måndag, november 03, 2008

Onixdag

Jag hade trots allt lite tur. Gick ner tio i tre och satte mig för att vänta på personen som skulle ha tvättstugan efter mig. Efter som det fortfarande rinner norrländskt blod i mina ådror tog jag inte med mig någon jacka. Men tre minuter i tre insåg jag mitt misstag, det var dessutom för sent att springa och hämta en jacka. Jag fick inte riskera att missa min chans till att återfå tvätten!
Men jag hade tur, personen, en tjej svensktalande (till min stora glädje) kom ganska punktligt och hade full förståelse för mitt misstag. Jag rafsade snabbt ihop allting och tackade så mycket.
Tur att det inte var så mycket i de sista maskinerna. Den tvätten hänger nu på tork ovanför badkaret. Resten hade hunnit torka. Annat saknades ju bara...
Medan jag väntade på att klockan skulle bli återfå-din-tvätt hann jag städa Tux bur och lite grann i köket. Tux har för övrigt varit riktigt jobbig idag. På morgonsidan hade han ett av sina ryck, då han springer omkring i hela lägenheten som om någon satt fast en raket på hans rygg. Visserligen är han ganska söt då, men mattorna hamnar alltid i oordning. Jag och Gustav har kommit fram till att han nog tycker att det är roligt att glida på dem. Sen var han upp i sängen några gånger och tvinga min ömma kropp att resa sig för att lyfta ner honom.
Han passade också på att smita in i klädkammaren och kissa på min väska (lyckligtvis hann jag få den tvättad). Men det som ändå fick droppen att rinna över var när han åt av min ljudkabel! Då blev han instängd i köket där han inte kan ställa till med så mycket.
Visserligen lyckades jag laga även denna kabel, var inte särskilt svårt. Men det är fortfarande onödigt. När han till sist fick komma ut därifrån gick han och kissade i hallen. Ibland vet jag inte vad jag ska ta mig till med honom. Tur för han att han är så söt.
Gustav kom hem vid fyra tiden efter föreläsning och labb. De ska nu läsa en tio veckors kurs på ungefär hälften av den tiden. Ibland tycker jag så synd om honom när han sitter med sin lapptopp och tvingar sig att läsa hur mycket som helst. Jag har försökt erbjuda mig att läsa högt för honom, men han förstår inte min engelska då..
Det finns inte så mycket jag kan göra för att hjälpa honom förutom att lyssna på Harry Potter i hörlurar.
På tal om Harry Potter kan jag ibland önska att jag också skulle få bo på Hogwarts. Jag har en känsla av att jag skulle ha tillhört Rawenclaw då, eller det är väl vad jag hoppas. Skulle jag få vara en karaktär hade nog valt Ginny, hon är lagom cool. Fast Hermione hade inte varit helt fel det heller...
Vanten har i alla fall blivit klar. Men jag blev så less på att växla färger (mellan mossgrönt och vitt) så nu håller jag på med en gul gris i stället. Givetvis blev jag tvungen att ringa till mamma för att förstå mönstret.. Hon förklarade tålmodigt hur jag skulle göra utan att säga "fattar du inte" med frustrerad röst. För denhär gången fattade jag faktiskt!
Är nästan klar med huvudet nu, har fått prova mig fram med olika garner.

Vi var iväg och handlade ikväll med. Det blev över fyra kilo pasta, 2 kilo kycklingfilé och 1 kilo köttfärs och givetvis några liter jucie. Som Gustav sa, mina nödvändigheter, pasta och jucie. Han har kanske en poäng där...
Sen lagade han till en gudomlig pasta carbonara, fast som han sa nollställde den nog min träning sen igår. Jag har svårt att tro det, min muskler värker fortfarande och imorgon är det dags för mer! Fast då ska vi "bara" spela, räcker gott och väl, jag tvivlar på att min kropp är återställd till dess. Men det är roligt att spela!
Dagens stora glädje var samtalet med Ewwe och bilderna jag fick på Nelly. Hon är verkligen jätte söt! Längtar så tills jag får träffa dem båda! (En av bilderna finns på min bildagbok.)
Givetvis är det glädjande att ett visst hockeylag efter en skön seger, förnärvarande leder Elitserien med!
Dags för sängen så kanske jag hinner med några grisar imorgon..

Inga kommentarer: