lördag, september 13, 2008

Wall-E

Ja, var det någon som sa att Apple varit med och sponsrat filmen?
Det var inte speciellt osynligt. Eve ser ut som en macrobbot och ipod finns lite överallt. Ljuden och de runda formerna känns som tvättäkta mac...

Mina förväntningar om att det var en film som skulle uppmuntra barn till källsortering gick ganska snabbt i kras. Alla sopor sorterades i samma högar!
Varför det har blivit såhär framgår inte riktigt heller, det är underförstått att vi människor inte duger till att ta hand om jorden.
För att slippa vårt ansvar har alla människor flytt i ett rymdskepp där människorna väller i sitt eget fett, har ingen egen vilja och åker runt i svävande stolar.
Stackarna är knappt medvetna om vad som händer runt omkring dem, vilket kanske är tur, då allting styrs av förinprogrammerade robotar...
Som i alla filmer vaknar någon upp ur "koman" och vill göra något åt sin situation...
Ett skräck exempel om att bli för bekväm.

Stundvis är den riktigt rolig, men inte tillräckligt för toppbetyg. Det var lite av en jaha-film, ingen som inte skulle kunna se igen, men inget man inte kan leva utan. Fast det kanske var en barnfilm? Jag och Gustav höjde verkligen medelåldern inne i salongen (med undantag för några föräldrar).
Wall-E och Eve är väldigt söta och deras kärlek/vänskapsförhållande är genomtänkt, vilket givetvis höjer filmen..

Visst, se den. Men kanske inte på bio...

Inga kommentarer: