lördag, maj 02, 2009

Sista April

Nu har det varit tyst här ett tag, framför allt för att jag haft annat att göra och sen varit för trött, men nu ska vi råda bot på inläggstorkan..
Vi börjar med sista april, i år blev det varken firande i Hasses stuga eller vid brasan där hemma.
Under dagen var vi på diverse mataffärer och köpte gott inför kvällen, vindruvor, jordgubbar, kex, brieost, hamburgerkött och mouserande (alkoholfritt) jordgubbsvin från systemet. Det sistnämnda är ett riktigt tips till alla, det får man köpa även om man inte fyllt 20! (Passade på att fråga) Jag blev dessutom upplyst om att det var alkoholfritt, tjejen i kassan såg lite fundersam ut då jag sa att jag tagit rätt då. Bara för att man råkar vara nyss fyllda 20 betyder inte det att man bara är intresserad av alkohol.
Sen skulle jag fixa lite med internetbanken, men givetvis hade banken stängt tidigare idag...

På kvällen hade jag fotbollsträning (till pappas förskräckelse, träna på en afton!!) vilket gjorde att vi inte hann ner till Spikön (en ö mitt i staden i kanalen) där de skulle ha en brasa. När jag väl var duschad, finklädd och väskan packade med massa gott tog vi cyklarana ner till stan.
Brasan var bland det fjuttigaste jag sett, den som vi har hemma är till och med större! Nog tycker jag att en stad borde kunna ordna mer eldvänligt skräp än en familj. Det var ganska folktomt också, utom på uteserveringen mittemot ön, inte så konstigt när de har värmeslingor och serverar alkohol...
Vi hade riktigt mysigt på vår picknick, efter ett tag fick vi sällskap av ett par gräsänder också (en hona och en hane). De tyckte också om våra kex, fast de bråkade lite om maten...
Det enda som inte gick riktigt som planerat var öppnandet av brieosten. Det måste ha varit en sadist som plastat in den. Innan jag fick upp den hade jag orsakat blodutgjutelse i min hand. I ganska djupt snitt som inte ville sluta blöda, vilket försvårade mitt intag av picknick mat. Men Gustav var snäll och gjorde i ordning kexen åt mig!
Efter någon timme blev det för kallt och maten började ta slut, så vi packade ihop, gick förbi elden en gång till och sen cyklade hem.
Väl hemma poppade vi popcorn och såg på film.
Sen blev klockan mycket så det var bara att gå och lägga sig. Hade matchen dagen efter och fått stränga order om tidig sänggång...

Inga kommentarer: