torsdag, december 11, 2008

En hel del gjort

Idag har det hunnits med en hel del, trots att den var lite seg startad. Gustavs klocka ringde vid sju och han klev efter ett tag upp. Jag erbjöd mig att också kliva upp och äta frukost med honom. Han tyckte jag skulle somna om, jag kunde inte blunda för att det var varmt och skönt under täcket. Eller blunda var just vad jag kunde.
Jag vaknade inte förrän Gustav kom hem igen! Det var skönt att sova ut i alla fall. När jag klivit upp och Gustav kommit tillbaka från tvättstugan åt Gustav lunch och jag frukost.
Vilket behövdes för vår kära lilla kanin har gått tillbaka till en gammal ovana och hade kissat ner min filt. På tal om odågan så har han varit allt annat än snäll idag! Han lyckades kissa i sängen, en gång till! Sen var han in i klädkammaren och lättade lite på trycket i kväll med. Ibland är han bra besvärlig.
Sen fick han något ryck och började julstäda. Vi hade tänkt att det skulle vara fint när vi kommer tillbaka efter en behövlig tur norrut.
När jag hade rivit ut allt ur Tux bur och skulle dammsuga upp lite höbös ur buren sög dammsugaren inte. Inte så konstigt det visade sig att påsen var full! Inte så konstigt så mycket vi har dammsugit sen vi fick Tux. Gustav har i flera veckor letat efter en dammsugarpåse som passar vår (hans) dammsugare, men utan framgång. Så där stod vi med skägget i brevlådan, eller skräpet på golvet.
Vi tog därför en paus från städandet, vi kunde inte gärna ge oss av efter en universalpåse då vi höll på tvätta.

Så jag fixade till julrimmen lite och skrev ut dem. Sen blev det klippa och klistra! Blev ganska snyggt. De flesta klappar har fått passande rim nu, några kvar. Vi får se om de överhuvudtaget får några rim.
Jag slog också in de julklappar vi beställt från nätet. Nu har vi riktigt många paket!
När tvätten var klar gav vi oss i väg till Netto. Första gången vi gått dit, brukar cykla annars, men ja...
Vi hittade den sista julklapp som vi spanat in i reklamen och köpte även lite gott tills på söndag. Vi ska fira jul då, jag och Gustav. Tux får kanske vara med på något hörn.
Men då vi inte kommer att fira jul tillsammans så äter vi lite julmat, ser någon julfilm, dricker glögg och allmänt myser en egen dag. Ska bli spännande att se vad han tycker om sin julklapp. Men kanske ännu mer spännande att se vad han har hittat åt mig!
Efter turen till Netto gick Gustav upp i lägenheten och slog alldeles själv in paketen som jag ska få medan jag fortsatte till Öb. Det var inte alls lika kul att gå själv, tur att det inte är så långt.
Överraskande nog hade de fortfarande inte fått in något mer garn, jag blir så less. Sjalen kommer aldrig bli klar! Tur att det inte var tänkt som en julklapp..
Däremot hittade jag en till julklapp till Gustav...

Mitt stickprojekt går bara bra! Jag har helt klart fattat hur man stickar flätor nu, behöver inte mönstret längre!
Jag har fäst de sista trådarna på mormors vantar (se bild) nu, så de ska slås in imorgon!

Inga kommentarer: