lördag, december 20, 2008

Tiden går fort när man har roligt

Nu har jag snart varit hemma i en hel veckan. Det är jätte härligt att vara här, först nu inser man hur mycket man saknat hemmet. Jag har haft ganska fullt upp så internet och datorlivet har inte alls stått högt upp på min att göra lista. Det är kul att ha en massa saker att göra och ha mer folk omkring sig, lite omväxlande.

På tisdagkväll blev det en tur till backen med båda syskonen, föret var underbart, fast att det var tö. Vilket visserligen bara gjorde det hela ännu roligare. Vi fick för oss att bygga en snögubbe, mitt i backen. Eller ja, på sidan av där det var pistat, men mitt i om hela hade varit öppen. Det började med att vi gjorde snöbollar för att se vems som rullade längst. (Ja, jag vet att jag är barnslig. Men jag trivs med det.) Sedan började vi på skoj snacka om att rulla en gigantisk boll nerför backen, ni vet som i alla filmer då så många fastnar i bollen. Men vi kom på bättre tankar och byggde en snögubbe istället. Antar att vi måste ha sett riktigt dumma ut, men vi hade jätte roligt. När den var klar var vi tvungna att ta lite fula bilder med!

För övrigt var det jätte härligt att få åka igen, lite ovant de första tio metrarna, då jag till och med lyckades ramla. Det händer verkligen inte ofta, eller ja då jag hoppar händer det med jämna mellanrum men inte annars.
Jag lurade Petter att åka reuglar istället för goofy (åka med hans annars bakre fot först) vilket inte gick så bra. Man blir verkligen en nybörjare som enbart kan teorin då. Fast jag övade ganska mycket i fjol så jag kan svänga åt båda hållen. (Ett håll är alltid svårare.)
Olyckligtvis råkade Petter åka in i Josses rygg när vi satt och väntade på honom. Jag och bror hade kommit överens om att (på skoj) skvätta lite snö på henne då hon satt en bra bit längre ner och väntade på oss. Jag for inte så nära eftersom det skulle finnas snö kvar till Petter. Dessvärre fick han inte stopp i tid och lyckade inte väja undan. Men efter en stunds vila var hon på benen igen.
Dagen därpå var det dags för tandläkaren. Visst, det är aldrig roligt. Men jag ska inte klaga, jag har en snäll och duktig tandläkare. Deras lokaler är helt fantastiska! Ett gammalt hur som de renoverat, men behållit det gamla stuket i och satt in konstiga peta-dig-på-tänderna-verktyg i. Ja, det är en privat tandläkare, samma som mamma. Jag bytte efter att jag fick en tandläkare som jag inte tyckte om på folktandvården.
Undersökningen gick också bra, fick lite tips om hur man kan borsta på ett bättre sätt och en senare tid. Hon hittade ett hål som utvecklat sig under flera år, men först nu kommit så långt att det behövdes åtgärdas.
Då den nya tiden bara var några timmar senare gick jag till museumet där jag mötte mamma och hennes klass (Lillänget 3b). De skulle hjälpa Fru Askberg att juldona. Det var riktigt roligt att se dem putsa dörrarna, kamma mattfransarna och krypa under elementet för att dammtorka det. Det mesta såg jag visserligen genom kameralinsen. Mamma blev så glad att jag kunde föreviga deras besök där. Jag tror de flesta tyckte att det var riktigt intressant. Jag lärde mig en del också...

Sen gick jag med barnen (och fröken mamma) tillbaka till skolan. Genast var det två flickor som tog varsin av mina händer och började frågade mig en massa. Det är så härligt med barn, de törs verkligen vara impulsiva och nyfikna!
När mamma skickat hem barnen (efter en pratstund och lite godis) så hjälpte jag henne att stöka i köket, där hon haft elevens val tidigare. Sen var det dags för tandläkaren igen.
Det gick bra, gjorde lite ont när hon satte dit någon metalgrunka runt tanden. Visserligen hatar jag sprutor, men jag bedövar hellre än att ligga och vänta på att det ska göra ont. När man väl känt efter så gör det inte ont längre trots att det låter riktigt mycket.
Därefter mötte jag min bror på Skattkistan där jag köpte mig en mössa och små gravljus till Skuttunges grav. När vi kom hem byggde jag och Petter en liten snölykta och satte in ett ljus där. Såg riktigt mysigt ut.
Sen på kvällen fick jag prova husets nyförvärv. Ett bubbelbad, nog blev det bubbelbad alltid. Har aldrig badat med så mycket skum tidigare. Riktigt som i alla tecknade serier! Hur mycket som helst, ganska kompakt också.
Badkaret var helt underbart! En riktig höjdare är värmeslingorna som håller vattnet varmt så länge man bubblar...

På torsdagen följde jag med pappa till stan för att hjälpa honom att inhandla lite julklappar. Det tog sin lilla tid kan jag lova. Trots att det inte finns så överdrivet många affärer i Sollefteå så räcker det till.... Det var inte speciellt mycket som hade förändrats och jag träffade knappt några bekanta. Skulle tro att det var fel tid på dygnet.

När jag kom hem hade jag en hel del att stå i, min stickning var tvungen att bli klar. Jag hade hittat ett garn som såg ut att vara tillräckligt likt. Men ack vad jag misstog mig, upptäckte jag när jag blev klar. Tyvärr är färgskillnaden ganska tydligt, men det var för sent att göra någonting åt. Mina tappra försök med klorin ville inte lyckas heller.

Lovikavantarna jag hjälpt mamma att brodera på skulle också vara klara. Det blev även en tur på stan, skulle hjälpa mamma att hitta en julklapp. Till en mycket svår person dessutom, men till sist hittade vi något som blev bra!

Sen hade jag lovat mamma att hjälpa henne göra julkort till sin barn. Hon hade skrivit ut bilderna från museumbesöket. Sen blev det fina kort med hederligt lim, sax och penna. Hon gjorde till och med om några av korten för att få de så bra som möjligt, det tog flera timmar att få det klart. Och hon säger att jag är för ambitiös ibland.... Jag undrar jag.
Igår fick jag låna ena bilen (den största) och åkte iväg till Kramfors för att träffa Gustav som anlänt på morgonen och satt i Linneas (hans storasyster) lägenhet. Han hade sluppit förseningar och bök och lyckats sova några timmar.
Han kom och mötte mig så gick vi tillsammans in på skolan och hemsökte våra gamla lärare. Av någon anledning verkade de glada av att se oss (kanske för att de inte undervisar oss längre?). Det var roligt att se dem igen, även om några blivit utbytta. Men skolan är inte den samma utan min årskurs (och gärna den ett år äldre, Gustavs), man känner nästan inte igen några alls. Skulle väl vara de nuvarande mediatreorna då...
Man kan nästan sakna skolan ibland, trots att det var en hel del negativt så hade man ändå massa vänner omkring sig varje dag. Vi har haft en hel del kul ihop.
Sen vid tolvtiden träffade vi Putte för att äta något de verkligen inte har i Trollhättan. Zylos. Jag vet inte vad de gör med maten där, men deras rullar och pizzamackor är speciella. Sen strosa vi runt lite grann på stan tillsammans.
När Gustavs mamma handlat klart for vi och hämtade henne och kassarna med bilen. Därefter gjorde vi ett tappert försök att parkera på Dollarstore, men trots att de har en ganska stor parkering så var det långt i från det lättaste. Det slutade med att Lena (Gustavs mamma) klev ur bilen och gick in dit själv. Vi andra (jag, Gustav och Elma (Gustavs lillasyster). Putte hade gått hem vi det laget.) åkte tillbaka till Linneas lägenhet och började bära ut grejer till bilen. Det blev ganska fullt. Tur att jag hade den stora bilen!

När Lena kom tillbaka begav vi oss mot Lugnvik. Det blev ett mycket trevligt återseende. Missan (deras katt) hade blivit jätte stor sen i somras och var inte fullt så busig som då. Han var inte riktigt lika pigg som Tux är på att hälsa, jag tror inte han minns oss sen i somras.
Hos Gustav tog vi det bara lugnt. Varken han eller jag hade sovit speciellt många timmar. Gustav var långt i från den piggaste. Han somnade framför tv:n och märkte inte ens när Missan gav honom en puss på näsan. Jag fick också mig en puss av kissen.
Sen var han jätte söt och hoppade ner i en låda och kura ihop sig. Man kunde bära omkring på lådan utan att han klev ur den. Han är nog lite som deras förra katt, för snäll för sitt eget bästa.

Idag åkte jag hem mitt på dagen. Dagens höjdpunkt var helt klart Ewwe och Nelly som uppenbarade sig ett tag efter att jag kommit hem. (Jag hann slå in lite julklapp och gömma andra.) Bland det första Nelly gjorde var att kräkas lite på min arm. Strax efter att Ewwe talat om för henne att hon skulle bli min bästa vän. Vad kan det betyda?


Annars var hon en lugn och snäll liten flicka, otroligt söt fram till att vi skulle fika. Då var stackarn övertrött så Ewwe fick bära omkring på henne tills hon somna. Vilket hon inte ville göra i första taget. Envis, men inte värre än mamman sin...
Rasmus (kusin till Ewwe) och Niklas (Ewwes lillebror) följde också med, det var kul att träffa dem med. Fast inte lika roligt som Ewwe och Nelly....
Annars har jag inte alls gjort mycket idag. Tänt ett nytt ljus nere hos Skuttunge och haft Tux ute en riktigt lång stund. Han verkade tycka att det var jätte roligt.
Sen lagade pappa en jätte god middag med min favorit förrätt (majsgrejs) och favorit efterrätt (pana cota). Sen hjälpte jag mamma att baka saffransbullar och såg Svensson Svensson med mor och Syster. Ett två timmars bubbelbad har jag också hunnit med. Sa jag att vattnet aldrig kallnar?

Nu är klockan mycket och imorgon har jag lite saker inplanerat. (Ska få hjälp och idéer till sy/kokboken, träffa Ewwe med familj och Marielle från mp05.)

Inga kommentarer: