torsdag, mars 26, 2009

Vilken dag

Kaos, kaos.. Dumma skola, dumma jmg, dumma lärare men snälla Gustav och snälla mamma!
Dumma skola för att vara så filostofisk men samtidigt med rätt och fel.
Dumma jmg för att bara bry sig om att ha studenter på sin skola, men inte om studenterna de faktiskt har där.
Dumma lärare för att vara borta och okontaktbara på "personliga anledningar" så att jag inte kan få den information om mitt schema jag behöver för att kunna göra en tillfredsställande planering.
Snälla Gustav som stöttar mig fast att min surhet, arghet och ledsenhet går ut över honom. Snälla mamma som kommer med stöd och idéer till lösningar...

Skoldagen i dag kändes helt bortkastad. Första "lektionen" var mest information om vad vi skulle kunna söka efter den här kursen. (Så långt bort härifrån som möjligt, tyckte jag var ett bra alternativ!) Sen hade vi två timmars lunch, väldigt bra. Jag och Ida tog en sväng till hemköp, köpte varsin matlåda, åt dem kollade resultatet på andra tentan. Ett vackert U stod det vid mina siffror. Hurra, nu har jag det över mig också. Dessutom kunde vi inte hämta ut våra tentor eftersom det var en vikarie som satt i receptionen. Mycket dåligt, sist var det en lärare som låste upp rummet och delade ut dem. Han kontrollerade inte våra namn eller något sånt..
Så jag får vänta tills på tisdag för att veta vad jag gjort fel eller snarare om jag ens gjorde något rätt... Sen blir det till att ordna upp det med. Vore dumt att bli underkänd på hela kursen för en tentas skull...
Sen andra lektionen var skrattretande och hade den inte varit så komiskt hade man somnat. Föreläsaren gick igenom medieforskningens tre faser (allsmäktiga, maktlösa, mäktiga) vilket vi gjorde redan i förra kursen! Det var också under den föreläsningen jag fick sms av Gustav att bilen var såld. Mycket typiskt.. Men det kommer väl fler bra bilar, får vi hoppas.

Har fått ett mer korrekt schema idag, men det saknar mycket information om tentor och uppgifter som jag är i behov av. Men nu tog jag och bokade en hemresa i alla fall! Jag blir hemma nästan fyra hela dagar, och det är alltid bättre än något. Ska bli skönt att komma härifrån ett tag. Få vara med familjen, slippa planera mat, få åka snowboard och skoter och bara få vara. Dessutom ska jag och mamma baka en 71 årsdag tårta. Vår gemensamma ålder, säger inte vem som bidrar med vilka siffror, det kan ni få räkna ut själva! Min kära mor fyller år imorgon och jag har fått rapport om att min post till henne kommit fram som den skulle...

Ny har jag precis kommit hem från träning, det behövde jag verkligen. Till en början var jag inte alls sugen och tog långt i från i allt på löpningen. Men sen när vi börja med passningsövningar och smålagsspel kom jag igång och det var riktigt skönt. Så skönt att slippa tänka på skolan och andra krav som kommer från alla håll... Bara få koncentrera sig på vad man ska göra med bollen, det gick faktiskt rätt bra för mig idag!
Nu ska jag ta och sova så jag är utvilad imorgon och kan vara på bra humör. Jag är trots allt lediga tills på tisdag nu!

Inga kommentarer: