söndag, maj 31, 2009

Sista matchen...?

Så, då var den sista matchen avklarad. Undra hur min fotbollsframtid ser ut? Jag har i alla fall en träning till innan jag sätter punkt för den här gången.
Dagens match gick lite si så där, vissa saker är jag riktigt nöjd med medan jag totalt misslyckades med andra. Det blev i alla 2-2, men vi hade varit värd minst två mål till. Lägen hade vi också, men jag tror vi prickade allt vad ribba och stolpar heter och andra gånger hade vår forward en svans hägnades på sig utan att domaren blåste.
Jag tror inte att jag var nere på backen en endast gång i dag, däremot fick jag, som vanligt, andra att bekanta sig med gräset..
Men en sak är bara att konstantera, jag har inte en mittfälts kondition. Jag fick spela forward från start, men sen blev jag mittfältare resten av matchen.

Resten av dagen har också varit toppen, min rygg har blivit ganska brun. En av min axlar hettar lite, men lite salva och mer sol imorgon så blir det perfekt!
Sjalen har jag kommit en bra bit på också. Tux hade väldigt roligt ut, fick hälsa på lite olika barn och lite större barn med för den delen...

Grattis!

Till att börja med, Grattis till alla mammor.
Så, då var det avklarat, men jag har ytterligare att grattis att säga. Det till min fantastiska kusin Matilda. Tredjeplats i Sm i hopprep! Det är verkligen inte fy skit.
Morgonen började därför med väckarklocka för att via webben titta på tävlingen. Hon är verkligen jätte duktig min kusin!

De som kvarstår av den här dagen ska det spelas fotboll på, min sista match på jag vet inte hur länge.. Men först och främst ska vi ut och njuta av det otroligt fina vädret!
Igår var jag till Göteborg på kvällen och det var extremt trevligt. God mat, bra sällskap och en hel del gjort på vår jätte fina uppsats. Verkligen skönt att de andra har skrivit uppsats tidigare så jag har något att stödja mig på.
Sjalvirkningen går bra numera, efter x antal timmar och ett helt nystan så har jag börjat om. Jag har fått till början nu, men jag har fortfarande småproblem med ena kanten, men det får vara så. Det kommer kanske inte att vara det första man lägger märke till sen.

fredag, maj 29, 2009

Sommarkurser

Vad ska ni göra i sommar? Det finns de som ska gå en sommarkurs om Harry Potter!
Hade det gällt kunskap kring Harry själv så hade jag redan fått vg (som är det högsta betyg på högskola)..

Men för mig blir det ingen skola i sommar (om det inte blir någon rackars omtenta) utan det blir min mack och tjäna pengar istället!

Äntligen

Det var verkligen på tiden! Sjalen som jag skrev om redan i höstas som skulle ha blivit en julklapp (till obestämd) är nu klar. Efter att två gånger köpt för lite garn och i månader väntat på nytt garn som varit slut hos grossisten.
Den är virkad utan mönster i mormors rutastil. Denblev väldigt lång i förhållande till bredden, konstigt värre med tanke på den rosa jag gjorde till mamma är virkad på samma sätt, men den blev proportionerlig Hur som så virkade jag en blommbrosch som man kan sätta ihop den med!

Annars på virksidan har jag skickat iväg tre av mina små disksvampar och börjat med en ny sjal. Garnet skiftar i rosa, mörkare rosa och vitt och virkas med små blommor! Ett väldigt klurigt mönster, så början ser ut som jag vet inte vad. Men nu har jag kommit in i hur det funkar.. Det blir i alla fall personligt! Denna vet jag redan vem som ska få, man ska börja med julklapparna i tid, eller hur?

Vi har börjat packa ihop och rivit ner lite möbler. Tänk att det är enklare att bygga ihop Ikea möbler än att ta i sär dem! Hur som är det riktigt stökigt överallt vilket Tux tycker är jätte roligt! När vi skulle montera ner ena hyllan var det en perfekt hinderbana för vår lilla plutt.
Så idag klippte vi klorna på honom, vill inte riskera rivmärken på alla saker.
Klippningen gick väldigt bra, inga blödande klor och Tux satt riktigt still de två sista tassarna. Som vanligt var det jag som höll i plutten och såg till att han hela tiden hade nötter att knapra på medan Gustav skötte saxen.

Imorgon ska jag in till Göteborg och träffa de andra stjärnorna i min grupp. Allting är ihopsatt nu och ser riktigt bra ut. Men vi ska prata igenom och finslipa lite och äta middag!
Kommer nog att bli en riktigt mysig kväll.
Sen vill jag rikta lite kritik till Västtrafik, mitt månadsresekort har gått (och det är inte deras fel) men de har inga andra former av rabattkort etc för att få en billigare resa fram och tillbaka. Tro om inte busskorten hemmavid är bättre då (ju mer du åker ju mer rabatt)...
Aja, det handlar om max tre resor sen på torsdag drar vi härifrån!

onsdag, maj 27, 2009

Tawashi

Ryktet säger att jag har återigen börjat massproducera så som min mamma ett antal gånger anklagat mig för...
Ja, det är väl ingen mening att säga emot utan bekräfta med ett bildbevis.
Jag fastnade verkligen för det här mönstret!

Bomullsgarn och virknål 2½.

Varv 1: 21 lm
Varv 2: 1 fm i den andra lm från virknålen, 1 fm i nästa lm, 1 stp i de 2 kommande lm, 12 dstp i de 12 kommande lm, 2 fm i de 2 kommande lm, 2 fm i de två kommande lm, 1 lm
Varv 3-25: Upprepa varv 2.

Sy/virka sedan ihop långsidorna och snörp till i botten och toppen. Jag har också gjort en liten öggla på toppen på dem.
Bilderna i det engelska mönstret är till jätte bra hjälp..

lm - lösmaska
fm - fastmaska
stp - stolpe
dstp - dubbelstolpe

Eller i det engelska mönstret;
ch - lm
sc - fm
hdc - stp
dc - dstp

Gerillakampanjer

Jag har mycket svårt att komma på en roliga reklamform än gerillakampanjer. Det finns många bra exempel på lyckade gerillakampanjer. Huvudsyftet med den är att skapa "word of mouth", att man exponerar kampanjen för ett ganska litet antal av målgruppen och sen hoppas på att de ska sprida budskapet vidare..
Det jag gillar med gerillakampanjer är att de ofta är roliga och tränger sig inte på som tv-reklam, radioreklam och direktreklam. Kampanjerna lockar fram ett intresse och en nyfikenhet som man själv har möjlighet att kontrollera. (Här finns en blogg som lägger ut olika gerillakampanjer.)

På bilden ser ni en gerillakampanj jag stötte på i Göteborg Illgröna sadelskydd med reklam på, det måste ha varit mycket uppskattat av cykelägarna denna regniga dag. Jag kan lova att alla som gick förbi dem stannade till och kollade varifrån de kom..

En annan gerillakampanj jag kommer att tänka på ganska direkt ägde rum i Umeå (om jag minns rätt). Det var ett nytt klädmärke som hade hängt en massa jeans i lyckstolpar, träd etc. Sen ringde massa människor in till radion för att berätta om jeansen. Alla undrade varifrån de kom. När tillräckligt många hade hört om jeansen klev de ansvariga fram och berättade vad det handlade om och att de som ville kunde ta jeansen.
Det måste ha sett mycket roligt ut när folk klättrade i lyktstolpar för att få ner jeansen..

Sony har nog gjort den dyraste gerillakampanjen någonsin då de släppte ner 250 000 bollar för kullarna i San Francisco. Reklamfilmen kostade 240 miljoner och hade utan tvekan kunnat göras i datorn för en bråkdel av kostnaden. Följden av detta blev att alla diskuterade om det var riktiga bollar eller om det var datagjort...

måndag, maj 25, 2009

Trötta ben

"När Rebecka Lindberg kom rusande längs sin vänsterkant och dundrade in 1-0 i vad som från kanten såg ut som en omöjlig vinkel fick vi mersmak. Rebecka flyttande sen ner till högerback och slog där en grym löpboll längs kanten som Frida Hjelm tog hand om, utmanade och placerade bollen hur läckert som helst i långa hörnet hur snyggt som helst. Både jag och Häger stod med gåshud." - Kristoffer Svensson

Wie! Jag var nästan orolig att det inte skulle bli något skrivet.. Alltid kul att bli omnämnd! Speciellt med tanke på vad den där matchen kostade mig i ansträngning. Men jag märkte inte för hur mycket krafter matchen tog förrän på kvällens träning. Var helväck, orkade knappt springa på någon boll. För att inte tala om löpningen på slutet, givetvis är det löpning just den träningen då man inte alls är pigg...
Men kul var det i alla fall, ytterligare poäng till den interna poängtävlingen blev det. Jag såg att jag och Lotta ligger delad etta, och idag var vi i samma lag...
Gustavs tenta gick väldigt bra idag, så det var en skön lättnad. Nu gäller det bara att min tenta blir godkänd, mitt grupparbete och Gustavs kommande tenta går bra...

Jag fick svar från Ålsta idag och man får inte ha husdjur, inte ens en liten harmlös kanin och man får inte ha sina egna möbler på internatet. Så nu har jag försökt fråga om var man kan hitta en lägenhet i närheten...Vi får väl se hur det blir. Jag hade helst velat bo med min lilla Tux i ett eget möblerat rum. Vi får väl se, förhoppningsvis kommer jag in i Sundsvall och slipper oroa mig.


Idag har jag gjort klart ännu en tawashi och virkat upp nästan ett helt nystan helt nystan på sjalen. Sen har jag skrivit om lite om Bourdieus fält och kapital till vårt grupparbete också. Ska bli skönt att träffas i morgon och stämma av.

Gustav tenta och virkning

Nu börjar jag bli små nervös. Gustav är inne på skolan och gör sedan 45 minuter tillbaka sin nästsista tenta. Jag hoppas så att det går bra för honom! Vore väldigt skönt om han kunde slippa åka ner och göra en omtenta. Han har pluggat väldigt intensivt de senaste dagarna, så det vore inte mer än rätt att det ger resultat.
Jag har försökt se till att han i förberedd i den bit som inte är plugg. I går kväll/natt tog jag och bakade grahmansbröd dessutom dukade jag i ordningen frukosten så det skulle gå snabbt att sätta fram på morgonen.
Jag klev till och med upp nu på morgonen och satte fram frukosten, åt frukost och har inte gått och lagt mig än. Men jag känner mig fortfarande småtrött. Utomhus är det fint väder men lite små kyligt.
Jag har virkat ännu en till twashi (disksvamp) i lite somriga färger. Jag kommer att ha massa om bara några dagar.. Jag kanske borde leta upp något annat roligt mönster.
Bäst av allt vore om jag stickade något i stället, mina pekfingrar har börjat ömma lite..

Sen har jag äntligen fått tag i det öb-garn jag behöver för att göra klar sjalen jag började med innan jul! Det kanske kan vara något!

söndag, maj 24, 2009

MÅL!!

JAG HAR GJORT MÅL!
På riktigt, i en match, dessutom det matchens första mål! För en gångs skull när jag gör mål så gör det skillnad resultatmässigt också. Vi vann med 4-3!
Det var visserligen inte ett speciellt snyggt mål. Jag var vänster yttermittfältare och får en passning och driver sedan in mot målet och när jag kommit in en bit i straffområdet får jag för mig att skjuta istället för att leta någon pass. Jag är i ett ganska pressat läge men lyckas på något vis få iväg bollen, inte alls ett svårt skott, men det går precis vid stolpen och slinker in mellan målvakten och stolpen!
Väldigt kul att få göra ett mål, det ska jag leva länge på!

Därefter fick vi in ytterligare två bollar, som jag var lite inblandad i, men inte mycket...
Efter halvlek får jag gå in som forward, inte riktigt lika ovant som första gången än. Ytterligare en stund senare blir jag mittback, sen ytterback och därefter yttermittfältare igen.
Så jag var allt utom målvakt och innemittfältare..
Det var väldigt konstigt att komma ner som mittback efter att ha varit på topp. Kom på mig själv att ligga för högt ett antal gånger...
Sen lyckas Åsaka få in två bollar, bland annat en orättvis straff. Sen får vi in en till och de får in en retur på en hörna.
Men match slutade med seger till oss!
Otroligt skönt, speciellt då jag gjorde mål.

I övrigt har jag städat åt Tux och i köket samt skrivit några till rader på min metodbit. Det har blivit ändrade planer så vi ska inte träffas imorgon utan först på tisdag, så jag hinner finslipa lite imorgon. Dessutom måste jag prata lite med de andra också så jag vet vilken metod jag ska lägga störst fokus på.
Sen har jag gjort klart ytterligare en disksvamp, behöver jag säga att de går snabbt och är roligt?

lördag, maj 23, 2009

Virkning, plugg och fästingsplockning

Träningen i går var faktiskt riktigt roligt, efter uppvärmingen som aldrig är en hitt (jag känner mig alltid så otränad innan jag kommer in i andra andningen), så blev det skottövning och smålagsspel. Roligast av allt var nog att mitt lag vann mest i smålagsspelet och därmed fick poäng till poängtävlingen. Vi spelar smålagsspel på de flesta träningen och de lag som får flest poäng (2 för vunnen match och 1 för oavgjord) får ett poäng i poängtävlingen. Hittills ligger jag riktigt bra till, topp tre eller något i den stilen, synd bara att jag snart far hem.
Det sämsta med träningen var att dagens enda regn bestämde sig för att blöta ner oss..

Jag virkade tre tawashi (se bilden), en sorts disksvamp (eller buddieskrubb) under dagen. Var jätte roligt och otroligt enkelt.. Jag ska se om jag ska översätta mönstret till svenska kanske, annars så finns det här, fast på engelska. (ch - lm, sc - fm, hdc - stp, dc - dstp.)
Det blev inte ett dugg pluggande den kvällen, däremot kollade jag in lite partiledar debatter på svtplay och blev återigen fundersam över hur man ska rösta i valet. Jag vet åt vilket håll jag ska rösta, nu ska jag bara välja vilket av dessa partier...
I dag har i alla fall mitt och Gustavs röstkort kommit så nu kan vi fara in till bibblan och förhandsrösta (vi kommer att ha åkt här ifrån före röstdagen).

Idag har jag däremot stillat mitt dåliga samvete en aning och skrivit ungefär 2 a4 om de olika metoder vi skulle kunna samla in data på. En av böckerna var otroligt bra och lättläst så den har jag tagit mycket hjälp av. Imorgon ska jag gå igenom de andra lite mer och se om jag kan komplettera det jag skrivit med ytterligare en källa, ju fler källor som styrker det man skriver, desto bättre. Sen ser det ju ambitös ut och det är ju alltid pluspoäng!

Nu ikväll har jag, Gustav och Tux varit ute en sväng igen. Blev ingen utgång igår då det var så dåligt väder. Dessutom upptäckte jag en liten äcklig snyltare på min lilla älskling (Tux, inte Gustav den här gången), precis vid ögat satt en liten fästing. Tux hade hoppat upp i sängen, där han egentligen inte får vara, men jag började gosa lite med honom och upptäckte ett svart skräp precis vid ögat. Trodde att det var en sån ögonkuse man får ibland och skulle ta bort den. Men den satt väldigt hårt och hur jag än gjorde fick jag inte bort den. Bara tur att den inte gick sönder. Till sist så kollar jag närmare och ser att fanskapet har ben och rör lite på sig. Ursch vad panik jag fick! Jag avskyr de där kräken sen jag hade en själv i nacken. Den jag hade var jätte stor och dess ben kittlade mig, det var äkta panik.

Hur som sprang jag till datorn och in på sjukrådgivningen och läste hur man skulle ta bort dem (rycka rakt upp och inte vrida). Sen hämtade jag snabbt en pincett till Gustav. Jag är rädd att göra fel och dessutom är jag bättre på att hålla Tux lugn så det brukar vara en bra arbetsfördelning. Det funkade bra även denna gång, Tux var otroligt duktig. Det var som om han irriterade sig på fästingen (vilket han måste ha gjort så som den satt) och visste att vi skulle hjälpa honom.

Sen blev det ett bad för den lilla, dels för att skölja bort dens eventuella kompisar samt för att kunna undersöka om det fanns fler..
Badet var inte alls lika uppskattat, men ren och mysig blev han i alla fall!
I kväll var det min tur att badas och jag tyckte om det betydligt mer än vad Tux gjorde. Snart är det filmdags och då ska det virkas!

fredag, maj 22, 2009

Apnävebollar

Här kommer en bild på alla mina nio apnävebollar! 6 jongleringsbollar, 1 lekboll och 2 kattbollar. Den gröna, blå och gula ska snart få träffa sin katt. Jag ska iväg på träning om bara någon minut och då överlämna bollen till kattens ägare. Resten kommer att få träffa sina ägare senare i sommar, därför säger jag inte vem som ska få vilken...

Idag klev jag upp ganska tidigt med tanke på att det var sovmorgon och hantverkarna inte orsakade jordbävning i hela huset (de håller på hacka bort betong från balkongerna). Men jag har hunnit baka sockerkaka, fara in till stan och låna 7 böcker till uppsatsen som ska börjas på senare samt matat fåglarna.
Inte så illa med tanke på att klockan inte ens är tolv!
Men nu ska jag iväg på träning så får jag ännu en nyttighet till listan!

torsdag, maj 21, 2009

Marken är vit

Just nu flyger det massa vitt i luften. Men inte är det snö inte. Inte för att jag vill ha någon snö nu, men i vintras hade det var ganska trevligt. Hur som, det ser ut som maskrosfrön, med enda skillnaden de flyger väldigt högt, i grupp och kommer från ett träd. Tyvärr är jag inte så bra på träd att jag vet från vilket, men kan vara Lind?
Hur som, det är jobbigt att andas in och man riskera att få dem i ögonen då man cyklar. Annars är det ganska mysigt med lite vitt på backen.
Tur att jag inte är allergisk mot fluffet. Min pollenallergi (tror att det är björk jag reagerar starkast på) har så gott som lagt sig nu. Jag nyser bara väldigt mycket och där av blir lite snorig. Men jag tycker nästan om att nysa. Sen tränar man ju magen till på köpet!

Fotboll och virkning

Åter en dag som vigts åt fotbollen. Samling kvart i tolv hemma vid sju.. Varför måste lagen vara så långt i från varandra... Fast det är små mysigt att åka buss, man hinner virka en hel del. Denhär gången blev det en boll till Lottas (en tjej i laget) katt. Jag har nu gjort 9 bollar, två kattbollar, sex jongleringsbollar och en stor boll.
Matchen slutade hur som helst 1-1, liter surt för vår del då vi ledde. Men en domare kan verkligen förstöra en match, ett felaktigt domslut som resulterade i en straff emot oss punkterade matchen. Fast vi hade en del fina frilägen efter det också, men bollen ska in mellan stolparna också...
Matchens höjdpunkt måste ha varit när vi hade hörna och en motståndare skjuter ut bollen till en ny hörna och domaren dömmer nedsläpp! Hon som markerade mig kommenterade det och vi var båda överens om att det borde ha blivit en ny hörna..
Är man som domare osäker på vem som sköt ut bollen dömmer man till fördel för det försvarande laget. Men han kanske missade den lektion...
Inte för att jag alltid gjort rätt när jag dömt, men det där var en riktigt grov tabbe som inte står i någon regelbok.
Jag fick spela yttermittfältare 20 minuter i andra halvlek och det gick väl inte så där jätte bra..

Nu på kvällen har jag, Gustav och Tux varit ute i ungefär en timme. Tux har undersökt en backe och en gräsplätt samt kommit underfynd med att man kan "rabba" gräset så att det sprätter mossa. Jag har virkat nästan en hel tawashi och Gustav blev uttråkad.
Nu är det snart natti natt för imorgon är det träning vid tolv och innan dess ska jag helst ha varit till bibblan för att få tag i någon metod bok.

onsdag, maj 20, 2009

Mönster på Apnäveboll


Wie! Jag har äntligen gjort det! Ett helt eget mönster. En apnäveboll. Den bygger på den klassiska knuten apnäve, men görs av tre band och inte ett snöre. Är något med mönstret oklart så är det fritt fram att komma med frågor!
Jag har kollat mönstret på några händiga kvinnor (känner ingen man som kan virka) och de verkade hänga med på vad jag menade.
(Klicka på bilden för förstoring eller be mig maila över bilden.)

Antagen och ny klänning

Jag kom in!
Jag fick ett brev idag och nu är jag antagen på Ålsta Folkhögskolan och Journalistlinjen där!
Så jag ska ta och tacka ja nu. Det kostar 300 kronor att tacka ja, dessa kommer sedan dras av för matrialkostnaden man måste betala. Men 300 kronor för en backup lösning i fall jag inte kommer in på Högskolan i Sundsvall kan faktiskt funka.

I dag har jag varit in till Göteborg i några timmar och bestämt en massa och använt ovana begrepp. Man skulle kunna skriva en hel uppsats bara om hur man skriver uppstatser! Men det ska nog gå vägen, de andra verkar ha lite mer erfarenheter än lilla jag i alla fall.
Jag ska i alla fall försöka kolla och skriva om olika metoder som vi kan använda oss av för att ta reda på hur vida våra hypoteser stämmer eller inte..
Så jag skulle låna en bok från biblioteket om olika metoder när jag kom tillbaka (jag hade ingen lust att virra omkring i Göteborg på jakt efter ett bibliotek), men givetvis var bibblan stängd. Öppnar inte förrän på fredag! Så jag får söka på world wide webb i stället... Som känns extra wide då man ska ha något specifikt.

När jag väl var i centrum sökte jag upp banken igen för att fixa med inlogg till internetbanken, men de stänger så fort det finns en minsta chans till att folk har tid att gå dit. I dag skyllde de på att det är Kristihimmelfärdsdag i morgon... Jaja, det kommer sluta med att jag går på banken i Sollefteå.
Jag tröstade mig själv med att fara ut till Överby och köpa klänningen jag och mamma spanat in. Men väl i affären blev det problem, den fanns i lila med! Jag gillar lila bättre än rosa, dessutom var den ljusare än den rosa och därmed somrigare. Fast jag hade redan köpt en lila, men efter ett samtal till mamma blev det den lila i alla fall. Vi kom fram till att det var mer min färg och då jag faktiskt tyckte den var snyggare också..
När jag kom hem och skulle visa den för Gustav gjorde jag en fantastisk upptäckt. Den har fickor! Två stycken dessutom och rymliga är de med. Helt perfekt, jag har saknat fickor på den andra klänningen, som jag för övrigt hade på mig idag.

Idag har jag också virkat klart massa bollar, så nu ska de stoppas och sys ihop lite grann. Snart är jag dessutom klar med mönstret till dem. Bild på min bollar och mönstret dyker upp här på bloggen så fort jag är helt klar med det!

tisdag, maj 19, 2009

Mamma borta...

Nu har mamma satt sig på bussen som ska ta henne norrut igen. Det känns redan lite tomt, har varit helt underbart att ha henne här!
Igår var vi Göteborg och gjorde staden osäker. Shoppade inte så mycket, men gick i massa affärer. Jag hittade en till klänning jag blev sugen på, men som jag skulle fundera på. Nu har jag funderat klart och ska leta upp den i morgon igen!
Sen köpte jag och mamma varsin mustasch, vältrimmad, svart och vaxad var den och passade väldigt bra bredvid min majblomma.

Sen blev det thaibuffé innan mötet med vår handledare i vårt slutarabete, som jag verkligen inte har gjort mycket på. Men som jag nu har hittat en väldigt bra uppstats som vi kan få massa nytta av! Imorgon ska vi träffas och strukturera upp det lite mer, det kommer nog bli bra det här.
Det är nästan bara två veckor kvar av skolan nu, väldigt skönt!

Igår kväll var det fotbollsmatch med u-laget vfk/tfk och ja, det gick väl allt annat än bra. Jag som velat ge min mamma en seger, men det blev en brak förlust i regn. Jag ska inte ljuga och säga att det var bra ändå. Matchen var långt i från den bästa jag spelat och motståndarna hade nog fått reglerna om bakfoten, de drog på sig sex gula kort! Fula tacklingar långt efter att bollen gått därifrån, sparkar på ben och annat trevligt.. Fula i munnen var de också så att det räckte och blev över...

Idag var vi i Trollhättans centrum så att mamma skulle få se det med. Det enda jag köpte var två böcker på Myrorna. Inte så smart att köpa böcker nu innan flytten, men jag kunde inte låta bli. Jan Guillous "Vägen till Betlemhem" och "Riket vid vägens slut" kan man inte låta bli om de bara kostar 15 kr styck. Jag har sett filmerna och lyssnat på ljudböckerna, så det är kanske dags att läsa böckerna nu?

söndag, maj 17, 2009

Lite shopping

Nu har vi kommit hem från Torp, det var långt i från en storebror till Överby. Nästan så att det var en lillebror eller tvillingbror. Inte riktigt värt de 8 milens bilresa, men vi hade trevligt i många timmar i alla fall!
Gustav separerade ganska fort i från mig och mamma. Av någon anledning var Bauhuos, Kjell och Compani osv roligare än Lindex och H&M...
Jag köpte några till namnsdagspresenter till mig, en lila sommarklänning (ja, jag i klänning. Konstig tanke, men jag ser inte tjock ut i den!), en "videograbber" (överför film från vhs till datorn och senare till dvd) och en liten badboll som studsar på vatten. Vi åt tacosbuffé till lunch och är fortfarande mätta.
Vi hann också, mest på Gustavs önskemål, med biltema där jag hittade något väldigt roligt. Pennor som man ritar på glas med! Så de provade jag genom att rita ett hjärta på bilfönstret på vägen hem. Mamma skrattade och Gustav sa åt mig att torka bort det....
Här hemma har jag istället ritat på några glas och våra innefönster. Jag ritade upp en kalender (eftersom jag varit för lat i flera månader för att ha gjort någon) och insåg att det bara är två och en halv veckor kvar innan vi åker hem! Den tiden kommer bara att flyga i väg. Jag måste hinna övernatta i grottorna med innan dess!
På tal om grottorna så ska vi snart dit och imorgon blir det Göteborg för mig och mamma sen fotboll på kvällen. Schemat är verkligen fullbokat!

Grattis Norge, igen

Ja, då var det dags för norskarna att få fira ännu en gång, 17 maj, deras nationaldag. Jag blir nästan lite avis på dem, när de har nationaldag firade de ordentligt, varför gör inte vi tråkiga svenskar det?
Men idag får jag också fira, lite grann i alla fall. 17 maj är det nämligen Rebecka-dagen, min namnsdag. Tyck som ni vill, men i vår familj firar vi namnsdagar. Så till frukosten fick jag en ihopfällbar grill av pappa, grillbriketter av bror (tro om de snackat i hop sig), en fin hemmasydd tavla av syster och av mamma ska jag få en tårta och ett tårtfat! (Dessutom skulle morfar ha fyllt många år idag...)

Nu ska vi snart ge oss av mot Torp, Överbys storebror, om jag förstått det hela rätt.

Gratulerer Norge

Det är väl inte så mycket att orda om, grattis Norge till en storslagen och överlägsen vinst!
(Borde det heta vinst egentligen med tanke på hur många miljoner det kostar att arrangera tävling? Tänk hur många barn som skulle kunna få medicin och mat för dagen för dessa...)
Fast att låten inte var min favorit så kan jag ändå vara lite glad för att den vann. Men nästa års svenska festival kommer ju inte bli någon hit, vinn och få åka till Norge! Hurra..?

Hur som låten blev bättre ju fler repriser den kördes, men jag gillar fortfarande inte refrängen. Men jag antar att jag måste lära mig acceptera den om man ska kunna ha radio på framöver....
Det bästa var ändå när han på scenen uppmanade alla norrbaggar att komma och möta honom i morgon. Vad kul att han tog det på norska (så att bara vi, norrmännen och danskarna förstod), efter all ryska så var det inte mer än rätt.

God natt!

lördag, maj 16, 2009

Mamma är här!

Nu känner jag mig helt väck. Jag har precis lagt mamma i blöt så här innan Euorvision Songcontest. Efter morgonens inlägg har en hel del hunnits med, innan jag gav mig av till Stip (fotbollsplanerna) hann jag få upp Gustav, duscha, dammsuga en gång till, möblera in mammas säng, plocka bort från soffa med tillhörande bord, diska och fixa i ordning i köket. Dock blev det inget virkande på morgonen.
Sen bar det av till Stip, det fick bli på cykel och tur var väl det. Det stod bilar längs hela vägen och var allmänt kaos och ännu mer folk än bilar. Massa, många, mycket barn, överallt! Vi fick en ganska ful vit tröja och sen gjorde vi ordning korvutdelningsbordet; bar dit bröd, ketchup, senap och festis.
En halvtimme senare fick vi även kokkorv och därefter massa barn. Jag vet inte hur många korvbröd jag lagt korv i. Säkert mer än vad jag gör på en hel sommar på macken!
Men det var bra sällskap av de från laget och solen värmde gott. Så egentligen hade jag kunnat stått där längre, men när klockan blev halv tolv och de andra inte dykt upp blev jag småstressad.

Jag måste hem och hämta bilen för att kunna få med mig mamma hem!
När de andra äntligen tog över, kvart i så var det bara att sätta rekord på sträckan Stip - Lägenhet. Vilket jag också gjorde, tror det tog 4-6 minuter! Inte alls illa. Men då kom jag på att jag inte hade körkortet på mig så jag ringde Gustav för att han skulle komma ner med det. Dock hade han sett mig i skogen och var redan ner med småpengar i fall jag skulle behöva parkera. Så där gick det inte att spara någon tid.
Mamma fick jag inte tag på heller när jag ringde, dels är det dålig täckning på sträckan och sen lyssnade hon på sina ljudböcker.
När jag nästan är framme så ringer hon och undrar vad jag ville. Förklarar att jag är på väg sen lägger vi snabbt på. Inte bra att prata telefon när man kör bil.
Sen kommer jag in på stationen och mamma ser mig inte, vilket inte alls är konstigt då hon aldrig sett mazdan tidigare så..

Vi åkte inte raka vägen hem utan skulle ta en liten tur. Det slutade med att vi hamnade i Vännersborg kommun. Verkligen tur att kommunerna inte är lika stora som hemma. Dumma motorvägar med mitträcken och konstiga korsningar. Till sist hittade vi hem till en funderande Gustav, han tyckte vi varit borta länge.. Inte så konstigt.
Efter lite prat och visande av grejer så fikade vi lite mackor. Mitt fågelfröbröd var riktigt saftigt och gott. Mamma har för sig att man ska äta lite nyttigare bröd så jag fick ett recept på ett gott och nyttigt bröd av Ida som jag testade.

Sen har vi varit ute på långtur och jag är helt mör i mina ben. Det är jobbigt att streetsurfa till slussarna, även fast att jag liftade ganska mycket och framför allt vid dåligt underlag och uppförsbacke med Gustav. Men eftersom min gamla älskade cykel inte dykt upp än så fick det bli så. Mamma lånade min cykel.
Sen tittade på fallet, kraftverket (som ser ut som en borg) och givetvis på de tre generationer slussar. Det blev också lite mer fika. Vi hade dessutom tur och fick se en slussning, det går riktigt fort när de väl kommer i gång.

Innan vi for hem cyklade jag och mamma iväg till mataffärn (Gustav for hem). Men nu är vi äntligen hemma och har ätit. Ska ta och baka någon paj eller annat gott till kvällens myskväll framför projektorn!
Jag kommer garanterat att somna när det bli omröstningen. Det är så fruktansvärt tråkigt och långdraget... Hoppas bara att det går bra för Malena, det är en häftig låt.
Någon som jag till skillnad mot många andra inte är vidare förtjust i så är det Norges fairytail. Visst, det är en söt kille, mysig fiol och schyst intro, men under refrängen kommer huvudvärken.
De andra bidragen har jag inte lyssnat så noga på så där håller jag munnen stängd.

Snart besök!

Jag kan inte somna om! Jag är på tok för uppspelt! Snart, om fem timmar kommer min mamma hit. Eller ja, jag och mazdan ska hämta henne på stationen. Men innan dess ska jag delad ut korv till blivande landslagsspelare (knattefotboll). Känns inte så jätte roligt, hade hellre tagit ett tåg in till Göteborg och mött upp mamma där. Men jag fick i alla fall den tidiga tiden så jag är klar med mitt pass en halvtimme innan hon ska hämtas. Jag ska ta bilen bort till stip (fotbollsplanen) så jag kan åka direkt till järnvägsstationen. Fast nu börjar jag bli lite orolig, det kommer att vara tjockt med bilar. Hur mycket som helst, massa cyklar och barn som springer hur som helst. Jag kanske borde ta cykeln och slå rekord på hemfärden?
Jag borde faktiskt hinna hem emellan, nästan bättre det än att jag ser till så att jag inte kan komma alls..

Städningen igår gick rätt bra. Lägenheten är representabel åtminstone, hade gärna hunnit lite mer, fast det var det ingen av oss som hade lust med. Sen dök Natta in en sväng och vi sydde ihop två tubklänningar som hon ska ha i deras vårshow(/musikal). Det gick väldigt smidigt och vi hade mycket roligt. Roligast av allt är att hon är så rädd för Tux. En liten plutt till kanin som knappt vågar bitas. (Han har bitit Gustav så han börjat blöda i fingret två gånger. Men båda gångerna var det befogat, en gång försökte Gustav flytta på hans mat och den andra peta han med ett finger så mycket på lillen att det Tusse blev irriterad och högg till. Visst han kan smånafsa för att visa sitt missnöje, men vem gör inte det?)

Ute skiner solen och termometern visar 15 grader, så jag har förhoppningar på en riktigt fin dag! Nu ska jag ta och röja upp i köket så att det blir fint där inne med!
Därefter blir det nog lite mer pyssel med bollarna. Jag har blivit lat och börjat virka stolpar istället för vanliga maskor. Fast åt andra sidan har jag hunnit ganska många också, fast de är inte riktigt klara, men så gott som. Jag jobbar fortfarande på att ta fram ett gångbart mönster för dem.

fredag, maj 15, 2009

Städa och Euval

Imorgon vid den här tiden är mina mamma här! Ska bli tokroligt, men innan dess måste det städas. Jag kom hem tidigare än planerat från skolan idag. Vi hade en väldigt kort lektion som ska vara någon form av kickoff för vår halva forskning sen skrev vi upp gruppen och bokade in handledningstider. Då var klockan kvart över tio, klockan kvart över ett skulle det vara tentagenomgång för tisdagens tenta. Men jag hade verkligen ingen lust att vara kvar i Göteborg i 2 och en halvtimme utan något att göra. Så nu hoppas jag extra mycket på att jag har klarat den tentan så jag slipper omtentan i augusti..
Nu har jag i alla fall hunnit putsa fönstrena i vardagsrummet och sovrummet, rensat filtert i badrummet och lite annat smått. Hade jag stannat kvar i Göteborg hade jag i bästa fall varit på väg till stationen nu.

Medan jag putsade fönstrena tänkte jag vara lite samhällsnyttig och lyssna på olika partimuppar. Snart är det ju 7 juni och då ska man ju rösta till euparlamentet, kampanjhemsidan.
Svt har lagt upp en massa klippa med olika frågor till de olika partierna på youtube. Vilket borde kännas som ett enklare sätt än att läsa på en massa i tidningar och hemsidor.
Frågan är bara på vilka! Jag tycker det är väldigt krångligt att få någon bra koll på vad partierna egentligen vill. De vrider och vänder på alla möjliga faktan och statistik för att det ska passa dem.
Dessutom kan jag hålla med ett parti om en del åsikter medan jag tycker att de är helt bombade i andra frågor... Man kanske ska starta ett eget parti och rösta på sig själv?

Nej, stryk det, dum idé. Så påläst är jag inte på något område, jag är ju inte ens påläst nog för att rösta!
Det är en sak är att ha en åsikt men att inse konsekvenserna av den är en annan.. Men det kanske man inte behöver, ibland verkar det inte som det i alla fall.

torsdag, maj 14, 2009

Jag är godkänd












Jag gjorde det! Jag klarade min första salstenta! Helt underbart skönt. Jag hade till och med en halv poängs marginal! Det ni. 9,5 av 18...

Fast det känns jätte konstigt att jubla över ett g, dessutom ett g med nöd och näppe. Jag som brukade se ett vg som ett misslyckande. Men just nu är det helt underbart att bara ha klarat sig. Om nu bara tisdagens tenta gick vägen så är det bara slutuppgiften nu som är kvar. (Annars omtenta i augusti.) Slutuppgiften som ska vara en halv a-uppsats. Vi ska förbereda en forskning om vårt medieporträtt (rix morronzoo), men inte genomföra den. Vilket känns lite konstigt. Men jag har fått en finfin grupp, Ida (as usual), Annamaria (som gjorde rix morronzoo med oss) och sen en till Rebecka (inte hon på tåget, utan den första jag pratade med i klassen) så det kommer bli jätte bra. Fast som det ser ut nu så kommer vi inte bygga på vårt morronzoo arbete utan på de som de gjorde i (andra) Rebeckas grupp, Faktum (tidning som hjälper hemlösa att tjäna pengar i Göteborg). Det är nog lättare att komma på ett intressant forskningprojekt kring tidningen än om rix fm.
Sen har jag postat ansökan till Fränsta idag, jag lyckades gräva fram fem bilder som passade någorlunda in på deras efterfrågningar. Sen fick de med lite av mitt projektarbete (det är ju på sätt och vis publicerat), skoltidningen, ht och Pojken utan namn (som publicerades på Friends hemsida för många herrans års sen). Så vi får väl se om jag blir antagen eller inte. Men i första hand vill jag in på journalist i Sundsvall.

Sen har jag givetvis spelat fotboll sen sist jag skrev. En match med u-laget (fem från tfk och nio från vfk (vännersborgs fotbollsklubb)) bort i skogen. Jag fick äntligen spela på min favoritposition, mittback! Man har en så bra överblick därifrån och är dessutom lite av riktmärke för försvaret. Jag gillar kanske att styra och ställa lite...
Men det gick otroligt bra, jag fick spela ganska mycket mot motståndarnas gamling, en 47 åring! Hon blev nog sur på mig några gånger, speciellt i slutet på första. Jag hade tagit ner bollen och hon kommer rusande mot mig, springer in i mig sen lyfter jag upp bollen. Tror hon fick ont då. Men hon går in i mig, då får hon skylla sig själv. Jag gjorde inte som hon gjorde, dra i tröja. Det är något jag har riktigt svårt för. En sak om man stämplar nog eller använder armarna lite, det kan hände utan att man tänker på att man faktiskt gör det och är oftast utan att det är meningen. Men att dra i tröjan är ett val man gör, man öppnar handen, greppar tröjan, slutar handen hårt och drar. Så många sammanhängande steg gör man inte av misstag..
Det såg länge ut att som att matchen skulle sluta mållöst, närmare bestämt i 90 minuter. Då efter ett framspel och lite snurrande framför mål får en från vfk äntligen in bollen. Så skönt var det. Efter att ha jobbat så hårt hela matchen förtjänade vi det målet.
Efter matchen hade jag blodsmak i munnen och ben darrade fast jag kände ändå som att jag kunnat spelat mycket längre.
Det var en riktigt rolig match, jag hoppas att kvällens match med A-laget blir minst lika rolig.

Sen har jag börjat virka bollar. Garnet till mitt överkast är nästan slut, men då vi snart flyttar känns det dumt att köpa mer garn då jag har massa som bara ligger (dock fel färg eller material för överkastet). Jag har upptäckte något konstigt som heter tawashin (som visade sig vara olika sorters stickade eller virkade disk/skrup/rengörnings svampar), något man virkar som kunde se ut på massa olika sätt. Så jag var tvungen att kolla upp vad det var för något. Då snubblade jag på en bild på en virkad apnäve. Vilket gav mig inspiration till ett nytt (för mig i alla fall) sätt att virka bollar på! 3 runda band som virkas ihop på ett speciellt sätt. Väldigt svårt att förklara utan bild, men jag ska försöka ta fram ett mönster. Synd bara att jag är så dålig på att skriva mönster så att någon mer än jag förstår dem.

Snart kommer dessutom min underbara mamma, nu på lördag! Så det ska städas (igen), bakas en del och sängen till hennes ska bäddas.

måndag, maj 11, 2009

Tentaplugg

Igår var det städning för hela slanten, för idag kom hyresvärden och besiktade vår lägenhet. Vilket gick bra, han anmärkte inte på någonting och sa till och med att lägenheten var i bättre skick än många andra i huset. Så jag har svårt att tro att vi kommer få någon böter eller så.
Men det ska städsbesiktas också innan vi flyttar ut. Men vi kommer att ha lägenheten hela sommaren, fram till 3 augusti, så det ska nog hinnas städas också.

Idag sitter och försöker trycka in det sista plugget i huvudet inför morgondagens tenta. Har svårt att förutspå hur det kommer att gå, det beror helt enkelt på vilka frågor som kommer upp..
Jag har försökt söka fakta på internet om granskningsnämnder, jk och annat trevligt. Synd bara att man stöter på mycket intressantare men för tenta irrelevanta faktan på vägen. Som alla beslut som GRN (granskningsnämnden för radio och tv) har tagit. Vilka program som blivit anmälda, dömda eller friande. Om någon mer lider av detta konstiga intresse så rekommenderas denna länk. Helt klart något jag ska gotta ner mig i så fort jag får tid till övers. Rättelse; tar mig tid.

lördag, maj 09, 2009

Bara Fotboll

Så gott som hela dagen har gått åt till dagens match, Tranemo låg inte speciellt nära. En match vi inte ens vann, mycket tråkigt. Men match i sig var ändå ganska rolig att spela. Speciellt då jag fick markera deras nummer åtta. Hon var bra sur ett tag! Jag tror nästan att jag tillbringade halva matchen liggandes, men jag fick inte en enda domslut emot mig (vilket inte är allt för vanligt).. Extra roligt blev det då jag hittade följande rader på hemsidan;
"Alla i laget kan höja sig rejält men bäst kämpade Rebecka Lindberg o Freddie, vill också hylla domaren Staffan Genberg som gör en utmärkt insats, kul o få ge positiva omdömen o domaren."
Dagens match för den första a-lags match jag har fått spela 90 minuter.
Slutsiffrorna blev till sist 5-1. Trots att vi fick första målet. Men de första målen borde inte ha varit mål, första var det hands innan och andra fårLotta (som för övrigt gjorde vårt mål) en kraftig och fullt medveten knuffad i ryggen så hon faller...
Sen de tre andra hände så snabbt att man knappt hann reagera och kan mest skyllas på slarv från vår sida...
Bussresorna var inte så där jätte roliga, trots en mycket fräsch buss, endast tre veckor gammal, och film. På ditvägen försökte jag plugga, men hur lätt är det när det visas Mamma Mia och jag somnar titt som tätt. På vägen hem satt jag mest och var kissnödig...

På kvällen har jag och Gustav lekt pensionär och matat stadsparken/Spiköns fåglar. Fast ankorna och änderna var det något fel på idag. Man kastade maten knappt en meter framför dem, ändå vill de inte ha. Så måsarna, små små fåglarna och kajorna fick sig lite morotsfritters i alla fall.
Sen blev det lite fika på en parkbänk och nu ska vi snart spela lite dator!

fredag, maj 08, 2009

Grattis pappa!

Nu är klockan mycket och det är sovdags för fotbollsspelare. Imorgon ska det åkas långt, jag vet inte riktigt vart, men det tar två timmar och vi ska stanna och äta. Vi åker vid nio, matchen börjar ett, slutar tre sen ska det duschas på det så jag kommer nog inte hem förrän vid sex tiden!
Sjukt mycket tid för en enda match! Tur att man inte spelar en högre division, stackars Umeå IK, de får verkligen flänga omkring.
Jag har förberätt lite pastasallad som jag ska göra klart i morgon bitti, tagit fram bröd och kokat ägg. Inte en chans att jag tänker vara hungrig imorgon!

Idag har verkligen inte hänt mycket. Jag har jobbat lite på ansökningen till folkhögsskolan. Suttit i photoshop och försökt trolla lite med mina "arbetsprover". Suck, jag har aldrig tagit bilder på det sättet... Men det är bara bita ihop och hoppas att jag kommer in för att jag åtminstone försöker.

Idag är det dessutom fars dag och svärfars dag. De fyller nämligen år på samma dag, fast Gustavs pappa är året äldre. Bara för att göra det hela ännu mer komiskt har de liknande namn, Håkan och Åke. Som om det inte vore nog kan man ta upp mammornas namn med, Helena och Lena... Gustavs storasyster heter Linnéa, vilket min lillasyster gör i andra namn. Har kan man snacka om slump.
Men Grattis till dem båda! Vi hade skickat hem presenter och skickade dessutom ett grattiskort på posten.

Mörk hårig

Som jag skrev erbjöd sig Gustav färga mitt hår igår, sagt och gjort också! Men han ångrade sig ganska snabbt när han väl fått plasthandskarna på händerna och stod där med tuben i ena handen... Det blev många svordommar och löften om att det var omöjligt och att det skulle bli väldigt fult..
Idag håller han inte med om det han sa, utan säger att färgen passar mig bra. Jag håller med honom. Kul att få göra om sitt utseende lite grann ibland! Det blev inte så jätte stor färgskillnad, men tillräcklig för att det ska märkas och kännas nytt!
Nu ska håret bara klippas, så fort jag kommer hem ska jag boka en tid. Sen är jag redo för att låta hårets slitas av solen och av massa bad!

Jag köpte dessutom ett par jeans igår! Helt otroligt, jag som under högstadiet fick mina, i klassen närmaste kompisar, att inte känna igen mig då jag kom i jeans. Men när jag färgade håret lila, blått, svart eller något annat roligt kände de direkt igen mig.. Kanske sa något om hur ofta jag hade jeans på mig...

Folkhögskola?

Ja, kanske, om jag inte kommer in i Sundsvall så kan det faktiskt vara ett alternativ. Har hittat en skola, Ålsta Folkhögskola, som ligger ganska nära Sundsvall ändå. Där finns en linje med ett väldigt vackert namn, Journalist. En ett årig utbildning som verkar ge en bra grund, speciellt inom foto. Något som inte alls är mitt favoritämne, men ack så viktigt för en journalist. Så det skulle kunna bli en nyttig erfarenhet. Enda nackdelen var att ansökningstid gick ut för knappt en månad sedan, men jag chansade och slängde iväg ett mail. Bara någon timme senare fick jag svaret att det flyttat fram ansökningstid en månad! Så jag har suttit och filat lite på det personliga brev de efterfrågar och sitter förtvivlat och tittar igenom mina bilder. De vill ha arbetsprover på fotografier! Inte bra, inte bra. Jag har knappt fotograferat med en systemkamera och jag är inte säker att de blir speciellt imponerade av mina bilder. Men det är som sagt värt ett försök.
Det verkar vara ett internat så att man ska bo på skolan, vilket känns lite sådär. Det skulle vara jätte spännande och intressant att bo på skolan med alla klasskamrater. Men samtidigt så vill jag ju bo tillsammans med Gustav...
Jag slänger iväg en ansökning och sen får vi se hur det blir helt enkelt. Förhoppningsvis slipper jag oroa mig och kommer in på journalist i Sundsvall.

De frågade dessutom om skriftliga arbetsprover och då sånt som blivit publicerat... Ska söka igenom Kaka (skoltidningen) och se om jag lyckades med något vettigt i den. Sen har jag mailat till HT (Hudiksvalls Tidningen) där jag gjorde praktik innan gymnasiet och fick ett snabbt svar med mina två artiklar!
Så det är väl alltid något... Man går ju trots allt skola för att lära sig något.

torsdag, maj 07, 2009

Färga håret?

Idag är det regnigt och grått ute, men som de säger i Pistvakt; "Det är en dag det med". Har precis ätit frukost, varma mackor, dels för att bli av med lite av "giftsvampen" och dels börjar vårt bröd bli lite torrt och tråkigt. (Dagarna innan jag flyttade plockade jag massa svamp, sen gjorde jag en stuvning och ville bjuda familjen på svampmacka, men ingen vågade. Kan berott på att jag sa att jag ville bjuda dem på "den sista måltiden".. Hur som hamnade stuvningen i en burk i frysen för att de senare skulle få njuta av min svamp. Men när mamma flyttade ner mina saker hittade jag burken med "giftsvamp" bland maten hon tagit med..)
Jag har nu läste alla kapitel i kursboken som vi ska, det är bara ett tio tal sidor i en annan bok som också ska avverkas. Det känns ganska skönt att jag redan nu hunnit läsa det mesta, vilket ger mig en möjlighet till att koncentrera mig på de svåra bitarna innan tentan på tisdag.

Just nu sitter jag och har seriösa funderingar på att färga håret i dag. Gustav har lovat att inte bara hjälpa mig välja färg utan också att färga håret på mig!
Mörkbrunt tror jag skulle passa mig ganska bra, har ju haft det tidigare så. Just nu är jag så sjukt less på min saknad av frisyr att det finns inte. Mitt hår är inte bara tråkigt för tillfället utan även fullt! Min lugg är en katastrof, den lockar sig hela tiden konstigt och får mig att se ut som ett fall för alla världens styleings program!

Mina rutor går framåt, har nu inte bara 23 utan 34! Det har blivit väldigt många rutor de senaste dagarna. Jag tror jag har fått upp speeden en aning nu..
Sen börjar något som kan liknas vid en semesterplan ta form. Jag har skrivit ut en ganska detaljerad Sverigekart som vi nu fyller i olika aktiviteter på och drar sträck till var de finns på kartan. Mycket rekommenderat tillvägagångssätt för alla som vill få en överblick om vad som är enklast att kombinera med hänsyn till hur städerna ligger.
Gotland (kanske under medeltidsveckan) och Öland känns ganska lockande med samtidigt finns funderingar kring Skara Sommarland och Kålmorden.. Vi har så gott som bestämt oss för att åka söderut, dels då det finns fler städer och dessutom närmare varandra där och sen kan man ta en sväng förbi Trollandet och frakta upp lite mer saker..

Ett undantag

Hm, det här är inte riktigt min grej. Eller jo, jag tycker mycket om listor, men av okänd anledning (förslagvis för att min blogg enbart skulle bestå av listor) har jag bestämt mig för att "fega ur" och hoppa över listor och utmaningar av diverse slag.
Men eftersom det råkar vara just Ewwe så gör jag ett halvt undantag, jag skriver mina fem saker, men utmanar inte vidare... En gång är ingen gång, det vet ni väl?

Jag har blivit utmanad av världens bästa kompis, Ewwe, att skriva ner 5 saker jag ska göra under 2009 samt utmana 5 stycken.

1. Flytta Norrut igen! (Ska bli underbart att få närmare till alla som betyder så mycket!)
2. Åka på semester med Älsklingen!
3. Fixa (gå till frisören) en vettig frisyr
4. Lära mig jonglera, åtminstone två varv
5. Fira tre år med Gustav

onsdag, maj 06, 2009

I jobbrist?

Jag trodde först inte det var sant då jag såg det.
Nu när jag kom hem från skolan satte jag mig en sväng på bilddagboken och finner att man kan jobba som Häxa. Min kära vän Marielle hade hittat en väldigt fin jobbannons.. Häxriket söker häxor. Är du lite hokus pokus av dig så varför inte söka?
Så nu fick de lite gratis reklam här med...

tisdag, maj 05, 2009

Skolan och rutor

Idag har vi redovisat vår uppgift i "Bli brottslig", men vi lyckades aldrig bli brottsliga, utan blev friade, lite tråkigt då alla blev friade. Vi var helt enkelt för snälla, men det var ganska intressant ändå. Fast att jag hellre velat varit i grannrummet där både Expressens och Aftonbladets chefredaktörer befann sig för en diskussion om dagspressen framtid... Men man får ju inte alltid som man vill.
Uppgiften är i alla fall slutförd och som jag kunde förstå det även godkänd. Nu är det bara en salstenta till om dessa tvetydiga och tolkningsbara grundlagar och en okänd slutuppgift, dock en gruppuppgift, kvar. Så vida det inte blir omtenta eller komplettering på något, man kan ju aldrig vara riktigt säker. Jag väntar fortfarande nervöst på resultatet sen salstentan för ungefär två veckor sen..

I morse fick jag inget av det jag skrev gjort, däremot fick Tux sin bur städad och köket fick sig en dammsugning också. Därefter sydde jag snabbt och slarvigt ihop en lite tygpåse med knytband att ha mina pennor i. Jag har länge sökt efter ett pennskrin/fodral som rymmer alla mina färgglada pennor men inte mycket mer...
När jag kom hem efter skolan var det för sent för att bege sig till fotbollsträningen så jag hoppade det i dag. Åt mat i lugn och ro med Gustav, visade honom mitt nyköpta ipodskydd i silkon. Lika bra att vara rädd om prylarna man har, mina små tekniska saker (se mobil) åker allt som oftast i backen (därav nokia telefoner, enligt mina erfarenheter tål de smällar väldigt bra)..
Men jag upphörs aldrig att förvånas, varför i hela friden är det inget skydd över displayen? Den om något vill man ju ska vara fritt från repor! Antar att det är för att de ska kunna tjäna mer pengar på att sälja speciella små plastbitar som man sätter där.. Money, money, money...

Nu på kvällen har vi tagit oss en lite promenix i parken/kyrkogården och nu väntar mys med film. Jag kanske får dagens sjätte ruta klar. Jag blev en aning deppad när jag såg hur lite jag kommit på mitt överkast... Minst 150 rutor kvar och monteringen får inte glömmas bort, samt att fästa alla trådar! Jag ser min tid rinna iväg....

Överkastet

Hm, mina 23 rutor räckte verkligen inte långt! Det här kommer att ta sin lilla tid! Men är det inte lite typiskt att det blir extra roligt att virka strax innan ytterligare en salstenta?
Dessutom skickade mamma lite spännande virkmönster i går, bland annat ett på sjal som jag blev sugen på. Men man ska ha massa mohair garn till den, men Nellys farmor hade rensat ut massa som Ewwe har sparat till mig. Så det är bara vänta tills vi möts nästa gång!
Nu ska jag försöka få något vettigt gjort, kanske klä på mig lite, kolla lite inför dagens redovisning, plugga lite eller varför inte göra klart en ruta till...

måndag, maj 04, 2009

Läst och sparkat boll

Nu känner jag mig ganska trött, den här dagen har gått rätt fort ändå. Men jag har, om jag tänker efter, faktiskt fått en hel del gjort. Jag har äntligen orkat fixa musiken på ipoden, gått och handlat ägg och margarin (har som sagt massa mjöl som det ska bakas med), bakat morotskaka, spelat match och läste lite mer än hälften av de kapitel vi ska ha tenta på. Blev mycket lycklig när jag kom till kapitel tio, två sidor! Lätt bästa kapitlet hittills, jag är lite förvånad att det ens är ett eget kapitel.
Sen har jag också spelat match idag, denna gång en DM-match med A-laget. Hör och häpna jag var med i startelvan, visserligen som mittfältare, men ändå! Men med det inte sagt att jag fick spela hela matchen. Men jag blev riktigt förvånad och givetvis taggad när jag såg att jag skulle starta... Undra varför bara, men jag hörde något om att de som satt på bänken som brukar spela ytter mitt skulle vila av olika anledningar, sen funderar jag lite på om det är så att Lindberg hade lite dåligt samvete för hur lite jag fick spela sist med A-laget. Det kan också ha varit så, om man ska försöka ha lite självförtroende, att det gick så pass bra på matchen igår...
Men jag kommer nog aldrig riktigt få veta varför.
Vi fick möjligheten att slå ur underläge, då Stenungstund (tror de hette så) normalt spelar i division två och vi i trean. Medan jag fortfarande är inne på planen, tyvärr inte inblandad i den situationen, fick vi in den första bollen. Riktigt skönt! Jönsson, vår kapten, gjorde ett otroligt jobb med flera försvarare hängdes efter sig, sen lyckades hon passa Lundberg som kan peta in den..
Jag blev utbytt tio/femton minuter i från slutet på första halvlek och då bara är några minuter kvar av halvleken lyckas gulingarna peta in en boll, så typiskt.
Men i andra gör de världens pinsammaste självmål, en bakåtpass som går in och där har vi slutsiffrorna, 2-1 till Tfk. Vilket innebär att vi är vidare i DM:et. Inte illa det!
Jag fick gå in några minuter till i slutet på andra, men hann inte ens nudda bollen på den tiden.

söndag, maj 03, 2009

Fotbollens dag

Idag har det varit fotboll för hela slanten! Till att börja med hade jag tagit på mig Aminas dömning. Jag trodde jag skulle döma pojkar så jag var lite extra nervös. I regel är killar mer påläst om regler och försöker utnyttja det, fulare i munnen och spelar ett helt annat spel än tjej. Men det var tjejer jag skulle döma, vilket inte var ovälkommet. När jag väl kommit till rätta så kändes det jätte bra.
Själva matchen gick också jätte bra, jag fick blåsa för lite felaktiga inkast (lyfte på ena foten) och en avblåsning då en tjej blev fälld. Annars var det jätte lugnt, ingen från kanten som skrek och hade sig heller så jag var riktigt nöjd med.
Fast det fanns det ingen tid för, bara att cykla hem och äta. Gustav hade lagat en god pastagrattäng, vi måste börja äta ur skafferi (som det bland annat finns 4 kilo pasta i och 10 kilo mjöl), frys och kyl. Ganska exakt en månad till som vi bor här, men innan dess kommer mamma ner en sväng också!

Hur som, hem äta och packa om sen iväg igen. Nu var det min egna match som skulle spelas. När jag kom dit möts jag av massa beröm för min domarinsats! De hade tydligen varit något möte för någon sorts domarförening och de hade tyckte att jag var jätte duktig. Alltid kul att höra! Det var bara att ta åt sig och ta med sig den positiva energin som beröm alltid ger. Lindberg (tränaren) hade blivit jätte nervös för att det skulle vara någon skit när de frågade om han visste vem som dömt matchen..
Vår match gick också riktigt bra! Det var jätte roligt att spela då man kan rulla boll och känna att man faktiskt gör något som är bra och rätt. Vi vann med 6-1, men det var ganska jämnt, åtminstone målmässigt i början, 1-0 till oss, sen 1-1, men efter det drog vi bara i från. Det målet vi släppte in är inte mycket att tala om, vi hade en mittfältare som målvakt så hon ska ha all beröm. Dessutom hade jag kunnat räddat det målet om jag hade slängt mig snäppet tidigare..
Vi fick till och med två straffar med oss, en missade målet dock, men vad gör det en sån match som denna. Jag fick nog frisparkar emot mig som vägde upp det hela. Mitt i matchen började domaren ta frisparkar på minsta lilla småsak, saker som han tidigare bara släppt... Men man ska inte klaga på domaren, jag vet hur svårt det kan vara ibland.

Jag fick spela mittback tillsammans med en tjej från Vännersborg som jag nog aldrig spelat med tidigare, men vi snackade och löste det hela jätte bra. Extra roligt var att man fick känna sig snabb, för det var väl det sista man kan kalla deras anfallare. Deras målvakt förväxlade jag med ett grottroll några gånger, ett skrik värre än en brunstig tonåring. Sen att hon lekte både domare, spelare och tränare gjorde det hela inte mindre roligt..

Nu har jag precis ätit pannkakor och känner mig riktigt nöjd med dagen. Borde avsluta den med lite plugg, ett kapitel eller så. Det är faktiskt tenta om lite mer än en vecka nu. Imorgon är jag dessutom ledig så då ska jag läsa massa innan det återigen är dags för match.

Gissa trädet

Dethär trädet står ute på gården här och ser väldigt skumt ut. Jag undrar verkligen hur det har blivit som det nu är... Så mycket mer ska jag inte säga, utan nu är det upp till er att gissa vad det är för sort! Om ni tittar noga så borde det gå att se.

lördag, maj 02, 2009

Cykla cykel

Den här dagen behöver egentligen bara ett enda ord, cykel!
Jag tror att vi cyklat närmare 3-4 mil idag. Det gick förhållandevis bra med tanke på all pollen. Jag kände av det ganska rejält i början då bara jag och Gustav var ute. Men sen hittade jag några gamla antipollenpiller. EXP 04/2006, exp, hm, det betyder säkert expiderade, alltså tillverkade. Googlade lite på dem och såg att de skulle hålla i tre år efter tillverkningen! Toppen! Jag svalde ett omgående för att sedan få höra av allsmäktiga Gustav att EXP är det samma som utgångsdatum. Men jag har hört att mediciner håller betydligt längre än utgångsdatumet. Så om det var min tro på att de funkade eller det faktum att de faktiskt funkade vet ingen...

Dagen började rätt tidigt för min del, halv åtta bestämt. Den lilla stund solen lyser in i vår lägenhet är tidigt på morgon, tyvärr. Hade gärna haft den mitt på dagen eller kvällen istället. Men nu väcks man av solen tidigt för att sen inte se den på resten av dagen. Vanligtvis brukar jag somna om, men vanligtvis betyder inte alltid. Klev upp, släppte ut Tux och gav honom, gick sedan på toa främst för att rensa ögonen. Det blir extra mycket glegg och sovkusar på grund av pollen. Där var det kört, det var ingen idé att lägga sig igen. Jag började baka bröd och diska istället för att riskera att väcka Gustav. Men jag öppnade vädringsfönstret så han fick både friskluft och fågelsång.
En timme senare vaknar han till och tror på mig då jag säger att jag bara varit i väg på toa. Hade tänkt att det nybakade brödet skulle bli en mysig överraskning. Gick och la mig igen och hoppades på att Gustav skulle somna om, men så bra gick inte min plan. Efter en stund klev han ändå upp, jag försökte hålla honom från köket så länge som möjligt, men det gick inte så bra och han upptäckte brödet som jag visserligen hunnit både baka ut och få in i ugnen. Men han blev glad ändå, så det blev ganska lyckat i alla fall.
Gott blev det också, efter frukosten tog vi det lugnt ett tag. Städade upp lite grann och slöade vid datorerna.

Sen började dagens huvudtema genom att vi gav oss ut på en cykeltur runt alla lägenhetshus i närheten. Jakten på min älskade Meridacykel, dessvärre blev det fruktlös, men den går vidare. Anledning till att vi valde hyreshus är för att det är enklare att lokalisera cyklarna där och det är många som bor samlat. Ju fler människor desto större chans att någon av dem tagit min älskling.
Min nästa cykel ska helt klart vara en merida, har aldrig träffat en cykel som krånglat mindre än den.
Sen hann vi knappt hem och äta lite innan det var dags för nästa cykeltur. Tillsammans med Mikael och Emil styrde vi våra styren mot Vännersborg. Vi tittade in till Jesper en sväng när vi hittat fram. Sen blev det glass och lite godis på Vargön innan vi åkte en kostig runt en stor kulle. Där hittade vi något hel häftigt, gamla kalkbrott en bit upp i kullen, som egentligen är ett stort men inte överdrivet högt berg. Kalkbrottet såg ut som grottor, lätt att jag ska fara dit med sovsäck någon helg! Får väl se om jag får Gustav med mig annars far jag själv. Det ska skrivas upp på min 100 saker innan jag dör lista, "Sova i en grotta".
Hur som, den var inte så jätte djup, runt 20 meter på det djupaste in i berget, men 484 steg (ja, jag stegade) lång! De hade gjort pelar ingångar, jag önskar verkligen att jag hade haft med mig kameran eller åtminstone mobilen.. Visserligen ska jag få bilder av Emil, men det är inte riktigt samma sak.

Synd bara att jag enbart var klädd för cyklingen, inte för skogs eller grott äventyr. De svarta på denhär bilden hade jag. Ett antal gånger slog jag i tårna, de skavde på så väl hälar som fotleder. Långt ifrån någon höjdare och nu är de nästan förstörda. Men med tanke på att de kostade ungefär 25 kronor så jag inte klaga på skorna utan mig själv som inte tog bättre skor på mig.
Min kortkorta kjol var nog inte heller den mest ultimata, men jag kanske får lite bruna ben?
Efter grottäventyret började vi leta oss mot en pizzeria som fick laga middag åt oss. Gott var det, fast det är nog den minsta calzonen jag någonsin fått... Men jag fick i alla fall en klubba till efterrätt!
Därefter blev det hem, få lite värme och byta om innan det blev dags för minigolf på Spikön. 40 kronor tog de per person! Det är ju nästan ett rån, det dröjer länge innan jag spelar därigen. 17 banor stod det klart att jag behövde minst sex slag för att vinna. Det är väl mest poäng som vinner?
Hur som lyckades jag på två och kom därmed bara nästsist, en placering efter Gustav, två efter Emil och en före stackars Mikael.
Som om det inte var nog synd om honom redan där så krokar han med en moped på vägen hem! Helt seriöst trodde jag att mitt hjärta skulle hoppa ur bröstet. Det var riktigt läskigt. Jag såg precis allting, men litar inte helt hundra på vad jag såg.
Mikael cyklade en bit före oss andra och helt plötsligt kommer något svart farande framför honom och nästa sekund ser jag Mikael och hans fina meridacykel i luften! De flög riktigt långt. Jag var först ner och cyklade genast för att kolla hur det gått med Mikael, mopedisterna kändes långt i från lika viktiga, fast att man inte får säga/tänka så. Men rent instinktivt bryr man sig mer om de eller det som har en sorts relation till. Hur som var han snabbt på benen igen, han klarade sig förhållandevis fint, mycket tack vare att han kraschade på gräset och inte asfalten.
Moppekillarna (ja, självklart behövs det tre killar för att lyckas med dendär krocken) verkade också klara sig fint. Moppen fick sig en smäll och läckte ut något, mest troligt bränsle. Trimmade mopeder borde inte köra på gångväg och klass 2 mopeder ska inte skjutsa heller, så långt i från lagliga var de. Även om det påverkade krocken föga, eller ja, om den inte varit trimmade eller dubbellastad hade den kanske inte varit där just de sekunderna det krävdes för att krocka.
Hur som så gick det ändå bra för alla. Mest skadad blev kanske cykeln, framdäcket blev helt skevt och lika så det främre växeldrevet..

Nu ska dagen avslutas med sängen för att ladda energi för matchen i morgon.

Massa Fotboll

Gårdagen vigdes åt fotbollen efter en väldigt lång sovmorgon. Första hemmamatchen på gräs för sesången, dessutom ett derby. Jag saknar verkligen känslan av "nu jävlar tar vi dom". Jag får veta vilket lag vi möter, men det säger mig ingenting, väcker inga känslor. Inte alls som när man vet att man möter Långsele eller varför inte det hatade Kramfors Alliansen. Där inte bara laget väcker ens vinnarskalle utan även spelare. Jag har ingenting emot spelarena vid sidan av planen, men när man väl spelar så är det på liv eller död..
Vinst en sån match är något helt otroligt, så jag är riktigt avundsjuk på de andra laget, som fick uppleva just den glädjen.
Men också för att de fick spela också. Jag tillsammans med tre till började på bänken och ja, jag håll på sluta på bänken också. Jag fick spela tre minuter som forward! Inte någon riktig höjdare, men det blir nog mer någon annan match. Tränaren sa till och med förlåt efteråt för att jag fått sitta på bänken så länge...

Pollen var riktigt jobbigt denhär dagen och det faktum att jag hade solen i ögonen gjorde det långt i från bättre. (Ni vet ju hur man blinkar och ögon vattnas när man har solen i ögonen. Tårvätskan gjorde det bara värre eftersom det torkar ut runt ögonen.) Stackars Gustav kollade dessutom på så gott som hela matchen.
Nu borde pollensesången snart vara över, jag är less på att min kropp beter sig som om den vore sjuk. Jag orkar ungefär lika mycket som om jag skulle vara förkyld. Både Marielle och mamma har nu bekräftat mina misstankar om att pollen gör mig trött och snor energi i från mig!
Enda fördelen är väl att man tränar magen då man nyser, tänk om jag kunde nysa så att jag får magrutor, det ni, det vore något!

Men på söndag blir det en till match och på måndag med. På söndag ska jag först dömma Aminas (en tjej i laget) domarmatch och sen är det match med ulaget, även det hemma, skönt nog. Då kommer jag nog få spela lite mer, så det ska bli roligt. På måndag är det någon dm-match eller någonting i den stilen med a-laget.
Det är bra att jag får vara på mycket matcher nu, då jag inte kommer att kunna vara med i sommar.. Tråkigt nog, kommer att kännas riktigt riktigt tomt utan fotbollen. Kanske tar och följer med syrran på någon träning med ruif i sommar. Annars ska jag försöka hålla kvar min kondition genom min löparrunda nere vid älven och de underbara niporna! Kanske kan få med någon annan i familjen.
Hade en sommar då jag skulle försöka få med mig pappa, det gick ungefär en gång. Det var inte speciellt roligt, då det var ungefär samma fart som en nerjogg och sen vände han halvvägs...
Mer troligt att jag får med mig mamma då.

I övrigt håller vi på att röja igenom allt vi kommer över. Har inte riktigt från 100 procentig ordning sen ommöbleringen än. Sen har vi gått igenom hela förrådet och konstanterat att det mest är tomlådor där. Vilket var väldigt skönt, då det snart är dags för flyttpackning och städning..

Tux News

Tux verkar tycka att våren är helt underbart, han slipper ju irriterande ögon och andra pollenbesvär. Maskrosblad, gräs och löv är det godaste som finns, men han förstår inte riktigt att man faktiskt kan äta gräset utomhus. Men när man tar in lite grönt så försvinner det på en gång. Han har dessutom fått smaka melon, jordgubbar och vindruvor. Allting var jättegott, men framför allt vindruvorna var toppen!
Vi har dessutom möblerat om, till en början blev han lite harig och sprang så fort man kom när honom från ett håll som han inte är van vid att vi kommer i från. Men ganska snabbt hittade han till hörnet där Gustavs dator står. Och gissa vad som fanns på baksida? En fläkt! Jätte skönt när det blåser i nacken, så där tillbringar han mycket tid!
Som vanligt är det jätte roligt att hoppa omkring på våra möbler, förutom de tre förbjudna ställena (fåtöljen, sängen och soffan) är sängbordet och köksbordet nya favoriter. Har man dessutom tur finna det goda blommor på köksbordet. Det är fler än en gång han har ätit upp mina blommor. Han verkar ha lite svårt för vad som är prydnadsblommor och vad som är mat...
Emellanåt ger han sig upp fönsterbrädet också, där finns det alltid massa goda blommor.

Sista April

Nu har det varit tyst här ett tag, framför allt för att jag haft annat att göra och sen varit för trött, men nu ska vi råda bot på inläggstorkan..
Vi börjar med sista april, i år blev det varken firande i Hasses stuga eller vid brasan där hemma.
Under dagen var vi på diverse mataffärer och köpte gott inför kvällen, vindruvor, jordgubbar, kex, brieost, hamburgerkött och mouserande (alkoholfritt) jordgubbsvin från systemet. Det sistnämnda är ett riktigt tips till alla, det får man köpa även om man inte fyllt 20! (Passade på att fråga) Jag blev dessutom upplyst om att det var alkoholfritt, tjejen i kassan såg lite fundersam ut då jag sa att jag tagit rätt då. Bara för att man råkar vara nyss fyllda 20 betyder inte det att man bara är intresserad av alkohol.
Sen skulle jag fixa lite med internetbanken, men givetvis hade banken stängt tidigare idag...

På kvällen hade jag fotbollsträning (till pappas förskräckelse, träna på en afton!!) vilket gjorde att vi inte hann ner till Spikön (en ö mitt i staden i kanalen) där de skulle ha en brasa. När jag väl var duschad, finklädd och väskan packade med massa gott tog vi cyklarana ner till stan.
Brasan var bland det fjuttigaste jag sett, den som vi har hemma är till och med större! Nog tycker jag att en stad borde kunna ordna mer eldvänligt skräp än en familj. Det var ganska folktomt också, utom på uteserveringen mittemot ön, inte så konstigt när de har värmeslingor och serverar alkohol...
Vi hade riktigt mysigt på vår picknick, efter ett tag fick vi sällskap av ett par gräsänder också (en hona och en hane). De tyckte också om våra kex, fast de bråkade lite om maten...
Det enda som inte gick riktigt som planerat var öppnandet av brieosten. Det måste ha varit en sadist som plastat in den. Innan jag fick upp den hade jag orsakat blodutgjutelse i min hand. I ganska djupt snitt som inte ville sluta blöda, vilket försvårade mitt intag av picknick mat. Men Gustav var snäll och gjorde i ordning kexen åt mig!
Efter någon timme blev det för kallt och maten började ta slut, så vi packade ihop, gick förbi elden en gång till och sen cyklade hem.
Väl hemma poppade vi popcorn och såg på film.
Sen blev klockan mycket så det var bara att gå och lägga sig. Hade matchen dagen efter och fått stränga order om tidig sänggång...