onsdag, april 29, 2009

Hemmadag

Idag är en riktigt lat dag, började med en skön sovmorgon till tio tiden då det inte är någon skola idag. Efter att ha legat kvar en stund i sängen, ja, jag tycker inte om att kliva upp snabbt, blev det lite pusselbyggande.
Jag var dum nog att ta fram det enda pusslet vi har här nere efter att ha dammsugit lite igår. Jag behöver kanske inte säga att det blev inte så mycket pluggat. Men jag letade i alla fall reda på tryckfrihetsförordningen och yttrandefrihetsgrundlagen så nu har jag dem separat. Vilket jag tror kommer underlätta läsningen av boken, när jag väl kommer igång med den.

Efter frukosten öppnade jag och Gustav min dator och rensade ut dammet ur fläkten. Den hade samlat på sig en hel del, så nu är den betydligt tystare och inte alls lika varm.
Sen gav sig Gustav iväg till skolan för att jobba med sitt projektarbete. Jag fortsatte med pusslet och sedan började jag sy ihop två påslakan. Ett täcke är för litet och när man har båda blir det alltid en glipa imellan, men det ska jag råda mot på nu. Det blir som ett dubbeltäcke, men ändå kan vi ha olika tjocka/varma täcken. Kan det bli annat än perfekt?

Sen hörde en kompis från hemtrakten av sig med förslag om medeltidsveckan på Gotland nu i sommar. Låter roligt, men krävs en del planering. Jag och Gustav ska ju på någon form av egen semester nu i sommar, så vi får väl se hur det blir. Någon som har något annat bra förslag om var man får en spännande och rolig semester i Sverige?

När Gustav kom hem la vi klart pusslet, till min glädje saknades ingen av de 500 bitarna. Sen gick vi iväg och handlade lite vårigt goda saker. Min pappa hade skickat pengar och en uppmaning om att köpa cider, jordgubbar och annat gott. Så imorgon, någon gång, måste passa in tiden med min träning, blir det gotti gott och mys! Om det är fint väder kanske man kan cykla iväg och ha picknick!

Inga kommentarer: