onsdag, april 15, 2009

Hårddiskrensning och tandläkaren

Åter en dag och jag har inte gjort något åt bilderna med påskpresenterna, dock har jag gjort lite krävande förarbete. Det är nämligen så att jag samlat på mig massa skit på min dator under det dryga ett år jag har haft den. Denna skit hotar nu att med att det är ont om plats på datorn.. Suck!
Hur som har massa tid gått åt till att kolla igenom gamla filer, bränna en dvd med sånt jag vill ha kvar men inte behöver ha i datorn samt kastat massa musik (lagom till ipred)...
Så imorgon kanske jag kan få lägga över bilderna på datorn utan att mackaperen hindrar mig...

Men jag har i alla fall varit i skolan idag, tack vare Gustav. Klantig som jag är i bland hade jag glömt mitt busskort, men en snäll chaufför lät mig åka bussen ändå. Sen fick stackars Gustav slå sitt gamla rekord på sträckan lägenhet till järnvägsstation. Sen visade det sig att tåget var försenat så han hade inte behövt skynda sig så mycket som han gjorde..
När jag kom fram till skolan och precis satt mig bredvid den efterlängtade Ida (som varit bortrest eller hemrest kanske det heter) får vi höra att Britt (läraren) är sjuk på smittsamt sätt.. Minst sagt typiskt, dels för att Gustav behövts cykla iväg för att ge mig korten men också då det är/var sista lektionen innan tisdagens tenta... De skulle försöka se till så vi kan få sammanfattning av kursen och information på annat sätt. Vilket jag hoppas att de lyckas med!
Resten av tiden gick åt till att förbereda lite inför morgondagens seminarie med medieporträtten... Det ska nog gå bra.
Sen samlade jag och Ida ihop allt mod inom hela skolan och gick för att kolla resultatet på essän, slutuppgiften i förra kursen. Det tog ett bra tag innan jag hittade mitt resultat och började nästan bli nervös att jag var bortglömd, men inte då. Därefter jublade vi ihop så vår studievägledare påpekade det för oss...
Men man får vara vara glad om man klarade den där uppgiften! Det innebär att om bara min komplettering blir godkänd så har jag mina första 15 högskolepoäng! Tänk det ni!

Jag har även hunnit med en sväng till tandläkaren idag. Då det är gratis här nere tills man 21 så tyckte jag det var dumt att inte passa på då jag blev kallad. Gustav följde med mig bort, dock inte för att hålla i hand (eller mer fot) som mamma gjort några gånger, utan för att försöka få en egen tid...
Trots att det inte var lika fint som hos min tandläkare i Sollefteå så var det ett ganska trevligt besök. Jag fick veta att mina visdomständer var på väg, aj då. Hade hoppats på att slippa dessa otyg. Men lite tur har jag, då jag bara kommer att få tre stycken, vänster nere saknades! Haha, så jag kommer bara att ha 31 tänder medan alla (nästan i alla fall) kommer att ha 32. Kul att man kan vara speciell på något sätt!
Sen skrapade hon lite tandsten med. Fick också veta att det var "bra" tandsten jag hade som till och med skyddar tänderna. Det finns tydligen två sorters, min beror på mitt saliv som även gör mitt tandkött frisk! Det fanns inte heller något sätt som jag kunde undvika tandstenen på. Skönt att höra då jag försöker vara noga med tandborste, tandtråd och munskölj..
Hon penslade på något florgrejs på mina tänder, banansmak, så jag slipper borsta tänderna ikväll!

Under kvällen planterade jag om alla våra blommor. Vilket verkligen behövdes på de flesta håll.. Jag vet inte om jag har gröna fingrar, det återstår att se, men jordiga är de i alla fall!
Nu ska jag ta och lägga mig så jag inte håller Gustav vaken hela natten. Han har skill (praktisk tenta) imorgon, hoppas verkligen att det går bra!

Inga kommentarer: