söndag, september 28, 2008

Jobbet är mitt

Sådär ja. Nu är jag inte arbetslös längre, eller ja det har jag väl aldrig varit, utan arbetssökande som jag valt att kalla det. Att söka arbete är ett arbete i sig så.
Jag var på gruppintervju på Allsite Contact Center vilket gick lysande. Den här intervjun var betydligt roligare än den på McDonald's. Dels fick jag en bättre kontakt med de andra sökande, som verkade jätte trevliga, och sen var det en större utmaning. Det kändes mer som att man fick visa vad man själv kunde..
Roligare uppgift var det också. Vi skulle försöka sälja ett påhittat piller efter lite bestämda uppgifter. Mitt första försök var väl inte så där klockrent, jag skrev bara lite stöd på ett papper och tänkte köra ganska improviserat. Givetvis blev jag tok nervös när det blev min tur och ja, det låste sig helt enkelt lite.
De gick bättre för de som var mer förberedda och sämst för hon som tänkte improvisera helt. Däremot blev hon, Ellen, riktigt imponerad eftersom jag sa "jag förstår", tydligen något som funkar bra när man ska sälja...
Nästa övning gick ut på samma sak, fast nu skulle vi sälja den vara som de säljer, el.
Jag förberedd mig bättre och det kändes bättre efteråt också. Fast avslut är riktigt svåra..
Direkt efter sista övningen fick vi veta att alla skulle få gå utbildningen och därefter kunna börja jobb.

Så på onsdag är det dags för utbildning och sen sätta sig och bli en av Sveriges hatade telefonförsäljare. Anställningen är en visstidsanställning, som vad jag har förstått det är som en tillsvidare anställning men utan uppsägningstid.. Vilket är både bra och dåligt för min del. Jag hoppas ju på att få ett annat jobb, tror inte att det här riktigt är min grej. Men måste ändå ge det här en chans.
Jag kommer att behöva arbete 24h/vecka vilket är 4 heldagar (8h). Vilket låter ganska lagomt. Skönt känns också att det är timlön, men det finns krav på hur mycket man måste sälja, men samtidigt kan man få bonus om man är duktig.
Vi får se hur det fungerar för mig..

I övrigt har det inte hänt så mycket idag. Jag fick god mat, flygande Jacob, när jag kom hem med glädjebeskedet. Nu lutar det åt filmkväll..

1 kommentar:

Anonym sa...

GRATTIS! Snyggt jobbat!