måndag, september 29, 2008

Fru Gårman

Nej, nej, nej!
Var är världen på väg? Finns det inget bättre man kan ägna sig åt! Jag tror inte att den kvinnliga lönen blir högre eller att vi får fler kvinnliga chefer genom att ändra vägmärkena!
Vägverket har tagit fram en ny skylt efter uppdrag av regeringen.
Man kan tycka att både de på vägverket och regeringen borde ha betydligt viktigare saker att ta i tu med, men tydligen inte!
Vad ska det tjäna till. Det känns som om något som kostar mer än det ger. Hur stor är inte kostnaden att ha massa "smarta" riksdagsmän som beslutar att ta fram skylten. Som man hört de tjafsa på tog det säkert en hel dag.. Sen är grafiker inte billiga att anlita heller, även om det inte ser ut som om det är så överdrivet mycket jobb nerlagd på denna bild. Men man vet aldrig.
Sen har vi produktionskostnaden för de nya skyltarna, hur många övergångställen finns det inte!
Vem ska byta ut skyltarna då?
Visst det skapar sysselsättning. Om det nu är sysselsättning man (eller förlåt, kanske ska säga kvinn) är ut efter kan man inte sätta upp en kamera som filmar över övergångsstället. Efter en månad eller kanske till och med ett år, så det blir snuskigt mycket film, kan man låta någon stackare gå igenom alla band och ta ut ett snitt utseende för de som använder övergångstället? Det måste ju bli mest rättvist!
Eller så kan de på vägverket helt enkelt få fixa till vägarna hemma i Norr.

Men om det nu är för att öka jämställdheten, som det påstås, varför då inte ha både en man och kvinna som går över vägen?
Jämställdhet handlar ju inte om att kvinnor ska få det bättre, utan lika bra som männen!
Eller, ja, då skulle det väl bli ett dolt budskap emot homosexuella. Att ett äktenskap består av en man och en kvinna.
Visst, Herr Gårman är väl en aning maskulim, men det finns det en hel del tjejer som är också. För att gå till Vägverkets föreslagna bild så är den allt annat än rättvis. De år av mitt liv som jag har lagt märke till vad andra har för kläder på sig är det betydligt fler kvinnor som haft byxor på sig. Visserligen är klänning mer kvinnligt än manligt.

Jag minns själv när jag gick på förskolan och man skulle lära sig de vanligaste vägmärkena. Hur mycket tyckte man inte om Herr Gårman då. Namnet gick ju att lära sig eftersom det var så logiskt!
Och apprå på att lära sig, tänk alla körkortsböcker och andra trafikböcker som måste göras om!
Men snart gör väl barnen uppror och vill att vi ska ha barn på övergångstället..

Länk till Dn.

2 kommentarer:

Nordic Rockabilly sa...

fru gårman, fru gårman på vita sträcken fruar man...

yeah, jättelogiskt... dessutom är herr gårman ett begrepp - inte något jäkla genusskit

Anonym sa...

Men suck vad jobbiga dom är...
Om jag skulle varit tjej så skulle inte jag direkt bli gladare om jag såg en tjej på skyltarna istället för en man...