onsdag, april 01, 2009

Svärmor på besök


Gårdagen blev en väldigt lång dag, då vi väntade på att klockan skulle bli ett. Eftersom bussen med Lena och lite packning skulle komma då. Fram tills dess städade vi lite, bakade bröd och jag testade att göra "uppstekt gröt", havregrynsgröt. Det var inte alls särskilt gott.
När klockan väl var slagen befann vi oss på resecentrum, men Lena på busscentrum. Men det löstes snabbt, sedan fick vi oss en nattlig promenad vilket resulterade i en sen sänggång och idag smått trötta människor i vår lägenhet.

Jag gick för ovanlighetens skulle heldag i skolan, två hela lektioner! Ena en föreläsning om tidningens framväxt och lite historia, under den andra lektionen redovisade vi våra mediedagböcker. Det vi kom fram till var att väldigt få media används primärt, man slår på radio sätter sig vid datorn. Man ser på tv samtidigt som man läser tidning och sånna saker...
Medieanvändningen var ganska lika hos varje, ingen som skilde sig så jätte enormt, tråkigt nog.
Vi delade också in nya grupper till kursens första grupparbete. Jag ser betydligt mer positivt på det här arbetet, det är Ida, jag och en ny tjej i klassen, Annamaria. Lagom storlek så jag tror det kommer att gå riktigt bra. Uppgiften går ut på att göra ett medieporträtt, vi valde Rix fm's morron zoo.. Mitt föreslag så det känns roligt det med!
Sen fick jag äntligen ut min tenta i dag. Det verkar som om jag inte förankrat mina teorier tillräckligt i litteraturen, så jag ska försöka omarbeta den lite, till helgen, kanske. Jag har till den nioende på mig, men jag borde försöka komma i gång så snabbt som möjligt...
Sen ska vi prata lite mer om grupparbetet imorgon och försöka komma i gång med det också.

När jag kom hem från skolan har vi bara tagit det lugnt, mycket tvtittande nu när tv:n temporärt har fått flytta ut från sovrummet till vardagsrummet. Sen var vi iväg till Willys och handlade lite mer mat och öb blev lite godis fattigare i sin lösviktsavdelning. Vårt ägg är väldigt fullt nu!
Jag jobbar på med strumporna som jag försöker sticka, schackrutiga i rosa och blått, men det går så där. Ska försöka komma på något bra sätt att göra hälen på utan att mitt mönster blir helt förstört... Så jag har repat upp en hel del, funderar på att virka lite sjal i stället..

Inga kommentarer: