lördag, maj 02, 2009

Massa Fotboll

Gårdagen vigdes åt fotbollen efter en väldigt lång sovmorgon. Första hemmamatchen på gräs för sesången, dessutom ett derby. Jag saknar verkligen känslan av "nu jävlar tar vi dom". Jag får veta vilket lag vi möter, men det säger mig ingenting, väcker inga känslor. Inte alls som när man vet att man möter Långsele eller varför inte det hatade Kramfors Alliansen. Där inte bara laget väcker ens vinnarskalle utan även spelare. Jag har ingenting emot spelarena vid sidan av planen, men när man väl spelar så är det på liv eller död..
Vinst en sån match är något helt otroligt, så jag är riktigt avundsjuk på de andra laget, som fick uppleva just den glädjen.
Men också för att de fick spela också. Jag tillsammans med tre till började på bänken och ja, jag håll på sluta på bänken också. Jag fick spela tre minuter som forward! Inte någon riktig höjdare, men det blir nog mer någon annan match. Tränaren sa till och med förlåt efteråt för att jag fått sitta på bänken så länge...

Pollen var riktigt jobbigt denhär dagen och det faktum att jag hade solen i ögonen gjorde det långt i från bättre. (Ni vet ju hur man blinkar och ögon vattnas när man har solen i ögonen. Tårvätskan gjorde det bara värre eftersom det torkar ut runt ögonen.) Stackars Gustav kollade dessutom på så gott som hela matchen.
Nu borde pollensesången snart vara över, jag är less på att min kropp beter sig som om den vore sjuk. Jag orkar ungefär lika mycket som om jag skulle vara förkyld. Både Marielle och mamma har nu bekräftat mina misstankar om att pollen gör mig trött och snor energi i från mig!
Enda fördelen är väl att man tränar magen då man nyser, tänk om jag kunde nysa så att jag får magrutor, det ni, det vore något!

Men på söndag blir det en till match och på måndag med. På söndag ska jag först dömma Aminas (en tjej i laget) domarmatch och sen är det match med ulaget, även det hemma, skönt nog. Då kommer jag nog få spela lite mer, så det ska bli roligt. På måndag är det någon dm-match eller någonting i den stilen med a-laget.
Det är bra att jag får vara på mycket matcher nu, då jag inte kommer att kunna vara med i sommar.. Tråkigt nog, kommer att kännas riktigt riktigt tomt utan fotbollen. Kanske tar och följer med syrran på någon träning med ruif i sommar. Annars ska jag försöka hålla kvar min kondition genom min löparrunda nere vid älven och de underbara niporna! Kanske kan få med någon annan i familjen.
Hade en sommar då jag skulle försöka få med mig pappa, det gick ungefär en gång. Det var inte speciellt roligt, då det var ungefär samma fart som en nerjogg och sen vände han halvvägs...
Mer troligt att jag får med mig mamma då.

I övrigt håller vi på att röja igenom allt vi kommer över. Har inte riktigt från 100 procentig ordning sen ommöbleringen än. Sen har vi gått igenom hela förrådet och konstanterat att det mest är tomlådor där. Vilket var väldigt skönt, då det snart är dags för flyttpackning och städning..

Inga kommentarer: