onsdag, december 24, 2008

Julafton

Så var det jul igen, för 20:e gången i mitt liv.
Men för första gången gick det rätt lätt somna kvällen innan, läste en bok (!) tills ögonen drog i hop sig. Det var ett bra tag sen jag försökte ge mig på någon bok nu, vilket egentligen är lite konstigt eftersom jag tidigare slukat böcker med hull och hår. Minns under högstadiet då jag gömde mina böcker i engelska boken när vi skulle läsa ur den. Det kanske inte är så konstigt att jag är betydligt bättre på svenska än engelska ändå...

Jag vaknade ganska tidigt, men vill inte vara den som först klev upp. Fast Tux verkade tycka annorlunda. Men jag låg envist kvar till min syster tittade in och sa god jul! Sen var det bara att ta med sig Tux till toaletten. Jag har kommit på att han inte kissar i sin bur (ja, det var inte svårt att inse). Vilket innebär att han är ganska kissnödig på morgonen, och den tid det tar för mig att göra mig i ordning är ungefär den samma för att Tux ska kissa och bli less på att vara där inne.
Så min julafton började med att torka kiss.
Men därefter har den varit mycket trevligare... Som vanligt var det morgonfika i mamma och pappas sovrum, vi såg på tv och kollade julstrumporna. Jag hade fått en påse julskum, tialott och tidningen Frida. Min lillasyster hade fått tidningen Glamor så vi tog och bytta. Alla nöjda och belåtna, Tux var glad över sitt godis med!
Därefter följde den traditionella julfrukosten med gröt, mackor, julmust och saffranskaka. Den blev inte riktigt som den skulle. Vägrade att stelna, men smaken är det inget fel på.
Jag lyckades dessutom få en av de x antal mandlar som fanns i gröten. Så det blev till att ringa nödrimsakuten för att få svälja den. Efter frukosten fick vi, också enligt traditionerna ta ett paket från granen. Mamma valde det från mig och Gustav med massagekudden. Ett ganska roligt paket som har ställt till det lite. Jag hade slagit in den med batterier i (den börjar vibrera så fort man trycker tillräckligt hårt på den), när Gustav åkte hem tänkte han sig inte för och ställde sin andra väska på min paketväska. Så batteriet var helt slut, så jag fick köpa nya, öppna paket och byta för att sen slå in det igen. Och igår när vi lastade in alla paket hamnade det för mycket paket på kudden så vi blev tvugna att flytta om högen och då gick ett annat paket sönder så vi fick slå om...
Jag valde det första paketet med mitt namn, det blev ett från Ewwe. I det var ett fint vitt durkslag. Dessutom fick jag tillbaka mitt virkade överkast av mormor. Det är helt otroligt, hur många timmars arbete och så snyggt det är. Hon har nu virkat på det så att ska passa till Gustavs och min säng. Ska bli skönt att slippa krångla med två stycken varje dag. Bara inte Tux hälsar det välkommen som han gjort med de andra. Vet inte hur många vi tvättat dem nu..

Efter frukost och paket tog jag och Petter en tur med hans skoter. Ett tappert försök att få tiden att gå lite fortare.. Vi åkte bort till en skoterstuga på en myr och när vi var där ringde Petters kompis Jonte och ville åka en tur med oss. Så vi mötte upp honom och åkte sedan till Statoil för att han behövde tanken. Därefter åkte vi upp på Hullsta Klinten, ett berg med fantastisk utsikt. Sen bar det av hem igen.
Jag har nyss tänt ett ljus nere hos Skuttunge och ska snart börja fina till mig lite.
Dessutom har jag lite att fixa med några klappar också!

Jag skulle nästan kunna skriva vad som kommer att hände resten av dagen. Vi har vårat mönster vi följer år efter år.
Efter Kalle och massa julgodis kommer jag försöka att få se Kan du vissla Johanna då jag tycker att den är så söt och fin. Samtidigt kommer julmaten fram inne i köket. Ungefär vid fem kommer vi börja äta inne i matsalen. När vi yngre har ätit upp kommer de äldre hålla på i ungefär en halv timme till och sen är det dags för julklappsöppningen... Under tiden kommer alla god jul sms fortsätta att rulla in, som de gjort hela dagen. Har fått från flera nummer jag inte ens har. Men det kan bero på att jag bytt telefon två gånger det här året...

God Jul på er alla!
(Och för er som inte firara jul hoppas ni också får en trevlig dag!)

1 kommentar:

Anonym sa...

Ho how! GOD JUL SYRRAN. Thank you cäldigt mycket för juklapparna! :D TREVLIGT! God natt nu då ;)