måndag, november 24, 2008

Rent och fint

Så, nu bor jag i ordning och reda igen om man blundar för det eviga kaoset på mitt skrivbord. Men det hör till!
Gustav blev väldigt glad när han kom hem och upptäckte att jag städat överallt! Det var mer än han hade förväntat sig. Men det är lika bra att göra det ordentligt om man liks ska hålla på. Jag skurade till och med golvet i köket två gånger och dammsög det tre! Men det blir så när man har en liten kanin som tycker om att ta med sin mat ut ur buren och sätta sig på golvet och slabba ner i stället. Ja visst, vem tycker inte att det är trevligt att äta ute..
Nyss har åt vi middag, lagad av mig. För ovanlighetens skull åt vi middag i normal middagstid. Jag har försökt mig på brorsan specialité, tortolinigrattäng. Till efterrätt blir det ytterligare något som min bror brukar, åtminstonde brukade, göra ganska ofta, tuppakaka. Jag har smaksatt den med blåbärssylt och jordgubbar!
Efter middagen hade jag tänkt bara ta det lugnt, virka några rutor till evighetsgörat med överkastet.. Vi ska ta och planera inköp och göra en ny matlista för veckan också. Jag minns vad jobbigt jag tyckte det var när mamma införde det hemma. Men nu förstår jag hur bra hon tyckte att den var. Fast när jag bodde hemma var man ju inte ytterst ansvarig för att man skulle få lagad mat heller. Det är lätt att vara efterklok..
Eftersom det blev ett så kort inlägg kan jag bjuda på receptet på tuppkaka (mest för att jag alltid tappar bort det)

Tuppakaka
75 g margarin
2 ägg
3 dl socker
2,5 dl mjöl
Ev. Valfria bär / frukt

Smält smöret i en kastrull. Rör ner de övriga indrigenserna (utom bären). Häll smeten i en smord och mjölad form. Tryck ner bären i smeten och grädda på 200 grader i ca 20-25 minuter.

Det blir en god, lätt- och snabbakad kaka som är lätt att variera. Kakan blir lite som seg och jätte god. Obs! Inget för den som envisas med att banta!

Inga kommentarer: