lördag, november 29, 2008

Avslutning på Ljudkursen

Igår var det då dags för spelningen, att agera "på riktigt". Det gick helt okej. Det lät i alla fall bra.
Dagen började rätt tidigt, vid tre och vi kom inte hem förrän elva! Det första bandet kom runt halv fem så fram tills dess kopplade vi alla mickar och ställde upp dem på rätt plats. Sammanlagt hade vi en så där 16 olika mickar och ljudkällor. Trummorna hade hela sju mickar för sig själv! Det ni! Det var rätt skoj, eller ja det skojigaste var det nog. Jag förstod i alla fall varför vi gjorde vad. Där efter åt vi lite pastasallad, min sallad var ännu tråkigare denna dagen än dagen innan. Nu bestod den enbart av pasta, sallad och lite design Spännande värre! Ingen ost, majs, gurka eller äpple! (Ja, äpplen går att tillsätta till allt!)
Därefter var det dags för den första soundchecken. Vi delade in oss i tre grupper om två och två (en av tjejerna var inte med denna gång) sedan turades vi om att soundchecka de tre banden.
Den biten hängde jag inte riktigt med på. Eller jo, jag förstod vilka rattar som gjorde vad, men att ställa in så pa (public någonting. Högtalarna som är riktade mot publiken) låter bra överlät jag. Men att ställa in ljudet på monitorerna var inte alls några problem, det är ju bara högre eller lägre som gäller där! Lagom kompilerat
Själva spelningarna gick också bra. Vi fick pyssla lite med ljussättningen men det blev inte direkt några häftiga ljusshower...
Bandet jag gillade bäst var det som skulle spela sist P5 Records, men då skulle jag sitta i kassan. Väldigt roligt, efter att ha suttit där typ en och en halv låt gick jag in i lokalen och sakta men säkert kom jag allt längre fram. Det är inget jag tänker ha dåligt samvete för. För det första kom det endast sju stycken som betalade in sig och de kom i början. Jag menar, ingen kommer mitt under sista framträdandet och betalar in sig..
Kan inte varit särskilt roligt för de tre banden som spelade med en så liten publik... Fast alla lyssnade på alla.
Det första "bandet" var två tjejer med varsin akustisk gitarr som sjöng och spelade lite lugna låtar. Väldigt duktiga båda två. Här skötte min grupp ljussättningen.
Sen var det ett punkband Beat up Betty, det var dem som jag och en till mixade ljudet åt. (Se bild) Därefter P5 Records, som blev mina favoriter. De hade tänkvärda texter med budskap och massa roliga instrument.
Det var nästan en tjejkväll, alla i banden var tjejer och alla i publiken var tjejer och vi "ljudtekniker" var också tjejer. De enda killarna var de två vakterna, som hade väldigt lite att göra och två stycken som verkade ha något överhängande ansvar för lokalerna.

Efter spelningarna var klar och banden packat ihop sig hade vi en hel del kabel att rulla ihop.
Nu var vi alla väldigt hungriga och Eia som hade hand om kursen var väldigt förtjust i max, så varför inte!
Nästan alla (utom två) gick dit och hade en trevlig och välförtjänt matstund. Det enda vi ätit sedan tre var pastasalladen. Det visade sig att flera stycken var vegetarianer, förklarar kanske varför det inte fanns någon skinka eller kött till pastasalladen...
Sammanfattat var det en lärorik kurs med mycket dötid. Men då jag inte kunde nästan något så har jag lärt mig jätte mycket. Jag träffade dessutom några tjejer som jag kan tänka mig att träffa igen om tillfälle ges.

Inga kommentarer: