onsdag, september 24, 2008

Surf 's up

Ytterligare en barn film om pingviner. (Ja, jag älskar barnfilm.)
Coby får som liten ett halsband av surfgurun "Big Z" som dessutom säger åt honom att hitta sin egen väg, för det är vad vinnare gör.
Halsbandet sitter sen dess på honom och han gör sin egna brädor i is och försöker surfa. Han stora dröm är att bli som sin idol. Alla de andra bara hånar honom, tycker att han inte tar sitt ansvar och bara klantar till allt.
Så en dag får hans dröm en chans att gå i uppfyllelse och han tänker inte missa den. Men när han ska visa upp sig för talangscouten kommer det inga vågor, vilket gör att han inte blir antagen. Det hela slutar med att tvingar sig upp på valen (som fågeln och talangerna åker på) och får följa med till en surfparadis och den stora minneskuppen för "Big Z".
På ön än Tank den bästa surfaren, men också den mest hatade och egoistiska.
Tank hånar Big Z's monument vilket får Coby att se rött och det hela slutar med att han tvingas utmana Tank i surfduell. Givetvis sopar Tank mattan med Coby som blir uppdragen av en livvakt.
Livvakten, en tjej som Goby givevis blir kär i, tar honom till sin morbror som visar sig vara.. (jaja, nu har jag nästan sagt för mycket. Men så förutsägbar är filmen.)
Han får hjälp att göra en bräda och börjar träna..
Som extra krydda finns en rolig tupp som är helt bort men jätte duktig surfare. Den lilla talangscoutande fågeln höjer också underhållningsvärdet.

Filmen hade varit hur bra som helst, om det inte varit för intervjuerna de hade hela hela tiden. De pratar med Coby, hans mamma och bror, en segergalen stor sork (?) och tre söta ungar. Det blir riktigt drygt när de har intervjuerna. De enda som är lite roligt med det är de söta ungarna.
Men budskapet i filmen är fin, man inte behöver vinna utan att man ska göra det man tycker om och våga tro på det. Musiken är i alla fall bra och glad.
Givetvis får det hela ett lyckligt slut.

Länk till filmens hemsida.

Inga kommentarer: