onsdag, december 10, 2008

Överby avklarat

Det verkar inte bättre än att salvan hjälper. Gustav säger att det ser bättre ut och det kliar inte så mycket, men jag ska väl inte uttala mig riktigt än.
Innan turen till Överby blev av hann jag både med ett inte speciellt givande besök hos arbetsförmedlingen. Jag måste maila min handläggare om att jag reser bort, fast att jag redan meddelat dem det och fast att hon jag sist pratade med sa att det var lugnt. Åh, vad de ska krångla till det hela tiden.
Jag lämnade i alla fall in den där lappen och fick lite hjälp att fylla i den, dock fick jag ingen ny. Som sagt, det behöver mailas.

Sen gick jag till polisen, berättade om cykeln jag hittat, men det var ingen som anmält den som saknad Min kära ägodel hade inte heller hittat dit. Men jag fortsätter hålla tummarna.
Sen träffade jag Gustav på videoaffären, han hade med sig Jim, som ville följa med till Överby. Vi satte oss på bussen, det tog längre tid än vanligt att komma det. Det kan vi skylla på den alltid lika oslagbara ursäkten att komma för sent i denhär staden, broöppning.
Till en början gick vi tillsammans och tittade på en hel del saker och peka lite. Sen skilldes jag från pojkarna. Jag visste ungefär vad jag skulle köpa åt honom, men jag känner mig inte riktigt nöjd. Fast sist var jag ju jätte nöjd, med boxsäcken, det blev han inte alls så glad som jag trott för. Men jag ska inte sticka under stolen att han använder den nästan dagligen.
När hemlighetsmakeriet var avklarat gick vi tillsammans och jag köpte ytterligare två julklappar.
Vi tog också och unnade oss en korv i baugett, French hotdog, hotdag eller fransk. Kärt barn har många namn vilket jag fått erfara under mina somrar på Statoil.
Nu är jag så gott som klar, två till att köpa och en att göra.
Men jag har fler att slå in nu, skabli roligt.
Dessvärre har jag fått för mig att försöka komma på rim till klapparna. Den älskade rimomaten som jag brukade använda är spårlöst försvunnen. Jag har dock hittat en annan att ersätta den med, men den är långt i från lika bra. Att försöka hitta redan gjorde rim är helt hopplöst. Det finns alldeles för många dåliga rim som ligger och döljer de bra....
Dåliga rim enligt mig är först de med helt löjliga rimord eller sådana som helt avslöjar vad paketet innehåller. Rim ska vara en ledtråd som man nätt och jämnt kan lista ut.
Vi får se hur det går med rimmandet. Har spånat lite idag, var verkligen inte på rimhumör så.

Inga kommentarer: