-0 till ett resultat på 5-4.
Modo går upp till 3-1. Men sen klantar hela laget till det ordentligt. En Brynäs spelare kommer fri från halv plan, under Modos powerplay* och sätter ett säkert skott på Zacke.
Men i stället för att göra som många av fansen på forumet gjorde, ge upp, fortsätter Modo spela och sätter både 2-4 och 3-4.
Men sen tar det stopp och Brynäs får in en puck, men Modo försöker ändå. Så till slut blir det 5-4. Det är lätt att säga att Modo förlorade idag, men det är så mycket mer än så. De kämpade, de gav inte upp något som kommer betala sig senare.

Det här borde inte bara finnas i sporten. Man ska inte ge upp utan spela för att vinna. Om man tror på det man gör brukar det i slutändan utdela sig.
Visst finns det stunder då man tror att allting är förlorat. Men om allting är förlorat, varför då inte fortsätta. Jag menar, det kan ju inte gärna bli värre då, eller?
Och om det kan bli värre, varför då sluta? Om det kan bli värre, kan det då inte bli bättre också? Allt som är dåligt kan bli bättre.
Det kan vara farligt att tänka så. Man kommer in i en spiral där man ställer allt högre krav på sig själv. Jag har varit inne i den spiralen och vet inte än om jag är ute ur den. Men om jag fick vg som betyg var det inte bra. Men om någon annan kommer jätte glatt och säger att de klarade sig, de fick g. Kunde jag ärligt säga att de gjort det bra. Man ställer lägre krav på andra än sig själv, inte för att man ser ner på dem men det är så.
Så man ska kanske inte gå in med 100% i allt man gör, utan lära sig prioritera. Lägga energin på det som verkligen betyder något. På något som man känner att man kan vara delaktig i och något man tror att man kan påverka!
Det kan vara vad som helst och givetvis olika för alla.
Hitta det du brinner för och ge inte upp!
Det är värt allt besvär när du äntligen lyckas!
Keep going strong!



*Man spelar med en spelare mer på plan, då en eller flera av motståndarna blivit utvisade. Motsattsen är boxplay, då man är laget med färre spelare på plan.

Inga kommentarer: