lördag, april 11, 2009

Påskafton

Jag är trött! Mina ögonlock hotar att sluta mina ögon, men jag kämpar emot. (Så ni får ursäkta om det blir mer stavfel än vanligt.) Jag har lovat att hämta mamma, syster och lite fler damer från kyrkan (som de annars aldrig besöker) och det är nog någon timme kvar innan det är aktuellt. Vis av erfarenhet vet jag att det blir betydligt jobbigare att ta sig fram bakom ratten om jag går och lägger mig en stund. Jag tror inte särskilt mycket på powernappping, eller visst, det funkar säkert, jag tror väl mest på att jag aldrig skulle lyckas vaknat i det rätt ögonblicket.. Men vilket sätt att slå ihjäl tid på kan vara bättre än den kära datorn? Finns alltid något att göra, i värsta fall kan jag rensa på mina hårddiskar som hotar med att sprängas (på grund av alla bilder, musik och andra lösa filer jag envisas att spara på)... Tror jag ska ta en snack med min lilla datanörd om någon form av serverlösning på mitt lilla problem.. Hade för övrigt tänkt att han skulle kunna få hålla mig vaken. Sen har jag ju alltid min ipod att försöka lära mig.
Jag har fått massa godis i dag, från påskharen, pappa, Ewwe och kusinerna Matilda och Johanna, så jag kan i alla fall hålla blodsockerhalten hög..

Dagen började egentligen med att jag somnade. Satt och snackade med en annan kusin sent på msn, vi snackade tjejer och fotboll! Alltid spännande, sen försökte vi smsa en text till en tredje kusin som för övrigt fyller år idag, men det gick inte så bra då det blev en hel del missförstånd.. Men det är ju tanken som räknas! Det blev några varv till på sjalen så de kom till minimum storlek. Så eftersom klockan var tre så fick det faktiskt duga, dock tog jag inte av tråden.
När jag vaknade fem/sex timmar senare hade påskharen varit förbi med min påskkyckling fylld med godis! Ett kärt återseende, har haft den kycklingen så länge jag kan minnas, vilket börjar synas på stackaren. Men han kommer att få hänga i många år till! Jag menar pappa har fortfarande samma påskfigur så..
Lite tråkigt så hade våra ägg spruckit och syster hade målat klart alla, så det blev inga målade ägg för mig i år. Men jag är kanske för stor för det... Jag målade ägg och soffa tillsammans med Bonden och Hasse i fjol. Tror till och med att vuxna Gustav målade ett ägg!

Under frukosten fick mamma, syster och bror sina påskpresenter (pappa jobbade). De verkade glada allihop, mammas sjal skulle det virkas några varv till på bara. Jag ska lägga upp bilder på sakerna med respektive ägare så fort jag har några. Däremot kommer en bild på (nästan) min underbara Nelly och hennes påskpresent. Hon verkade tycka om sin lilla kanin, hon smakade på båda öronen en fram tass innan hon kom fram till att rosetten (som snabbt gick upp) var godast.. (Vi band då fast den extra hårt i kaninen för att minimera kvävning.)
Efter frukosten gav sig syskonen iväg på cyklar, nog för att det är snö här, men vägarna är i alla fall bara, med pimpelspön ner till årets upplaga av pimpeltävlingNotön (ett naturreservat vid niporna och älven). De verkade ha ledsnat när jag och mamma kom ner strax innan tävlingens slut. Det var ganska synd om Josse då, som bytte hål med en av våra grannar som fått massa fisk i sitt hål. Det första han gör när han kommer till hennes hål är att dra upp en till fisk. Visserligen bara små abborre som katterna kommer att få mumsa på, men ändå.
Efter prisutdelningen blev det fika också fick jag träffa Granvågs (min lilla by) nykomling. En liten söt hundvalp, väldigt charmig liten prick, bara nio veckor (och en dag) gammal.
Först då tittade äntligen solen fram och det blev riktigt varmt och skönt, väl hemma satt jag och mamma och solade på balkongen ett bra tag. Jag passade också på att jobba vidare på sjalen.
Sen gjorde vi i ordning påskmiddag tillsammans som blev klar lagom till att pappa kom hem andra gången (han jobbar jour). Men sen slapp han bli inringd under hela kvällen, inte förrän han var på väg att lägga sig ringde det igen. Påminn mig om att aldrig skaffa ett jobb med jour.
Under middagen fick pappa sin påskpresent och han såg glad ut han med. Tur att pappa har humor, vet inte alla pappor skulle vilja ha ett par babyblå och babyrosa tjocksockar.. (Bild på dem kommer också.)
Sen fick alla ett påskägg till samt varsin tialott, alla vi barn vann varsin tia, så det var ändå bra utdelning..
Efter maten gjorde jag klart sjalen och satte fransar på den och just nu inviger mamma den!
Nu vill jag sova! Pappa har ju till och med fått kommit hem och lagt sig nu! Jag tror dessutom att jag håller på bli lite sjuk, har något körtel, halsmandel eller annat trevligt som blivit svulten på höger sida och nu små ont i halsen med. Får väl skylla mig själv då jag tror att det blivit sommar nu. Men det hör våren till att man ska kl av sig för tidigt... Men jag fryser inte så att jag känner det när jag är ute, men tydligen så gör jag det ändå.
Sova sova säng säng! Ja tack..

Inga kommentarer: