fredag, november 21, 2008

Göteborg

Gårdagen i Göteborg var riktigt lyckad. Vi var dessutom riktigt duktiga på att hitta. Vi hade trott att vi skulle virra runt som bortkomna bönder innan vi hittade själv centrum med affärer. Men efter en felkörning som blev en rättkörning hamnade vi i ett parkeringshus alldeles vid Nordstan (jättelik byggnad med en halv miljon affärer). Vi gick runt där inne ett bra tag. En hel del vilse hann vi också gå. Stackars Gustav var riktigt förvirrad ett tag!
Mitt första inköp blev ett lipsyl, för det hade jag givetvis glömt hemma. Det var nästan jobbigt att köpa det, för då ville hon erbjuda mig ett speciellt jul-läppbalsam och sen skulle jag få bli medlem i någon klubb helt kostnadsfritt. Hon var nästan värre än en telefonförsäljare.. Till sist kunde jag smörja in min öken till läppar.
Det som verkligen satte guldkant på dagen var kusin Johanna! Det visade sig att hon jobbade på Nordstan så hon kom och var med oss en stund på sin lunch! Det var länge sedan jag träffade henne, vilket är väldigt dumt. Jag bor mindre än en timme från Göteborg, fast hon har ju haft massa utbildning inom jobbet. Det blir nog, förhoppningsvis, bättre till våren. Kommer jag dessutom in på högskolan så minskar ju avståndet ännu mer..

Det blev inte så jätte mycket shopping, men några julklappar blev det ändå.
Mammas julklapp, Ewwes födelsedagspresent och julklapp samt en till Tux. Det var riktigt skönt att jag hittade något till Ewwe, har funderat väldigt länge på vad hon ska få. Det känns som om hon har fått alla "standard-presenter" av mig redan, hon har fått smycken, böcker, broderier, glas ect ect... Men inte så konstigt, har ju känt henne väldigt väldigt länge. Man skulle nog kunna säga att hon är min första kompis som jag fortfarande har väldigt bra kontakt med. Ska bli roligt att få träffa henne igen och att få träffa lilla dottern Nelly!

Vi åt en väldigt god taco/pizza-buffé på ett ställe där och när vi var mätta och belåtna åkte vi vidare. Biltema stod på tur. Jag som hade ont i fötterna och inte speciellt stort intresse av den affären var pinsam nog att sätta mig i Gustavs vagn. Men efter ett tag blev det så mycket saker i den så jag fick kliva ur. Massa cykeltillbehör och krympslang och kabelränna. Så nu ska det Tux säkras!
Det blev också Ikea en sväng. Jag hittade jätte små, jätte söta kulor som jag ska pynta paketen med! Jag har ju sån tur att jag får slå in alla paketen eftersom Gustav inte tycker det är roligt.

På kvällen hände det något helt fantastiskt som fick mig att avbryta paketinslagningen. Det snöade! Jag trodde inte det kunde det här nere! Jag tog på Tux selen, han måste ju veta vad snö är när han ska norrut, sen gick vi ut. Tux såg väldigt förvirrad ut, någonting vitt och blött ramlade ner från himlen....
Dessvärre blev det inget långvarigt snöande. Jag menar så mycket som det regnat här nere kan det inte finnas mycket vatten kvar där uppe. Så vi gick in ganska fort, Tux blev blöt och jag uttråkad och kall.

Men trots julhandlandet och snön kan jag inte känna någon riktig julkänsla/glädje än. Men det kommer nog i december någon gång. Om inte annat då jag kommit hem!

Inga kommentarer: