tisdag, december 02, 2008

Julstämningen är räddad!

Jag tog mig i kragen och bestämde mig för att gå ner i källaren och hämta stearinljus och fixa till adventsstaken vi köpte idag. Ingenting hade kunnat ge mig mer fixarglädje än påsen som mötte mig där. Den hade blivit helt bortglömd, men i den fanns några av mina älskade "julklenoder"! Bland annat korsstygnstavlorna på bilden, dem har mormor sytt åt mig! Den stora med de två flickorna med paket brukade jag ligga och titta på innan jag somnade när jag var under tio år. Den brukar alltid sitta ovanför min säng. Vilken den fått göra i år med. De andra fyra gjorde jag en lite grupp av på motsatta väggen.
Men tavlorna var inte det enda jag hittade. Jag hittade min underbara ängla mobil, utan den kan det verkligen inte bli jul!
Det känns som en liten bit av julstämningen som brukar vara hemma har fått följa med mig hit och det känns jätte bra!
Jag hittade också adventsstaken som mamma skickat med och då den var så mycket finare och framför allt finns det med minnen i den (minnen av julfika och julafton) än den andra så var valet inte alls svårt. Funderar nästan på att gå och lämna tillbaka den andra imorgon. Den köpte jag bara för att det hör till. Men den vi har nu finns det känsla i, om man nu kan säga så?
Eftersom jag var på så julhumör tog jag och styckmördade apelsinen med nejlikor. Ursch, det lät inte bra. Det blev inte speciellt bra heller, ojämnt och dant. Men det luktar gott! Jag kan inte komma på någon högtid då lukterna är viktigare än vid julen!

Så nu har jag julat till det lite mer här hemma. Dammsuga och röja lite i Tux bur hanns också med. Just nu känner jag mig riktigt nöjd, blev så glad att hitta en bit av hemhemma i förrådet!
Snart är det dags att fara i väg på träning men fram till dess ska jag njuta av julstjärnans sken och utsikten över mina tavlor!

Inga kommentarer: