fredag, december 12, 2008

Äppelkaka och glassplitter

Nu åker jag snart hem! Bara helgen kvar, sen bär det av! Vilket innebär att jag borde göra ett ryck och städa det vi inte hann/orkade igår. Tror inte Gustav skulle ha något emot att komma hem när allt redan är klart. För tillfället är han på skolan, det är ju snart dags för tentor igen...
Just nu sitter och väntar på att en ljuvlig doft av nybakad äppelkaka ska sprida sig i lägenheten. Fick något ryck när jag letade frukost som till sist blev två ägg. Jag såg då hur många ägg vi hade kvar, visserligen håller de sig nog över julen. Men värre var det med äpplena, de är inte en sort som är så jätte god att råäta och Tux skulle få så ont i magen om han satte i sig alla. Så det fick bli en äppelkaka. Inte så juligt kanske, men man kan ju inte snöa in sig helt.
Fast här nere är det ingen risk att bli insnöad, visserligen, till min stora förvåning, ligger det som föll härom dagen kvar och lite mer är på väg. Helt otroligt!

Nu tänkte jag fortsätta med min stickning tills jag får lust att städa. Eller snarare tills jag tvingar mig själv. Jag har ju klantat ganska rejält så jag borde göra någon nytta för att kompensera. Jag lyckades slå sönder glasskålen som jag har (eller ja, hade) mina nålar i!
Jag plockade upp de stora bitarna och såg till att Tux inte var i närheten när jag gick och slängde dem. Sen började det kluriga, att plocka upp nålarna innan jag kunde dammsuga upp småsplittert..
För att hålla Tux i schack lät jag honom hoppa omkring i soffan, vilket han tycker är jätte roligt. Han är annars så nyfiken av sig, så sitter man på golvet så är han också där.
(Ni ska se när jag slår in paket! Det är jätte roligt!)
Efter att ha gjort illa mig en gång kom jag på att nålar är magnetiska Det var nog min bästa idé idag. Så nu har dammsugaren gjort sitt och det ska var säkert att gå där igen.
Var extra noga så att inte Tux får något i tassarna.

Inga kommentarer: