fredag, maj 15, 2009

Städa och Euval

Imorgon vid den här tiden är mina mamma här! Ska bli tokroligt, men innan dess måste det städas. Jag kom hem tidigare än planerat från skolan idag. Vi hade en väldigt kort lektion som ska vara någon form av kickoff för vår halva forskning sen skrev vi upp gruppen och bokade in handledningstider. Då var klockan kvart över tio, klockan kvart över ett skulle det vara tentagenomgång för tisdagens tenta. Men jag hade verkligen ingen lust att vara kvar i Göteborg i 2 och en halvtimme utan något att göra. Så nu hoppas jag extra mycket på att jag har klarat den tentan så jag slipper omtentan i augusti..
Nu har jag i alla fall hunnit putsa fönstrena i vardagsrummet och sovrummet, rensat filtert i badrummet och lite annat smått. Hade jag stannat kvar i Göteborg hade jag i bästa fall varit på väg till stationen nu.

Medan jag putsade fönstrena tänkte jag vara lite samhällsnyttig och lyssna på olika partimuppar. Snart är det ju 7 juni och då ska man ju rösta till euparlamentet, kampanjhemsidan.
Svt har lagt upp en massa klippa med olika frågor till de olika partierna på youtube. Vilket borde kännas som ett enklare sätt än att läsa på en massa i tidningar och hemsidor.
Frågan är bara på vilka! Jag tycker det är väldigt krångligt att få någon bra koll på vad partierna egentligen vill. De vrider och vänder på alla möjliga faktan och statistik för att det ska passa dem.
Dessutom kan jag hålla med ett parti om en del åsikter medan jag tycker att de är helt bombade i andra frågor... Man kanske ska starta ett eget parti och rösta på sig själv?

Nej, stryk det, dum idé. Så påläst är jag inte på något område, jag är ju inte ens påläst nog för att rösta!
Det är en sak är att ha en åsikt men att inse konsekvenserna av den är en annan.. Men det kanske man inte behöver, ibland verkar det inte som det i alla fall.

Inga kommentarer: