fredag, april 03, 2009

Glassgubbens liv

Det verkar inte bättre än att det råder jämstäldhet på glassfronten! Glassgubben har raggat upp en riktigt heting, en glassig fru eller åtminstone kärlek att döma på deras uttrycksfulla ögonkast i varandras riktningar! Med tanke på gb:s slogan "Let's fall in love" och "Vårens nya förälskelser är här!" finns det väl inte så många sätt att tolka denna av mig tagna paparazzi bild. Dock tagen på offentlig plats (centralstation i Göteborg) och därmed helt laglig!
Det är väl bara en tidsfråga tills det finns små glassgubbsbebisar!?
Dock är det här inte första gången Glassgubben ses tillsammans med kvinnligt sällskap! Se bara på den här bilden (hämtad från Gb:s egna hemsida)! Fast det var åt andra sidan 1967, men bara ett år efter det här ses han på bild på en ny flicka och ytterligare en efter det året! Vi får väl se hur länge det här nya förhållandet räcker.
Dock verkade kvinnoaffärerna ta hårt på vår kära Glassgubbe, 1970 var han inte i skick för att ställa upp för någon fotografering inför årets glassplancher. Någonting händer under det året och redan nästa år vågar han visa sig igen. Denhär gången är han omgiven av 5 glassätande pojkar de är mitt ute i skogen och vad som händer efter bilden förtäljer inte historien... Men året efter har han återigen bytt sällskap, nu till ett mer kvinnligt sådant, en kvinna, förslagsvis en mamma och tre barn står nu vid vår väns sida. Åren därefter kan Glassgubben inte haft det lätt, det dröjer hela 10 år innan han skymtas på bild igen! Av bilden att döma har han tillbringat sin tid inom cirkusbranchen och fått en del nya vänner som han gladeligen profilerar sig med! 1983 badar vår vän tillsammans med en massa familjer. Givetvis har han alla kläder på sig vilket ger upphov till de misstankar som cirkulerar på redaktionen (även kallat min hjärna) om att han smälter vid direkt kontakt av solljus! Under det kommande året äter han väldigt mycket glass och går upp i en hel del i vikt så vid modellfotograferingen 1985 är han väldigt tjock och lycklig! Därefter tar han verkligen sitt ansvar som ansikte åt Gb Glass på stort ansvar. Han riktigt skiner på affischerna under de kommande åtta åren. Ryktena sprids om att han äntligen vet vad han vill göra med sitt liv. Det är också under denhär tiden han utvecklar sitt intresse för djur och natur! Redan 1988 äger han två hundar, men året därpå syns bara ena till....
Men hans arbetsgivare verkar tycka att han tagit för stort utrymme och låter honom inte alls framträda lika mycket som tidigare. Så från och med 1994 får han bara synas i halvbild längst ner på affischerna..
1998 får han dessutom en ny dress med färre färger än tidigare, inte ens den får han visa upp i helfigur... Samtidigt byter Gb Glass logga och framhäver denna desto mer!
Han fortsätter att vara knappt synlig på affischerna fram till 2005 då han blir helt osynlig, vilket han på våra plancher är än i dag!

Vill du se bilden som ger upphov till denna historia rekommenderar jag ett besök på Gb:s egna hemsida! (Vilka jag hoppas ser det hela som gratis reklam och inte skär halsen av mig...)

2 kommentarer:

Helena sa...

Skicka in detta som krönika till några tidningar! Kul text! (kulglass)

Petter sa...

Glassgubben är player! Så är det bara =)