tisdag, november 04, 2008

Magnus Wernblom nr 9

För 35 år sedan, närmare bestämt den 3 februari 1973 föddes en pojke vid namn Mangnus Wernblom. Han växte upp i Kramfors och lärde sig hantera puck och klubb i Kramfors Alliansen.

Men senare kom han att flytta till Örnsköldsvik och påbörja en häpnadsväckande karriär där.
Med sina 276 mål är han den spelare som gjort överlägset flest mål under Modo Hockeys fana.
Han är också den spelare som avverkat flest matcher i Modo, hela 723 stycken. Det är inte för inte han gått under namnet Mr. Modo.
Målfarligheten är inte det enda som han gjort sig känd för, hans temperament går inte av för hackor. 1268 utvisningsminuter talar sitt tydliga språk. Det är inte för inte han åkte in på isen till tnt med Ac/Dc...
Men det är kanske inte så konstigt när hans "favorit" plats på plan var just framför motståndarens mål. Han var också en spelare som fick ta många smällar. Han är även höga assist poäng vilket talar om vilken stor spelare han verkligen var.
Olyckligtvis fick han aldrig uppleva något smguld, han om någon hade förtjänat det. Eftersom han hjälpte Skelefteå Aik tillbaka till elitserien just det året. Vilket också medför att han enda sesång har spelat mot modo. Men han fick i alla fall uppleva 4 smfinaler och då 4 silver...

Givetvis känns det tungt att vara Modoit en dag som denna. Gårdagens seger och därmed toppplacering i tabellen är en klentröst. Men trots allt finns alla minnen och sköna bilder kvar! Jag kan till exempel skryta med att jag faktiskt var på matchen då han (för första gången) slog målrekordet i Arenan.
Vi Modoiter kommer aldrig glömma Werner med hjälmen högt upp huvudet likt en krona av guld!


Bara för att jag älskar hans attityd!

Inga kommentarer: