tisdag, mars 31, 2009

En missvisande mediedagbok

Igår valde jag medvetet att inte slå på min dator, så hela dagen blev lite underlig på grund av detta. Men det blev betydligt enklare för mig att göra min "läxa", föra en mediedagbok över en dag, skriva upp vad du gjorde (vilken media du tog del av), hur länge, var, med vem.. Så för att göra det hela lite enkelt för mig skippade jag datorn då jag dagligen sitter på x antal sidor, sen svarar jag nej på första frågan som är om det "var en vanlig dag".
Gårdagen var väldigt skön, ingen skola, så jag och Gustav sov tills väckaren ringde klockan 10 gammal (vinter)tid, så vi fick lite mer bråttom än planerat, men hann ändå med det väsentligaste
Det städades en del, sen for vi iväg och hittade äntligen Trollhättans lilla undangömda Konsum. Så nu kunde vi äntligen hämta ut det kaffe som jag fick för att jag för att jag var nyinflyttad (med andra ord en väldigt gammal kupong, dock giltig) dessutom hittade vi billigt påskgodis. Så det gigantiska påskägget jag fick för 3-4 år sedan av Ante är så gott som fullt nu! Väldigt trevligt, godis för någon hundralapp är inte helt fel. Det ska förtäras till helgen, vi får fira påsk i förskott då jag ska hem då! Dessutom är Gustavs mamma, Lena, här då och kan hjälpa oss.
Hon kommer hit i natt någon gång och blir här i ungefär en veckas tid. Ska bli jätte roligt med besök!

Efter vår lilla cykeltur (som var upp för den längsta backen ever) så väntade duschen på oss hemma innan vi tog tåget in till Göteborg. På centralen mötte kusin Johanna oss, sen tog vi spårvagnen hem till henne och Micke. Spårvagnsturen (som för övrigt var Gustavs första) var inte den trevligaste. Till att börja med var det en gammalvagn, med andra ord allmänt sunkig, jätte mycket folk och några fyllekajor och stank där men det värsta av allt var biljettkontrollen. Man kunde tro att det var andra världskriget och Hitlers armé invaderade en buss med flyktingar. Okej, nu kanske jag tog lite för mycket, men det var högst obehagligt. Att jämnföra med en poliskontroll som letar efter en förrymd brottsling är nog en bättre liknelse.
Det kom in minst tio stycken kontrollanter och dubbelt så många tillsammans med ordningsvakter stod utanför vagnen. En hade befälet och ropade ut hur mycket tid det var kvar (att kontrollera biljetter på). Lyckligtvis hade vi alla tre giltiga biljetter, men man blir ändå lite oroad...
Väl hemma hos Johanna fick vi en rundvandring i deras lägenhet sen började hon förbereda middagen sen kom Micke hem och hjälpte henne. Jag och Gustav försökte hålla oss ur vägen på en stol.
Det blev en utsökt middag, spaghetti och köttfärssås med diverse tillbehör. Efter måltiden tog vi en trevlig promenad på ett närbeläget berg (som jag glömt namnet på). Utsikten därifrån var slående, man såg hur långt som helst...
Kvällen avslutades med lite hockey (främst för Mickes del som har den dåliga smaken att hålla på Rögle) och bildvisning.
Sen åkte jag och Gustav hem och gick och la oss....

Inga kommentarer: