lördag, mars 14, 2009

Jag röstade på vinnaren

Har röstningen i melodifestivalen någonsin varit mer spännnade?
I så fall var det före min tid. Juryns röster skiljde sig verkligen från "svenska folket"! Vad jag var nervös när den sista poängen skulle delas ut, för jag hade verkligen satt vilken låt som helst före Snälla, snälla! Vilken som helst, av fem möjlig som kunde få poängen kunde tre gå om Caroline. Och vilken gör det då, om inte den jag röstade på! Gustav hävdade att det var onödigt att rösta och att man inte har någon anledning att klaga om man röstar. Själv tycker jag tvärtom och jämför med när man röstar politiskt. (Röstar man på den som vinner eller inte alls har man ingen rätt att klaga, men röstar man på förlorarna kan man klaga på vinnarna.)
Hemma undra de hur många cider jag druckit som kunde rösta på den. Fast mamma stötte mig!

I övrigt var det ett ganska tajt fält med många låtar som påminner ganska mycket om varandra. De som stack ut lite extra var väl Caroline, Heat, Molly och Malena i övrigt var det bara svängiga och glada tongångar med ganska mycket avklätt.
Jag tycker helt klart att det var rätt låt som vann, den kommer stå sig bra i den stora tävlingen så kanske Sverige inte behöver kvala nästa år igen...

Inga kommentarer: