fredag, november 14, 2008

Ännu mer förberedelser

Puh, vilken dag! Hade väldigt ont i halsen när jag vaknade (blev väckt) och vågade inte prova rösten direkt. Men efter att ha legat kvar en stund, medan frukosten flög fram på bordet, klev jag upp och in i hygienrummet. Efter att ha blivit av med lite mysigt slem och druckit lite vatten fungerade talet igen, fast att det värkte i halsen.
Sen lyckades jag övertala Gustav att fara iväg till skolan och bli borta många timmar. Ganska misstänksamt, ja visst. Men vad gör det...
Kort efter att han begett sig gav jag mig av till närmaste mataffär, olyckligtvis Lidhl men vad gör man då man är småsjuk och inte orkar att ta sig längre bort.
Men det tog sin lilla tid att hitta allt jag skulle ha, jag är inte direkt stamkund där. Ja, nu är jag fördomsfull, men så är det. Willys har större sortiment också.
Jag lyckades dock komplettera allt jag behövde för mitt bakande...
När jag kom hem igen var det bara att sätta igång, ingen tid att spilla. Jag måste ha sett ut som en åtta armad bläckfisk när jag rörde i kastrullen samtidigt som jag smälte smör i micron och vispade smet...
Dessvärre hann jag inte dölja kaoset innan Gustav kom tillbaka. Min idé var att jag skulle hinna diska undan, torka och gömma alla byttor samt ta ner bakverken i förrådet. Men med armarna full av kakor möter jag honom i hallen. Jag skrek till och med till, så chockad och "rädd" blev jag.
Jag får trösta mig med att han faktiskt inte vet vad jag har bakat! Det var långt i från enbart enkla saker jag försökte mig på. Krämbullar, chokladbollar, wienerbröd, maräng, kokostoppar och toscakaka. Marängen blev totalt misslyckad, för göra marängswich med den. Toscakakan hann inte bli klar innan han kom hem så den vet han om. Nu hoppas jag bara att han inte får för sig att läsa här, men det tror jag då inte...
Hur som helst så skulle jag inte haft något emot en ugn till, fler plåtar och massa mer bunkar. Men, men man kan ju inte få allt, eller hur?

Gårdagen gick bara bra, men förbättrade inte alls min hälsa. Jag trodde mig vara säker på vad jag skulle ge honom. Men jag vill jämnföra vad de olika affärerna hade. Efter att ha flängt runt hela halva Överby så bytt jag spår. Eller på sätt och vis, det är samma syfte med mina två idéer, men den senare skulle han nog bli gladare för. Nackdelen var att den var betydligt dyrare, men man fyller väl bara 20 en gång i livet, får jag hoppas. Eller ska man tro mamma fyller man 20 lite då och då...
Hur som slutade det med ett medlemskap på Stadium, många kronor fattigare och en lustig sak på pakethållaren... Säger inte mer än så förrän måndag, the big day.
Gustav som hunnit komma hem efter skolan gick med att hålla sig i lägenheten och inte titta ut genom fönstret förrän jag kommit in genom ytterdörren.
Det är skönt att man kan lita på honom. Jag är nästan 100 på att han inte tittade ut genom fönstret, nyfikenheten sa en hel del.

Nu har jag i alla fall gömt nyckeln ner till förrådet som förvandlats till min hemlighetskammare!(Man kan aldrig vara nog säker, han kan gå ner av misstag..)
Jag tror och hoppas att jag kan ge Gustav en jätte bra födelsedag!
Imorgon vet jag inte riktigt hur dagen kommer att se ut. Det är ju fotbollskupp borta i Vännersborg och jag är uttagen till u-laget, fast frågan är hur smart det är att spela när man är små sjuk. Jag sms med Lindberg (tränaren) imorse och förberedde honom. Vi skulle höras av i kväll för att se.. Jag vet inte vad jag ska göra, lite jobbigt att inte mamma är här och bestämmer åt mig. Jaja, kvällen är inte slut än så jag har några timmar till att bestämma mig på.
Visserligen blev jag ansträng av promenaden till Lidhl och har svettas som en gris hela dagen. Fast det kan ju beror på ungen har gått varm och jag bara befunnit mig någon meter i från den. Hur jag än gör så kommer Hasse under eftermiddagen, vilket gör att vi måste städa lägenheten en del... Gustav är på kabellämning hos en klasskompis så jag får ta och börja på utan honom.


Igår blev vantarna klar, ska ta "tova" dem lite, fast om jag inte minns helt fel går det inte med akrylgarn. Det återstår att se. Jag har börjat på ett par tubsockar i stället. Lite finurligt är det, men jag kommer nog in i "rätt tänk" snart.
Harry Potter tog också slut igår. Vilket känns konstigt tomt. Kanske ska göra som Emmamma sa och lyssna på dem på engelska. Min engelska är ju inte, som Gustav påminner mig om, den bästa. Eller så tar jag Gustavs förslag och lyssnar på Sagan om Ringen-böckerna. Ljudböcker är så bekvämt. Det finns böcker som verkar bra som man skulle vilja läsa, men som känns jätte dryg att läsa. Men lyssna går bra. Dessutom kan man får något annat gjort samtidigt, som 2 par vantar och en "plump"!

Inga kommentarer: