torsdag, december 04, 2008

Kortison och virkning

Ska denna salva bli min hals räddning?
Efter att ha mailat bilden till mamma ringde hon upp mig. Hon tyckte jag skulle kolla upp det och sa att jag kunde börja med att ringa sjukvårdsupplysningen i alla fall. Sagt och gjort. Efter en överraskande kort väntetid fick jag prata med en trevlig tjej. Jag fick beskriva ringen och hon frågade lite, sen rådde hon mig att smörja med kortison. Så det var bara att ge sig iväg till apoteket. Där tittade hon lite på det och frågade, likt Johanna, om jag blivit biten av någon fästing. Men det har jag inte mig veteligen blivit sen för massa somrar sedan under cykelsemestern på Åland.
Sen kunde jag gå därifrån med min salva. Till min lättnad var den inte alls särskilt dyr, 30 kr. Fast med tanke på att den inte är så stor så var det inte billigt heller. Men hur mycket kommer jag att behöva.
Sen ringde pappa också, han blev mer orolig än mamma efter att ha sett bilden. Han tyckte jag skulle söka doktor på en gång. Ändå är pappa den som har någon form av medicinsk utbildning.
Jag ska i alla fall prova denhär salvan i ungefär en vecka nu och om det inte blivit bättre söka läkare... Men om jag ska lyssna på pappa ska jag prova tills på måndag. Under tiden ska jag mäta och se om det blir större.. (Just nu är det 2 x 2,5 cm.)
Jag har fått höra från två håll att det kan vara något som kallas ringorm. (Fast mitt märke ser inte alls ut som på bilden, och det är det enda märke jag har!) Det låter verkligen inte trevligt, svampinfektion.. Ursch!
Smittar oftast från husdjur! Tänk om Tux! Fast han har inte haft något pälsavfall... Det står att det inte är farligt i alla fall och han har inte visat något tecken på att det kliar någonstans på honom.. Får vara lite extra upppmärksam på honom.

Resten av dagen har jag massproduktserat i kategorin virkning och sett två filmer. Happy Feet och Harry Potter och den flammande bägaren.
Gustav kom hem mitt i Harry Potter och upptäckte att han inte sett den, så efter middagen, lassange lagat av Gustav. Drog vi ner projektorduken sen blev Harry mycket större än min på min lilla skärm.
Åh, vad jag hade mycket att klaga på. När ska de göras en film som är bättre än boken? När ska de som gör filmen över huvudtaget bry sig om att läsa boken.
Visst, klart att de måste hoppa lite i handlingarna, men små detaljer behöver man inte klanta till. Varför inte ta replikerna direkt från boken? De funkar ju!
Nej, jag kommer nog aldrig att gilla Harry Potter filmerna lika mycket som böckerna...

2 kommentarer:

Anonym sa...

* Tassar in o lägger http://www.fass.se/LIF/home/index.jsp på bordet...
* Tassar ut igen

Anonym sa...

Om man får assocciera fritt och väldigt ologiskt, så ser det nästan ut som om någon/något sugit sig fast på dig.. Något i stil med blodigel eller så.. Men det är bara min sjuka hjärna som tänker så. :) Håller däremot med din far om att du borde kolla upp det så fort som möjligt..