onsdag, december 31, 2008

Bondelan

Nu var det ett tag sedan jag var in här sist, men tillgång till internet har varit något av en lyx de senaste dagarna.
I måndags började dagen för snabbt för att jag skulle hinna sätta mig ner vid datorn. Mormor skulle åka hem med en buss som gick runt tio och resten av familjen skulle ner på stan bland annat för att leta skidor till brorsan (hans gamla var för korta och han fick ett presentkort på nya i julklapp). Jag hade först inte tänkt följa med eftersom min hals gjorde ont. Men eftersom jag inte gjort klart paketen som posten skulle få levera till Evabritta och kusin Matilda var jag tvungen att kliva upp i alla fall. Då kunde jag lika gärna följa med på stan, men då upptäckte jag ett riktigt allvarligt problem!
Jag hade inga byxor! De jag haft dagen innan var blöta eftersom jag tvättat dem under natten (en av fördelarna med att inte bo i lägenhet). De andra hade tvättas några dagar tidigare men de var spårlöst försvunna. Kom på att jag kunde be mamma att få låna ett par av henne, men då visade det sig att hon lagt mina byxor i strykkorgen..
Så det löste sig.

Mormor kom iväg med bussen och mina paket med posten. Petter tittade på massa skidor. Men värre var det för mig! Jag hade fått ett presentkort på snowboardskor, men jag inser att vi snowboardåkare är ett utdöende släkte!
Inte en enda sportaffär, inte ens i backen, sålde längre snowboardskor. De som hade kvar på lager var skor i båtstorlek eller för de som knappt har några fötter.
Sen hann jag knappt hem, och äta fick jag nästan göra i farten innan jag for i väg till jobbet. Arbetsdagen gick bra, men undantag att jag tvungen att sticka näsan utanför dörren fyra gånger. Det var en kallaste dagen (runt -15) sen jag kommit hem och det sista jag med min hesa hals ville var att gå ut i tre kvartsbyxorna och korta skjortan (Jackan jag tog på mig hjälpte föga.)
När klockan slog sex gav jag mig. Hemma åt jag snabbt, duschade i rekordfart och packade så fort jag kunde. Sedan jag Petter och jag oss av med Kramfors i sikte.
Det blev en tur på hemköp för att göra av med pengar på onyttigheter och sedan äta en andra middag på Zylos. Petter har aldrig ätit där tidigare, stackarn, så jag kände mig tvugnen att visa honom hur kebab ska smaka.
När vi satt i bilen såg jag någon som såg väldigt bekant ut. Det är bra det där med gångstilar för det var en av sakerna jag kände igen min gamla klasskompis Rickard på.
Efter att ha öppnat dörren och ropat på honom blev jag osäker eftersom han inte reagerade. Men innan jag hann yttra min oro hade Petter tryckt på tutten. Det reagerade han i alla fall på och tur nog hade inte mitt minne svikit mig.
Han blev också glad att träffa mig, mycket förvånad också. Vi pratade ett bra tag, Petter som satt kvar i bilen hann bli riktigt less. Det var väldigt kul att träffa honom se att han var sig lik och hade framtidsplaner inom ljud, vilket han är riktigt duktig på.


Sen bar det av ut till Nora och bondelanet ute i ladgården. Det var härligt att träffa hela "Gustavs grabbgäng" igen och det var ganska kul att spela också. Petter verkade också ha roligt fast att han inte kände någon mer än mig och Gustav.
När Bonden skulle göra nattrundan hos korna fick jag gosa med alla söta kalvar! De var väldigt söta och gosvänliga, speciellt 0767, min lilla favorit. Jag fick också se några kalvar som bara var något dygn gamla. Mamma ko tyckte inte om att vi tittade på kalven så tanken på att gå in i båset existerade inte.
Spelandet gick ganska bra, men runt sex på morgonen blev jag ganska less. Jag och tre till spelade warcraft och två av dem, ena min bror, envisades med dö och börja om med hjältarna. Dessutom hade jag fått ta över Gustavs hjälte då han blev utkastad av sitt eget nätverk. Så jag hade två hjältar på runt level sju och Hoppe hade en på ungefär tio. Dessutom hade min hals börjat göra sig påmind om att den var inte riktigt som den skulle. Inte ens en kopp varmt vatten ville hjälp. Så när Hasse vaknade fick han ta över min dator och jag kröp ner i sovsäcken bredvid Gustav och somnade ganska omgående.
När jag vaknade några timmar senare var halsen betydligt bättre. Efter mackor och pastasallad blev det lite mer spelande och kalvgos innan vi packade ihop och städade. Sen bar det av mot Hasses stugan (som egentligen är hans farmor och farfars) för mig, Gustav, Petter, Hasses och Davids del. Därute blev det lite mer spelande och grabbarna började koka upp vildmarksbadet innan bussen skulle föra min lillebror till hans jägarexamen kurs.
När vi kom tillbaka till stugan somnade jag i soffan och när jag vakande upp hade Bonden och Emil hittat till stugan. En liten stund senare blev det god middag och badande. Därefter väntade en skön säng.

Inga kommentarer: