fredag, maj 08, 2009

Folkhögskola?

Ja, kanske, om jag inte kommer in i Sundsvall så kan det faktiskt vara ett alternativ. Har hittat en skola, Ålsta Folkhögskola, som ligger ganska nära Sundsvall ändå. Där finns en linje med ett väldigt vackert namn, Journalist. En ett årig utbildning som verkar ge en bra grund, speciellt inom foto. Något som inte alls är mitt favoritämne, men ack så viktigt för en journalist. Så det skulle kunna bli en nyttig erfarenhet. Enda nackdelen var att ansökningstid gick ut för knappt en månad sedan, men jag chansade och slängde iväg ett mail. Bara någon timme senare fick jag svaret att det flyttat fram ansökningstid en månad! Så jag har suttit och filat lite på det personliga brev de efterfrågar och sitter förtvivlat och tittar igenom mina bilder. De vill ha arbetsprover på fotografier! Inte bra, inte bra. Jag har knappt fotograferat med en systemkamera och jag är inte säker att de blir speciellt imponerade av mina bilder. Men det är som sagt värt ett försök.
Det verkar vara ett internat så att man ska bo på skolan, vilket känns lite sådär. Det skulle vara jätte spännande och intressant att bo på skolan med alla klasskamrater. Men samtidigt så vill jag ju bo tillsammans med Gustav...
Jag slänger iväg en ansökning och sen får vi se hur det blir helt enkelt. Förhoppningsvis slipper jag oroa mig och kommer in på journalist i Sundsvall.

De frågade dessutom om skriftliga arbetsprover och då sånt som blivit publicerat... Ska söka igenom Kaka (skoltidningen) och se om jag lyckades med något vettigt i den. Sen har jag mailat till HT (Hudiksvalls Tidningen) där jag gjorde praktik innan gymnasiet och fick ett snabbt svar med mina två artiklar!
Så det är väl alltid något... Man går ju trots allt skola för att lära sig något.

1 kommentar:

Anonym sa...

Med redan publicerat material ligger du redan före ganska många som söker... bara så att du vet. :)