tisdag, mars 10, 2009

Medieval

Så var ytterligare ett tidskrävande grupparbete avklarat. Vi började vid elva och jag gick inte därifrån förrän vid halv åtta, skulle med ett tåg, medan de andra jobbade vidare till ungefär nio. Återigen vill våra lärare för mycket i förhållande till den tid vi får att disponera.
Det var inte riktigt lika kul den här gången som i förra veckan, men vi kom ändå fram till ett bra resultat och jag tror nog att vi lyckades imponera lite på vår lärare. Återigen handlade det om strålning i samband med mobiltelefonsamtal, och hur man skyddar sig (använda handsfree, hålla ut mobilen från kroppen när du pratar, ha god täckning vid samtal) enligt de förslag som ssm redan har. Vår målgrupp var fortfarande ungdomar, men nu snävade vi ner det betydligt till gymnasieelever på samhäll, natur och teknik (gå genom projekt i skolan) och till en början bara i Gävle.
Jag bävar verkligen inför morgondagen, då ska vi först och främst ha föreläsning från klockan 9 till 16 (inkl. lunch) och sen får vi en ny hemtenta och ett grupparbete att ta i tu med. Vilken underbar födelsedag fredagen kommer att bli, fullpackad med skolarbete! Tråkigt nog ska vi inte vara samma grupp, men det som är bra med det är att vi bara är fyra i varje grupp, vilket känns ganska lämpligt. Hoppas, hoppas att jag får en bra och ambitiös grupp och ett roligt case!

Min Eragon bok tog slut igår också, jag vet inte riktigt vad jag tycker, lite besviken är jag nog. Men jag har fått en så kritisk inställning till författaren mycket genom att läsa hans "tack till", så jag vet inte om det är det påverkar. Mina förväntningar inför boken påverkar säkerligen också. Men boken är lättläst, det kan man inte säga något om.
Idag har jag köpt en ny bok, Babbeldrottningen av Meg Cabot. Hon som har skrivit en Prinsessas dagbok som jag verkligen har följt och identifierat mig med, så jag har ganska höga förväntningar nu med...
Sen har jag blivit sugen på att börja skriva berättelser själv, jag kanske har en idé som jag kan spinna vidare på. Jag har knappt skrivit någon berättelse på två år nu, så det är hög tid. Vill verkligen inte tappa det intresset helt..
Annars sitter jag och väntar på att klockan ska bli lite mer så det blir dags för styrketräning och tänka Explodera själv..
Jag missade ju löpträningen igår på grund av grupparbetet, men det gör inte så mycket, mina vader hurrar eftersom de har börjat protestera igen...

Inga kommentarer: