söndag, september 21, 2008

En bra dag att dö på

Äntligen en vinst!
En övertygande sådan, hela 6-0 blev slutresultatet Tfk-Vargön. En riktigt rolig match som tränarna tackade för. Matchen bjöd på riktigt fina nickmål och härliga inlägg! Motståndarna blev riktigt irriterade, speciellt hon som jag markerade en större del. Hon dampa loss och blev riktigt skogstokig. En gång när jag tog av henne bollen spraka hon så mycket på mina ben att jag fick en frispark. Det finns inget roligare än att spela mot en spelare som tappat fattningen och ser rött. Det är så roligt att reta dem med sitt lugn då. (Till sist blev hon utbytt på grund av sitt humör, drog på sig ett gult kort med..)
Kul att få avsluta säsongen med en vinst. Nu väntar en vecka till med träningar (a-laget har en till match så) och sen avslutning!
Dagens (nästan) enda motgång var vårat kylskåp. Lampan gick sönder. Happ, bara att skruva ur den och ta med den då vi gick och kvällshandla. Mjölken och yoghurten var slut, min leverpastej med! Hemska tanke!
När vi kom hem igen, utan ny lampa då den inte fanns, och skulle in med kylvarorna var kylskåpet alldeles varmt! Det visade sig att någon som verkligen måste ha tänkt till har kopplat ihop kylningen och lampan. Alltså, ingen lampa ingen kylning.
Det måste vara lamptillverkarna som har ett finger med i spelet. Jag menar, hur troligt är det att jag skulle komma ihåg exakt vilken lampa som jag ska köpa. Vilket givetvis skulle resultera i ett antal felköp. Vo la, de har sålt några lampor extra!
Tur att Gustav bor här med och har förmågan att komma ihåg sånt jag aldrig skulle göra. Som vad alla kablar (som skulle räcka ett halvt varv runt jordklotet) används till, heter och är bra just därför att...
Jaja, vi kompletterar varandra..

Sen har jag bråkat med Halebop lite grann idag med. I början av sommaren köpte jag och Gustav varsin tokbillig telefon. (Strax efter att min badat i havet, och jag var tokig för att belysningen inte funkade. Men det visade sig att jag skulle bli mer tokig på den nyas utformade. Så nu har jag gått tillbaka till min gamla och Gustav har tagit den nya. Den han köpt tog hans mamma.) Hur som helst så följde det med ett simkort till varje telefon. Ett till Comviq (någon som behöver?!) och ett till Halebop. Jag körde lite sommarnummer på Halebop kortet då det av misstag blev aktiverat. Nu har mina föräldrar i alla fall tagit det numret för att det ska bli billigare att ringa. Halebop (V) Halebop = Billigt. Men när min lillebror registrerade kortet åt dem fick det nya "helt fantastiska" avtalet. Vilket långt ifrån var tanken. Om man inte sätter in pengar var 30:e dag blir det dyrt, vi (de) har inte behovet av att sätta in pengar så ofta då det redan finns så det räcker ett tag på kortet.
Så en inte allt för glad kund vid namn Rebecka Lindberg skickar ett mail och är "missnöjd och besviken kund". (Arg, sur och redo att gå till attack, med andra ord. Tur att jag är envis! Som på fotbollen, blev "anklagad" för att spela attackfotboll förra träningen..)
Hon får till svar

Ditt svar: 2008-09-21 14:07:38
Hej Rebecka

Detta står på sajten under registrering:"Viktig info om registrering! Har du Halebops gamla kontantkortserbjudande? När du registrerar ditt kontantkort får du Halebops nya, bättre kontantkortserbjudande! Läs mer om erbjudandet här! Du har det gamla erbjudandet om du köpte och/eller aktiverade kortet innan den 1/9 2008. Det går inte att byta från det nya till det gamla erbjudandet. "
Hälsningar Mathias Halebop kundtjänst

Jaha, och?! Vill jag byta vill jag byta, vi hade det gamla först! Men har blir det inte punkt på historien. Jag skriver ett till mail och får ett svar av en annan snubbe, som jag blir mer nöjd med.

Kontakta kundtjänst och säg att du vill byta till det gamla erbjudandet så byter vi åt dig.
Mvh Patrik

So, i keep fighting! Tack Patrik, du var trevligare än din kollega Mathias. (Ta det inte personligt)
Ytterligare ett mail blev skickat vilket jag ännu inte fått svar på. Jag återkommer så fort jag vet något mer.

Imorgon är det måndag och ny vecka. Dags att söka jobb igen, sen ska jag träffa Natta (tjej från laget) på hennes lunch också. Det finns ju de som har turen att fortfarande gå i skola.
Jag förstår att det kan låta konstigt att jag säger "tur" för dem som fortfarande går i skola. Men det är faktiskt så. Nu börjar jag bli riktigt less på att gå omkring och göra ingenting. Jag menar, det är inte så kul att städa, baka, diska och allmänt bara vara i lägenheten hela tiden. Snälla ge mig läxa. Då har jag något att göra och någon bryr sig om i fall jag gör det eller inte!
Jag skulle göra bra mycket för att gå en utbildning nu. Frågan är bara vad. Finns det någon som innefattar journalistik, miljövetenskap och informatik?! Give it to me!
Sen bara det sociala att ha en klass att träffa så gott som varje dag! Hur underbart är inte det?! Okej, man kan inte gilla alla i klassen, men de blir ändå en del av ens liv.

Jag behöver ett jobb. Något som kan kännas lite betydelsefullt, som att steka hamburgare på Mc Donalds. Tänk alla hungriga stackare man mättar. Man ska se saker från den ljusa sidan, va?
Intervju nu på onsdag, håll tummar för mig! Känns kul, jag hoppas verkligen att det går bra!
Killen från Folkets Hus ringde aldrig upp. Hoppas han inser att han trots allt behöver mig...
Se upp alla mataffärer, imorgon är det er tur att få besök och bli bombarderade av mina visitkort!
Kortfattat har det var en bra dag idag. "En bra dag att dö på" som vår käre fotbollstränare sa för att peppa oss inför matchen. (Ja, han är vältränad polis och har varit med i det saknade tvprogrammet Gladiatorerna.)

Ps. Tack för tipsen på kaffesorter, jag ska se vad jag kan trolla fram. Men ni får komma hit och dricka upp det åt mig. Jag är inte kaffe-vuxen än och kommer nog inte bli det på väldigt, väldigt länge... (Gustav har gett upp hoppet om att jag någonsin ska bli vuxen!) ds.

1 kommentar:

Anonym sa...

Som jag förstått det med det här nya 'braiga' Halebop så går det automatiskt över till att bli ett vanligt Halebopabonnemang om man inte betalar de där 50:- eller vad det är.. Inte hundra dock.. Och din fotbollstränare, var han gladiator (isf vem?) eller tävlande? Och jag håller med dig, saknar också det programmet! >_< Kram