söndag, december 14, 2008

Lilla Julafton

Nu lider denna dagen mot sitt slut och så gör min och Gustavs lilla julafton. Jag sitter nu och känner mig nöjd över en trevlig och jätte mysig dag.
Vi har ätit vårt minijulbord bestående av potatis, min lillebrors god köttbullar, feakad prinskorv (grillkorv delad på mitten och uppklippt i ändarna), saffranskaka, tunnbröd, leverpastej, julkyckling och julmust. Måste faktiskt erkänna att eldorados julmust faktiskt smakade helt okej, men inte som Zeunerts! (Ja, jag gör reklam om mitt lokala bryggeri.)

Vi såg på Musse jul i Ankeborg efter middagen. Den var väl helt okej, men det kändes konstigt med animerad Musse, Kalle och kompani De ska faktiskt vara tecknade!
Under filmens gång fikade vi, njöt av årets första glögg och öppnade julklappar. Gustav fick sin efterlängtade lödpenna och en brännpenna. Jag fick något som jag velat ha jätte länge, ett halsband! De hade dessutom matchande örhängen, en femarmad blomma, jätte sött! Med svart band och i matt silver. Nu struntar jag i ringormen och har mitt halsband på mig. Det kliar inte längre så..
Men inte nog med det jag fick också munskölj (något som jag och Gustav haft lite diskussioner om) och två garnnystan. Mörklila och ännu mörkare lila och ganska tjock. Nu ska jag bara komma på något mysigt att göra av dem! 200 gram har jag i alla fall.
Tux fick också ett litet paket att öppna. Men jag tror han uppskattade omslagspappret bättre än innehållet. Det verkade inte som om majsringen var lika god i alla fall...

Efter filmen invigde vi Gustavs brännpenna. Först provade vi lite på baksidan av en trästjärna Gustav gjort på slöjden. Sen gav vi oss på en av våra skärbrädor. Vi måste faktiskt säga att vi blev nöjda med resultatet. Verkligen inte illa som första försök!

Inga kommentarer: