onsdag, september 24, 2008

Intervjun

Hela dagen har kretsar kring min intervju för min del. Jag fixade till lite i min "meritpärm" med viktiga papper, fixade till mig själv. Valde kläder med omsorg, man vill se ordentlig och bra ut, men samtidigt inte uppklädd. Vilket dilemma!
Jag gav mig av till stan i god tid och hann prata med Gustav och gå och titta på små söta kaniner på djuraffären innan bussen gick. Till att börja med kom den några minuter sent, vilket fick mig att börja oroa mig för det med. Även fast jag räknat ut att jag skulle ha ungefär en halvtimme att vänta på i Överby. Sen blev givetvis jätte full också. Men jag kom på först och fick där med en sittplats, skönt.
Väl framme gick jag raka vägen till Coop- och Icahuset. Började vanka omkring där sökande efter någon form av aktivitet. "Vi träffas i Coop restaurangen", det var vad jag visst. Inte i vilken av de två in/utgångarna. Jag satte mig i den som verkade mest logisk och började vänta. Efter ett tag kom det fler ungdomar dit, som liksom jag tittade sig omkring och helt klart väntade på något. Jag blev genast lite misstänksam De första tankarna rörde sig kring dubbelbokning sen börja jag fundera över hur många fler som sökt och hur lång tid mötet skulle ta.
Under tiden kommer det mer och mer väntade själar.
Till sist kommer en vit och svartklädd tjej med McDonald's loggan på kläderna. Hon hälsar på en tjej. Eftersom klockan inte riktigt var halv så satt jag kvar en liten stund. Men när fler och fler hälsar på henne går även jag fram dit.
Det visar sig att det hela är en gruppintervju! Det var inte alls vad jag väntat mig där jag står med min fula väska full med papper sorterade i platsfick, mapp och pärm.
Den fick jag då ingen nytta av kan jag säga.
Vi, ungefär 20 sökande, fick till att börja med skriva våra namn på en klisterlapp och ta på oss. Sen blev indelade i tre grupper och fick sedan svara på tre frågor i gruppen.
Ge exempel på bra service, på dålig service och vad vi tycker att man som anställd på McDonalds ska ha för egenskaper.
Det gick rätt bra även om det kändes en aning stelt i början. Men jag försökte engagera mig och vara delaktig. I varje grupp satt en från McDonald's och tog del av vad vi sa.
Det kändes lite konstigt med gruppintervju, men det är nog intressant för de som ska anställa. De får ju verkligen se hur man klarar av att jobba i grupp, dessutom med helt främmande människor.
Mötet tog ungefär 45 minuter och de skulle återkomma senaste nästa fredag (den 3:e) med besked om man blir kallad till en enskild intervju.
Känns lite jobbigt att det tar sån tid innan man får besked, men det är förståligt. Som tur var det mer än en tjänst som skulle tillsättas, annars skulle jag tyckt dte var lite väl överseriöst från deras sida.

Innan jag lämnade Överby tog jag och handlade lite som behövdes hemma. Jag kom samtidigt på att jag bara ätit en misslyckad omelett så jag behövde något att knapra på. För enkelhetens skull blev det en chokladbit. Väl hemma blev det kyckling och nudelwook, väldigt gott till hungrig mage.
Nu är det dags för tvättstugan!

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag håller tummarna för dig vännen! :)